قاچاق معکوس داروهای تولید داخل، صادرات رسمی و ارزآوری را با مشکل مواجه کرده است
- شناسه خبر: 12010
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اردیبهشت 1401 ساعت 06:14
- بازدید : 83 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس یکی از مشکلات اصلی شرکتهای فناور فعال در حوزه دارویی در این پارک را قاچاق داروهای تولیدی به کشورهای همسایه دانست و گفت: خروج غیررسمی محصولات این شرکتها یا به اصطلاح «قاچاق معکوس محصولات داخلی»، ارزآوری برای کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
میلاد صدرخانلو در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از مشکل اصلی در صادرات محصولات فناورانه توسط فناوران پارک فناوری پردیس را برخی قوانین و مقررات و همچنین محدودیت های تحریمی موجود عنوان کرد.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۱۴ شرکت فناور در حوزه پزشکی در پارک فناوری پردیس برای تامین نیازهای دارویی کشور گفت: این شرکت ها می توانند صادرات هم داشته باشند اما معضل قاچاق معکوس دارو باعث شده که دارویی که با ارز دولتی توسط شرکت ها تولید و از قابلیت صادرات برخوردار است، به واسطه سوداگران به کشورهای همسایه قاچاق شود.
رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس افزود: در واقع این مساله باعث شده است که داروهای تولیدی شرکت های دانش بنیان پارک که با حمایت های ارزی تولید و از قیمت مناسبی برخوردار هستند و باید تامین کننده منافع شرکت های فعال باشند، به واسطه یک جریان غیررسمی از چرخه صادرات رسمی خارج شوند.
وی با تاکید بر اینکه، شرکت های دارویی کشورهای همسایه همواره متقاضی داروهای تولیدی ایرانی هستند، افزود: به دلیل اینکه قیمت ها قاچاقی است و دارو ارزان تر به دست آنها می رسد، از شرکت های تولیدکننده اصلی خریداری نمی کنند و این مساله کاهش شدید سودآوری شرکت های دارویی پارک فناوری را به دنبال داشته و البته این معضل، تامین ارزآوری برای کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
صدرخانلو گفت: البته این مساله حتی برای کشورهای مقصد قاچاق که بیشتر کشورهای همسایه هستند نیز مشکل ایجاد کرده است، چراکه این کشورها نیازمند دارو هستند ولی ممکن است گاهی قاچاقچیان به دلایلی اقدام به قاچاق داروهای مورد نیاز آنها نکنند و از طرف دیگر به دلیل اینکه قراردادی نیز برای صادرات دارو توسط شرکت تولیدکننده ایرانی و کشور مقصد وجود ندارد، صادراتی صورت نمی گیرد و برهمین اساس شرکت های دارویی پارک صادرات به کشورهای دیگر را مدنظر قرار داده اند.
وی تاکید کرد:اگر نهادهای بالادستی جلوی صاردات غیررسمی دارو به خارج از کشور را گرفته و با قاچاقچیان دارو برخورد قانونی کنند، به طور حتم مشکل صادرات شرکت های دانش بنیان دارویی نیز رفع می شود.
رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس بیان کرد: در واقع شرکت های فناور دارویی پارک فناوری پردیس ضمن اینکه از توانایی تامین بازار داخل برخوردارند، می توانند به بازار خارج هم ورود کنند و برای کشور ارزآوری مناسب داشته باشند.