معینهای توسعهای شاکله اصلی نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی
- شناسه خبر: 2841
- تاریخ و زمان ارسال: 1 خرداد 1398 ساعت 04:07
- بازدید : 25 بازدید
- نویسنده: karafarin

رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی مسئولیت نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی و پیگیری مستمر فعالیت معینها را برعهده دارد و شاکله اصلی شکلدهنده این نهاد مردمی معین های توسعهای هستند.
علیاکبر لبافی در گفتوگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص ایده اصلی شکلگیری نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: این مدل مربوط به مثلث اقتصادی و در نهایت نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی، مدل جدیدی است که برگرفته از نظر استاندار خراسان رضوی است که در استان کرمان به صورت پایلوت انجام شده است.
وی افزود: اگر ما فرآیند چگونگی شکلگیری بنگاههای اقتصادی را بررسی کنیم و این مدل و ایدههای آن را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه میشویم که این مدل منحصر به فرد و جدیدی است که با استفاده از نقش حاکمیت و معینهای توسعه یعنی افرادی که صاحب کارآفرینی و سرمایه هستند و با مشارکت مردم، موجبات توسعه مناطق مختلف از جمله مناطق روستایی و شهرها را فراهم خواهند کرد.
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بیان کرد: این مدل برگرفته از کمک و همراهی ارکان حاکمیت استان و شهرستانها است و معین توسعه فردی است که کار آفرین، صاحب سرمایه و مورد اعتماد افراد است.
لبافی بیان کرد: نهاد مردمی مسئولیت نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی و پیگیری مستمر فعالیت معینها را برعهده دارد و شاکله اصلی شکلدهنده این نهاد مردمی معینهای توسعهای هستند که تاکنون ۶۰ معین مشخص شدهاند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دیگر بنگاههای اقتصادی نیز میتوانند مشکلات خود را از این نهاد پیگیری کنند، تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی در حوزه دستگاههای دولتی و موسسات عمومی و پروژههای دولتی فعالیت میکند و ما نیز در این نهاد در زمینه پروژههای بخش خصوصی و به طور کلی سرمایهداری در حوزه بخش خصوصی در قالب معینها فعالیت میکنیم.
رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی مطرح کرد: به دلیل اینکه این نهاد یک پوشش عمومی دارد و معین توسعه همه بخشها را در بر میگیرد، بنگاههای اقتصادی دیگری که با مشکل مواجه هستند و در قالب این معینها میتوانند قرار بگیرند، میتوانند از طریق این هاد مشکلات خود را پیگیری کنند و ما نیز در خدمت آنان هستیم و پیگیری میکنیم.
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در خصوص روند بررسی مشکلات بنگاههای اقتصادی در این نهاد، عنوان کرد: ما در استان بعد از شکلگیری این نهاد، به دلیل اینکه این مدل جدید بود، نیاز بود برای آن ساختار و ماموریتهایی تدوین شود. پس از نوشتن آن یک نشست عمومی با حضور تمام معینهای استان و دستگاههای اجرایی برگزار شد، در این جلسه اهداف، سیاستها و برنامههای این مدل عنوان و بررسی شد و برخی از معینها تجارب خود را منتقل کردند.
لبافی گفت: بعد از آن جلسه کلی، هر هفته جلساتی با معینهای ۱۲ منطقه برگزار میشود. در هفته سه روز به معینهای اقتصادی مناطق دوازدهگانه اختصاص دارد. به طور کلی ۸۰ درصد از کار جلو رفته است و ۲۰ درصد باقی مانده است که آخرین جلسه با معینها نیز چهارشنبه هفته جاری برگزار میشود.
وی اضافه کرد: در این جلسات معینها گزارشی از روند مطالعات و انجام کار را که ما در قالب یک فرآیند شش گامی برای آنان ابلاغ کردهبودیم، ارائه میدهند در نهایت نیز موانع و مشکلات که در استان با آن مواجه هستند را بیان و به آن رسیدگی میشود.
رئیس نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی اظهار کرد: تا کنون روند کار به این شکل بوده که معینها مشکلات و اقدامات خود را مطرح کردند و تقریبا بیش از ۵۰ درصد از معینها گام اول و دوم خود را به اتمام رسانده و وارد پروژه شدهاند و حدود ۲۰ درصد از معینها در گام اول و انجام مطالعات قرار دارند.