۵۶ درصد افراد جویای کار در خراسانرضوی فاقد هر گونه مهارت هستند
- شناسه خبر: 698
- تاریخ و زمان ارسال: 9 مهر 1397 ساعت 04:17
- بازدید : 63 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: با اشاره به اینکه ۵۶ درصد افراد جویای کار در این استان فاقد هرگونه مهارت هستند؛ گفت: مهارتآموزی مشکل اشتغال جوانان را حل میکند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد سنجری هشتم مهرماه در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری کاشمر که با حضور مسئولان و کارشناسان دستگاههای متولی در حوزه اشتغال در محل فرمانداری شهرستان کاشمر برگزار شد، افزود: دولت تمام تلاش خود را برای اشتغال جوانان به کار گرفته است.
وی با اعلام اینکه دولت با اجرای طرحهای مختلف نسبت به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی اقدام کرده است، عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه برای اشتغال و کارآفرینی پیشبینیهایی صورت گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی همچنین با بیان اینکه در حوزه اشتغال و کارآفرینی در قانون بودجه ۹۶ و ۹۷ برنامهریزیشده است، بیان کرد: پیگیری اجرای سیاستهای کلان اشتغال در استان، اجرای طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی، اجرای طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی، اجرای الگوی توسعه مشاغل خانگی، پیگیری اجرای طرح تعاون روستا در استان، اجرای طرح توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار و اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از جمله اهداف و برنامههای حوزه اشتغال است.
وی در ادامه ایجاد ۲۰۳۷ فرصت شغلی را از تعهدات دستگاههای اجرایی شهرستان کاشمر در سال ۱۳۹۷ و ثبت در سامانه ملی رصد عنوان کرد و افزود: به رغم اینکه تعداد اشتغال تعهد شده دستگاههای اجرایی استان ۱۱۰ هزار فرصت شغلی است اما تاکنون در سامانه رصد ۲۰ هزار و ۱۹۳ درخواست ثبت گردیده که از این تعداد ۸۶۴ طرح مربوط به شهرستان کاشمر است.
سنجری تعداد طرحهای غیر قابل ثبت و غیرمرتبط در سامانه رصد توسط دستگاههای اجرایی در استان را ۳۸ هزار و ۹۶۹ طرح و در شهرستان کاشمر ۳۸۳ طرح عنوان کرد و گفت: تاکنون از طریق مراکز کاریابی در استان برای ۴ هزار و ۷۰۹ نفر و در شهرستان کاشمر برای ۱۲۴ نفر ایجاد اشتغال شده است.
وی جمع اشتغال ایجادی در استان را ۶۳۸۷ مورد و در شهرستان کاشمر یک ۱۳۷۱ مورد اعلام کرد و افزود: تاکنون ۵۸ درصد از تعهد ایجاد اشتغال در استان و ۶۷ درصد در شهرستان کاشمر محقق شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه عنوان کرد: در قانون بودجه سال ۹۷ در تبصرههای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ بهصورت ویژه بحث برنامههای اشتغال و تعهدات آن پیشبینی شده است، بهطوریکه علاوه بر این تبصرهها موضوع مشاغل خانگی، قانون حمایت از مشاغل خانگی و قانون حمایت از اشتغال پایدار روستایی و عشایر نیز بهعنوان برنامه محوری و راهبردی در حوزه اشتغال وجود دارد.
وی با اشاره به آمار مقایسهای جمعیتی و اشتغال کاشمر نسبت به استان و جایگاه آن در بین شهرستانهای خراسان رضوی افزود: بر اساس سرشماری نفوس مسکن سال ۹۵ بهلحاظ مساحت کاشمر ۲.۹ درصد مساحت استان، ۲.۸ درصد بخشهای استان، ۲.۷ تعداد شهر، ۳ درصد تعداد دهستانها نسبت به استان است.
