کالاهای غیریارانهای، بخش عمده صادرات ۶ ماهه ابتدایی خراسان رضوی
- شناسه خبر: 1202
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آبان 1397 ساعت 04:18
- بازدید : 100 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بخش عمدهای از صادرات صورت گرفته در ۶ ماهه ابتدایی سال مربوط به کالاهای غیر یارانهای است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی رسولیان در جلسه کمیسیون تجارت و کمیته پایش تجارت خارجی استان، در اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با اشاره به موضوع ممنوعیت صادرات، اظهار کرد: ما با تغییرات جدی که در نرخ ارز شاهد آن بودیم و برنامههایی که در سطح کشور عملیاتی شد، دو وظیفه مهم به حوزه اقتصادی استان محول شد.
وی ادامه داد: از این وظایف میتوان به تامین نیازهای اساسی مردم اشاره کرد که این امر نیز از ضروریت بسیار بالایی برخوردار بوده است.
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: دومین وظیفه نیز تعادل در قیمتها بوده، سطح درآمدی مردم بالا نیست و جایگاه بعضی از ما با جایگاه عموم مردم تفاوت دارد.
رسولیان با بیان اینکه وظیفه اصلی ما این بوده که در کنار تامین اقلام موردنیاز مردم باید تعادل در قیمتها را نیز لحاظ کنیم، عنوان کرد: ما نیز به ممنوعیت صادرات برخی از اقلام کمک کردیم، یعنی برخی از کالاها در سطح ملی ممنوع نشده بود که ما آن را ممنوع کردیم، از این دست اقلام میتوان به نهادههای دامی و مرغ اشاره کرد.
وی تصریح کرد: از دلایل این ممنوعیت این بود که شما در چند روز گذشته متوجه آن شدید که در یک بازهای از زمان وارد انبارها که میشدیم، نهادههای دامی در استان نداشتیم. دوستانی که در این حوزه فعالیت دارند نیز این صحبت را تایید خواهند کرد.
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: در یک بازه زمانی همچنین ما رب و روغن نیز نداشتیم، هرچند که ما با ممنوعیت صادرات مخالف هستیم اما این تصمیم گرفته شد.
رسولیان بیان کرد: دولت نهادههای دامی را با این همه مشکل و شرایط سخت با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میکند و از آن سو آن را به کشور افغانستان با ارز ۱۷ هزار تومان وارد کنیم و پول آن نصیب تاجران ما نمیشود.
وی با اشاره به مشکل بازگشت ارز، تاکید کرد: برگشت ارز مشکل تجار نیست، تجار ما عنوان میکنند که معنی ندارد من کالایی را صادر کنم که دلار آن ۱۳ هزار تومان باشد و آن را ۸۰۰۰ تومان بازگردانم آیا این امر صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: آمار ۶ ماهه استان نیز را ملاحظه کردهام بخش عمدهای از صادرات ما طی این مدت، مربوط به کالاهای غیر یارانهای بوده است.
رسولیان در رابطه با حمل و نقل نیز، گفت: در این بخش تاکنون حدود ۹۰۰۰ حلقه لاستیک تقسیم کردیم، اینکه این تقسیم چگونه صورت گیرد، آن را اتحادیههای مربوطه واگذار کردهایم.
وی تصریح کرد: سطح لاستیک داده شده ما محدود بوده و مابه التفاوت قیمت لاستیک با قیمت اصلی در بازار بسیار معنادار است.
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: خبر خوبی که این روزها نیز ما شنیدهایم این بوده که برخی از کشورهای آسیای میانه و برخی کشورها مانند ازبکستان، مایل هستند که از مسیر ترانزیت کشور ما استفاده کنند.
رسولیان گفت: وزارت راه نیز قبول کرده که راهآهن هرات و خواف-هرات را افتتاح کنیم، اگر این اتفاق رخ دهد هزینههای صادرات به کشور افغانستان به شدت کاهش مییابد.