رسالت شرکتهای توسعه گرا توسعه اقتصادی است
- شناسه خبر: 2433
- تاریخ و زمان ارسال: 23 بهمن 1397 ساعت 07:22
- بازدید : 37 بازدید
- نویسنده: karafarin

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر مدل توسعه مرکز- پیرامونی گفت: رسالت شرکتهای توسعه گرا ، تقویت و توسعه رونق اقتصادی و اشتغال درمناطق پیرامونی و روستاها و مناطق جمعیتی اطراف است تا بتوانند توسعهای پایدار برای خود و مردم منطقه رقم بزنند.
علیرضا رزم حسینی در ادامه سفر به شهرستان نیشابور با بازدید از کارخانه فولاد خراسان و بهره برداری از چند پروژهها مربوط به این واحد در جمع کارکنان و مدیران این مجتمع افزود: باید این شرکتها با حضور داوطلبانه همان اقدام امروز کارخانه فولاد به عنوان معین اقتصادی منطقه نیشابور ، وارد عمل شود حضوری داوطلبانه تا توسعه اقتصادی را در منطقه پیرامونی خود با مدیریت صحیح مردم و توانمندسازی آنان رقم بزنند.
وی با تاکید بر اینکه باید خیرین توسعه را کلید زده و در استان با قوت شکل دهیم گفت: در واقع شرکتها و خیرین باید قبل ازبروز آسیبها وارد عمل شده و باکمک به رونق وتوسعه هرمنطقه از بروز آسیبهای بعد و تحمیل هزینههای سنگین به دولت و بخشهای مردمی و خیران جلوگیری کرد.
وی با اشاره به صنایعی چون فولاد ، پتروشیمی ، سیمان و غیره افزود: امروز در حوزه صنایع مادردر سطح کشور تقریبا به خودکفایی رسیدهایم و توسعه این صنایع فولادی و معدنی اقدامیارزشمند و بزرگ است اما نباید باعث شود کشاورزی که خودکفایی معقولی دارد به دلیل ثباتی مشاغل در این حوزه ، کارگر کارخانجات فولاد شودبه سراغ این حوزه بیاید.
وی اظهار کرد: به منظور توسعه پایدار امروزتوسعه اقتصادی استان را در قالب ۱۲ منطقه اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی در استان آغاز کردهایم و در ۶ منطقه دیگر شرکتهای توانمند توسعه گرا وارد عمل شده اند و امروز هم فولاد خراسان مسئولیت کار در حوزه شهرستان نیشابور را پذیرفته است که نخستین گام میتواند تامین تسهیلاتی برای مشاغل خرد در منطقه باشد که از محل رسوب پول ناشی از گردش مالی شرکت دربانکها ، تسهیلات خود اشتغالی دولت و با مشارکتصندوقهای خرد خوداشتغالی به سهولت انجام شود.
رزم حسینی تصریح کرد:باید فولاد وسایر شرکتهای معدنی و توانمند درهر منطقه بتوانند به گونهای عمل کنند که مردم و روستاهای اطرافشان که همه هم از امکانات زیربنایی لازم هم برخوردارند و امروز به دلیل نبود اشتغال تخلیه شده دوباره آباد گردیده و برخوردار و توانمند شوند.
وی با تاکید براینکه مدل صندوقهای خرد به گونهای طراحی شده که ریسکی برای شرکتهای توسعه گرا ندارد ومدلی جهانی و تایید شده میباشد کهپولهای خرد مردمی را تجمیع میکند ، اظهار کرد: شرکتهای توسعه گرا میتوانند با تجمیع و هدایت صحیح این منابع و آموزش درست و توانمندسازی مردم این منابع و ظرفیت را برای توسعه منطقه و اشتغال جوانان پای کار بیاورند.
وی با بیان اینکه به تاکید رهبر انقلاب اقتصاد مقاومتی در مردمی بودن آن است ، افزود: فولاد و شرکتهای مشابه میتوانند با توانمند کردن مردم آنان را از نظر مالی و معیشتی قوت بخشند و آنان را هدایت کرده و کمک کنند تا مردمدست در جیب خود کنند.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد روستاها تخلیه شود که این خود تحمیل هزینههای سنگین بر کشور است ، افزود: در ادامه با اشاره به موضوع وضعیت آب هم گفت: باید در حوزه مدیریت آب ، مردم را آموزش دهیم تا از این ثروت خدادادی و ارزشمند به درستی بهره گیرند.
رزم حسینی با اشاره به ۱۰۰ میلیون متر مکعب اضافه برداشت از سفرههای زیرزمینی در منطقه نیشابور گفت: این منابع ثروت بین نسلی است که به سختی ذخیره میشود اما به راحتی برداشت میکنیم ، در واقع هر آنچه در مدیریت بهینه آب هزینه شود خودصرفه یی است و عواید و مزیتهای حاصل از آن قابل توجه خواهد بود.
وی با بیان اینکه این طرح محرومیت زدایی نیست بلکه توانمندسازی مردم برای توسعه اقتصادی است ، اظهار کرد: به گونهای جوانان منطقه و مردم بتوانند خود را اداره کنند.
وی تصریح کرد:اگر این روند کنونی ادامه یابد،روستاها همچنان تخلیه و جمعیت حاشیه شهرها گسترش و پیامد آن افزایش آسیبها خواهد بود در حالی که در نتیجه همین اقدامات طی سه دهه گذشته جمعیت روستاها به یک سوم کاهش یافته است حال آنکه روستاهای ما اینترنت ،آب ، برق و گازو جاده دارند.
وی گفت: در واقعغفلت از جوانان و اشتغال آنان موجب شده شرایط امروز حاکم شود و هیچ راهی نداریم جز آنکه اینک با ظرفیت و توان شرکتهای توانمند و بخش خصوصی و مردم این شرایط را اصلاح کرده و بهبود بخشیم .
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در واقع طی این سالها مدیر توسعه گرا نداشتهایم و اگر بوده مدیریت توسعهای نداشتند که رونق کسب و کار را رقم بزنند و همین موجب شد که روستاها تخلیه شوند.
وی با بیان اینکه اکثر جوانان و روستائیان ما تحصیل کرده هستند ، گفت: در واقع نیروی انسانی دانش آموخته وجود دارد و سرمایهها هم هست اما باید تجمیع و ساماندهی شود چنانکه کل بودجهعمرانی خراسان رضوی ۴۰۰ میلیار تومان است اما امروز ۳ هزار میلیارد تومان یارانه در استان به صورت سالانه توزیع میشود و ۸۸ هزار میلیار تومان سپردههای بانکی استان است.
رزم حسینی وجود مدیران توسعه گرا برای تجمیع و ساماندهی و اتصال این منابع به مردم و ظرفیتها را ضرورتی دانست که امروز در طرح مثلث توسعه اقتصادی استان دنبال میشود تا به جای انتظار برای منابع قطره چکانی دولت از این توان برای ایجاد اشتغال و توسعه بهره گرفت.