سنجری با بیان اینکه بحث شاخصهای جمعیتی از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: زمانی میتوانیم در حوزه اشتغال برنامهریزی انجام دهیم که به آمار و اطلاعات پایهای بهعنوان مبنای برنامهریزی دسترسی داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه ۲.۶۲ درصد جمعیت استان در کاشمر سکونت دارند، اظهار کرد: از این تعداد جمعیت ۴۹.۶ درصد را زنان و ۵۰.۴ درصد را مردان تشکیل میدهند که تقریباً بحث تفکیک جنسیت مشابه وضعیت میانگین استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه ۶۴ درصد جمعیت کاشمر در مناطق شهری و ۳۶ درصد در مناطق روستایی سکونت دارند، ادامه داد: ۷۸ هزار نفر جمعیت کاشمر غیرفعال و ۵۷ هزار نفر جمعیت فعال هستند بهطوریکه جمعیت شاغل در این شهرستان ۵۲ هزار نفر و جمعیت بیکار ۴۹۰۰ نفر و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۲ نفر و نرخ بیکاری ۸.۶ درصد است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیشبینیهای انجامشده باید نرخ میانگین بیکاری استان در پایان برنامه ششم توسعه به ۷درصد کاهش یابد، افزود: بهمنظور رسیدن به این رقم باید سالانه حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار فرصت شغلی در خراسانرضوی ایجاد شود بنابراین ضرورت دارد این مهم بهعنوان برنامه و اولویت کارگروه اشتغال استان مورد توجه قرار گیرد و با استفاده از برنامهریزیها و هدفگذاریها بتوانیم باوجود ورودی بهبازار کار، خروجی مناسبی هم در این بازار ایجاد کنیم تا شاهد تعادل در بازار در پایان برنامه ششم باشیم.
سنجری با بیان اینکه بهدلیل اهمیت موضوع اشتغال دولت از سال گذشته با بهرهگیری از ظرفیتهای قانون بودجه برنامههایی در این حوزه تدوین و آنها را برای اجرا به دستگاهها ابلاغ کرده است، گفت: باید در این راستا از ظرفیت تمامی دستگاهها برای تحقق ایجاد اشتغال ۱۱۰ هزار فرصت شغلی در سطح استان استفاده کنیم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه سهمیه ابلاغی استان در حوزه ایجاد اشتغال در پایان اردیبهشتماه بر اساس نرخ بیکاری بین شهرستانهای خراسان رضوی توزیع و سهمیه تعهدی آنان ابلاغ شده است، عنوان کرد: تعهد کاشمر در برای ایجاد فرصت شغلی در سال ۹۷ تعداد ۲۰۳۷ نفر است که خوشبختانه با تحقق ۶۷ درصدی در ۶ ماهه ابتدای سال عملکرد خوبی داشته است بهطوریکه در حال حاضر میانگین استان در این حوزه ۵۸ درصد است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون اطلاعات ۲۰ هزار و ۱۹۳ فرصت شغلی در سامانه ملی رصد ثبتشده است، بیان کرد: برای ۳۶۹۶ نفر توسط دستگاههای عمرانی در بخش عمران و مسکن شغل ایجاد شده که امکان ثبت در سامانه وجود ندارد و ۴۷۰۰ نفر از طریق مراکز کاریابی مشغول بهکار شدند.
سنجری ادامه داد: مجموع اشتغال ایجادشده در نیمه اول سال جاری در خراسان رضوی ۶۳ هزار و ۸۷۱ نفر معادل ۵۸ درصد تعهد اولیه بوده است و این در حالی است که وضعیت کاشمر در این زمینه با ۶۷ درصد تحقق تعهد از میانگین استان بالاتر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با مطلوب ارزیابی کردن اقدام و تلاش بنیاد مسکن کاشمر برای ایجاد اشتغال ۱۱۴ نفر که ۱۵۲ درصد تعهد را محقق کرده این نهاد را دارای بهترین میزان عملکرد دانست و یادآور شد: اگرچه ادارات منابع طبیعی، صنایعدستی و گردشگری، صندوق کارآفرینی امید، کمیته امداد و ارشاد اسلامی تقریباً صددرصد تعهد و حتی بالاتر را محقق کردند و صنعت معدن و تجارت ۸۶ درصد، جهاد کشاورزی ۵۶ درصد، راه و شهرسازی ۳۸ درصد به تعهدشان در حوزه اشتغال عمل کردند اما متأسفانه ۱۰ دستگاه دیگر هیچ تعهدی در سامانه ثبت نکردند بنابراین انتظار داریم دستگاههای اجرایی نسبت به ثبت اطلاعات اشتغال ایجادشده در سامانه اقدام کنند ضمن اینکه صحت اطلاعات ثبت شده برعهده مسؤول دستگاه اجرایی است.
