پیشبینی کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال ۱۴۰۰
- شناسه خبر: 4751
- تاریخ و زمان ارسال: 8 بهمن 1398 ساعت 08:01
- بازدید : 78 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
سرپرست امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت با شاره به اینکه کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال ۱۴۰۰ در نهضت ساخت داخل پیشبینی شده است ، گفت: هدف کیفی ما دستیابی به خود اتکایی صنعتی، ساخت داخل، درونزایی و برونگرایی است.
«مهدی صادقی نیارکی» امروز (سه شنبه) در دومین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما افزود: تا سال ۹۶ عمده رشد سالیانه صنعتی ایران حاصل رشد صنایع کامودیتی شامل فلزات، صنایع شیمیایی، پالایشگاهی، نفت و صنایع میان دست مرتبط بوده است.
وی یادآور شد: هیچ یک از کشورهای پیشرفته جهان رشد خود را بدون توسعه صنایع ماشین سازی، صنایع ساخت محور، الکترونیک و صنایع مبتنی بر دانش به دست نیاورده اند، اما حداکثر سهم صادرات ما از این بخشها در سال های گذشته پنج درصد بوده است .
این مسوول به پیشبینی سه سال گذشته وزیر سابق نفت عربستان که عنوان کرده بود تا سال ۲۰۳۰ بخش عمدهای از نفت بدون مشتری تولید می شود و تقاضایی برای آن نخواهد بود اشاره کرد و گفت: امروز در سال ۲۰۲۰ به دلیل تحریم ها حضور ایران در بازار نفت به حداقل رسیده و شرایط مشابهی را در لیبی و عراق شاهدیم.
وی اضافه کرد: این بدان معنا است که تا سال ۲۰۳۰ باید با نفت ۱۵ تا ۲۰ دلاری روبرو باشیم که به دو دلیل کوچک شدن اقتصاد های جهانی و جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد خواهد شد.
صادقی نیارکی یادآور شد: افزایش رشد سال ۹۶ کشور به دلیل افزایش صادرات نفت خام پس از تحریمها بوده است، اما امروز نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی و سازمان های مبتنی بر دانش توانمندی و آگاهی به عنوان رکن توسعه هستیم.
وی اضافه کرد: مزیت نسبی صنعت ما مبتنی بر انرژی است و اگر امروز در حوزه صادرات تجهیزات و صنایع پتروشیمی موفقیم به واسطه انرژی ارزان است.
سرپرست امور صنایع وزارت صنعت تاکید کرد: امروز نیازمند دانش و فناوری برای بهره برداری حداکثری در صنایع هستیم و برای تحقق اقتصاد بدون نفت به ناچار باید به سمت حلقههای مفقوده و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.
وی با اشاره به رویکرد حمایت از تولید وزارت صنعت یادآور شد: پروژه نهضت ساخت داخل با توجه به افزایش نرخ ارز ، فرصت طلایی برای صنایع و اقتصاد است.
صادقی، صادرات ۲۰ میلیارد دلاری ایران به کشورهای همسایه را یادآور و خاطرنشان کرد: افزایش این صادرات به ۴۸ میلیارد طی سه سال آینده برنامهریزی شده است.
این مسوول همچنین به برگزاری ۹ میز ساخت داخل در صنایع کشور اشاره کرد که فقط در سه میز خودرویی ۲۷۵ میلیون یورو کاهش ارزبری محقق شده و با ساخت سه قطعه در میز نخست ۲۰ هزار خودرو باقی مانده در ایران خودرو و سایپا جمعآوری و تجاریسازی شد.
وی ادامه داد: برگزاری دو میز تعمیق ساخت داخل مخابرات با کاهش ۱۱۸ میلیون یورویی ارزبری و دو میز صنعت نفت و پتروشیمی با کاهش ۹۲ میلیون یورویی از دیگر نکات قابل ذکر است و تا پایان امسال دو میز لوازم خانگی، یک میز ریلی و یک میز خودرویی دیگر برگزار خواهد شد.