وی بابیان اینکه انتظار میرود برای تحقق کامل تعهد اشتغال در کاشمر از تمامی ظرفیتهای قانونی دستگاهها و نهادها استفاده شود؛ گفت: بحث مهارتآموزی در محیط واقعی کار از جمله مواردی است که مورد تأکید دولت است که میتواند نقش بهسزایی در ایجاد اشتغال پایدار داشته باشد.
سنجری با اشاره به اینکه طرح مهارتآموزی در حقیقت همان طرح استادشاگردی است که در سالهای قبل در کشور بهعنوان یک بستر ایجاد اشتغال و مهارتآموزی اجراشده است، عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر این بستر فراهمشده و امکان بهکارگیری نیرو توسط بنگاههای اقتصادی در قالب طرح مهارتآموزی وجود دارد و مزیتی که طرح مهارتآموزی دارد این است که افراد و بنگاههایی که در این قالب نسبت بهکارگیری نیرو برای فراگیری آموزش جذب کنند مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی نخواهند شد بنابراین ضرورت دارد از این بستر و ظرفیت واحدهای صنفی و مخصوصاً واحدهای خدمات فنی استفاده کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه تعهد کاشمر در طرح مهارتآموزی در سال جاری ۱۶۰ نفر است، گفت: خوشبختانه در نیمه اول امسال با بهکارگیری ۷۵ نفر، ۴۷ درصد تعهد شهرستان در طرح مهارتآموزی محقق شده است و این در حالی است که میانگین استان در این حوزه ۳۲ درصد است.
وی با بیان اینکه دستگاه مجری و متولی در طرح مهارتآموزی در محیط واقعی کار سازمان فنی و حرفهای است؛ عنوان کرد: امیدواریم از این بستر با همکاری تأمین اجتماعی، اتاق اصناف، اتحادیههای وابسته و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی حتماً تلاش و اطلاعرسانی انجام شود بستری فراهم شود تا از این ظرفیت خوب نهایت استفاده انجام شود.
سنجری فقدان مهارت را یک خلع بسیار مهم در بحث اشتغال جوانان در بنگاههای اقتصادی در سطح استان بیان کرد و خاطرنشان کرد: بیش از ۵۶ درصد نیروهای جویای کار در خراسان رضوی متأسفانه فاقد هرگونه مهارتی هستند بنابراین فراهم کردن بستر طرح مهارتآموزی میتواند نقش مهمی در انتقال تجربه و کسب مهارت به افراد جویای کار داشته باشند تا از این طریق بتوانند در بنگاهها مشغول به کار شوند.
پرداختها نباید صرف ارتقای آمار جذب اعتبارات باشد
در ادامه فرماندار کاشمر با اشاره به برگزاری جلسات و نشستهای منظم و متعدد در ماههای اخیر بهمنظور بررسی موانع و مشکلات در حوزه اشتغال اظهار کرد: تا کنون تأکید بر این بوده که موضوع پرداختها نباید صرف ارتقای آمار جذب اعتبارات باشد بلکه در این راستا هدفمان ایجاد اشتغال از محل اعتبارات بوده است بههمین دلیل با وجود اینکه به بانکهای عامل در این زمینه فشار مضاعفی وارد شد اما در مواقع لزوم حمایتهای لازم نیز از سیستم بانکی انجام شده است.
محمد علی نبیپور با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد بانکهای عامل در حوزه پرداخت تسهیلات اشتغال بیان کرد: بهدلیل گستردگی حوزه کشاورزی و فعالیت عمده جمعیت این شهرستان در بخش کشاورزی اکثر در
خواستها در بخش کشاورزی و اشتغال روستایی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع عملکرد شهرستان در حوزه اشتغال قابل دفاع است اما در حوزه صنعت و معدن نیاز به تلاش بیشتری برای رسیدن به نقطه مطلوب داریم، یادآور شد: با توجه به نوسانات بازار ارز برخی برآوردهای اولیه با وضعیت فعلی در پروژهها تغییر کرده و باعث بروز مشکلات و دغدغههایی برای بهرهبرداران شده است بنابراین باید نسبت به تأمین تسهیلات مورد نیاز در این بخش اقدام شود تا پروژهای نیمه تمام نماند.
در این جلسه وضعیت طرحها و پروژههای حوزه اشتغال کاشمر در دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل مورد بررسی قرار گرفت.