رزمحسینی: جز کار اقتصادی، کار دیگری بلد نیستم
- شناسه خبر: 2413
- تاریخ و زمان ارسال: 18 بهمن 1397 ساعت 04:50
- بازدید : 55 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
استاندار خراسان رضوی گفت: من جز کار اقتصادی، کار دیگری بلد نیستم.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، علیرضا رزمحسینی روز گذشته در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در طرقبه و شاندیز، اظهار کرد: درپنج سالی که در استان کرمان مسئولیت داشتم، الگوی بسیار موفقی را در آنجا اجرا کردیم که این الگو ناشی از ناکارآمدی بخش دولتی بودن اقتصادی ایران است. ما به دلیل دیوانسالاری اقتصادی و دولتی ایران تصور کردیم که شاید بتوان این مدل را در استان نیز عملی کرد.
وی با بیان اینکه از دیدگاه آیین دینی اسلامی ما، سرمایهگذار و کارآفرین متعهد، مجاهد اقتصادی است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری سال ۱۳۹۰ را سال جهاد اقتصادی نامیدند. جهاد اقتصادی بدون مجاهد اقتصادی امکانپذیر نیست. بعد از آن نیز سالهایی مربوط به اقتصاد و معیشت نامگذاری کردند. ما معتقدیم و همه مردم ایران نیز باید معتقد شوند که اگر میخواهیم راه سعادت، اشتغال، معیشت و کارآمدی اقتصاد ایران تقویت و روستاها و شهرهای ما آبادتر شود، باید مجاهدین اقتصادی را تکریم کنیم و به آنها احترام بگذاریم.
رزمحسینی افزود: اصل ما، اصل بر برائت است. اگر کارآفرین یا سرمایهگذاری خطایی کرد، دستگاه قضا بر اساس قانون به او رسیدگی میکند، تا زمانی که آن کارآفرین یا سرمایهگذار فعالیت اقتصادی میکند، محترم است و باید برای او احترام قایل شویم تا برای جوانان ما شغل ایجاد کرده و فضای کسب و کار را فراهم و در مناطقی که لازم است سرمایهگذاری کند.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: ما به این مدل نگاه و گرایش سیاسی نداریم. نمایندگان با هر سیلقه، حزب و جناحی برای توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی محترم هستند. امر توسعه و پیشرفت با دولت به تنهایی امکانپذیر نیست، باید همه با هم باشیم. ائمهجمعه نیز باید فرهنگ اقتصادی را گسترش داده و توضیح دهند. در دستورات اسلامی فردی که برای رفاه زندگی مردم خود کار میکند، مجاهد بوده و این فرهنگ دینی ما است که در این حوزه غفلت کردیم.
وی با اشاره به اینکه در آستانه دهه پنجم انقلاب باید کشور را به گونه دیگری اداره کنیم، تصریح کرد: سبک مدیریت ما باید جدیدتر شود و آن سبک جدید اقتصاد مقاومتی واقعی و مردمی است. این کارها بزرگ بوده و باید اراده محکم وجود داشته باشد. اقتصاد مقاومتی، اقتصادی مردمی نه دولتی است.
رزمحسینی گفت: در شهرستان طرقبه شاندیز موافقتنامههایی امضا شده که قصد دارد پروژههای عمرانی نیمهتمام شهرستان و پروژههایی که سرمایهگذاران در بروکراسی اداری گرفتار هستند را با مثلث توسعه اقتصادی حتی الامکان آنچه در چارچوب استان است انجام دهد. در کرمان کارنامه مثلث توسعه اقتصادی ۷۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است که ۲۵ هزار میلیارد تومان افتتاح و بهرهبرداری شد و۱۷ هزار میلیارد اکنون آماده افتتاح است. اگر میخواهیم خراسان را نیز بسازیم، باید این کار را انجام دهیم. من جز کار اقتصادی، کار دیگری بلد نیستم.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه ما به دلایل مختلف توازن توسعهای نداشتیم و نداریم، عنوان کرد: این امر بدین معنی است که یک شهر بسیار بزرگ و آباد و آبادتر اما جایی دیگر فقیر و فقیرتر میشود و به قیمت آبادی یک شهر، یک شهرستان، دهستان، بخش و یا روستا را خراب میکنیم. ما به دلیل نداشتن مدیریت توسعهای متوازن به وضعیتی رسیدیم که سهم روستایی ما افزایش و سهم شهری ما کاهش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: معین اقتصادی شهرستان طرقبه شاندیز باید مطالعاتی انجام داده و قابلیت شهرستان را با نگاه کارشناسی واقعی مشخص کند. باید الگوی کشاورزی شهرستان را با سهم آب آن بهینه نماید. سهم آب شهرستان در منطقه سهم بسیار بالایی در حوزه ارزش افزوده است. معین اقتصادی شهرستان باید کسب و کار خُرد روستایی در مناطق و شهرهای دوردست که بیکاری زیاد دارند، از محل منابع خود و شهرستان بدون کارمزد و سود بانکی در حوزه اشتغال ایجاد کند.
رزمحسینی ادامه داد: سه ماه اول مطالعه و ۶ ماه دوم آموزش است. در مساجد باز میشود. مساجد و حسینیهها تنها برای نماز خواندن نیست، بلکه برای تولید شغل نیز هست. باید به مردم آموزش داده شود تا متمکن و متدین شوند. هدف انقلاب نیز این بود تا ما ملتی متمکن و متدین داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امر توسعه امری مستمر و فراگیر است. در قلعه گنج معینهای اقتصاد مقاومتی کارآمد و متهعد فاصله دولت و ملت را پر کردند. کشور را باید با شرکتها ساخت نه با دولتهای نفتی. باید در آغاز دهه پنجم با این
سبک کشور را اداره کرد. ما این امر را در خراسان تمرین خواهیم کرد. این کار خیالی و فضایی نیست. هدف این است که وقتی این کار انجام شد، گام به گام یک توازن توسعهای در منطقه صورت گیرد و مهاجرت معکوس به روستاها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی توانسته در حوزه زیرساختها کار کند اما مردم توانمند نشدند، آموزش ندیدند و تربیت اقتصادی نشدند، تصریح کرد: کار معین اقتصادی با کمک علمای دین و ائمهجمعه و با فرهنگسازی و تکریم مجاهد اقتصادی، به توسعه در پروسه ۴یا ۵ ساله خواهد رسید.
رزمحسینی گفت: مدیریت جهادی برای جوانان ما بسیار غریب است و آنها اعتقاد دارند که ما دروغ میگوییم. این موارد در فرهنگ ما غریب شده است. نسل ما دوران دفاع مقدس را اداره کرد. ساختن کشور تنها ساختن جاده و مسجد نیست، باید انسانها را بسازیم. فرهنگ غنی انسانی ما سرمایهگذار را تکریم میکند اما ما او را زالوصفت میپنداریم. اگر سرمایهگذار ریسک و فداکاری میکند و خطرات را میپذیرد، برای این است که شغل، عزت و سربلندی ایجاد کند.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: کشور را میتوان به گونه دیگری اداره کرد. اگر من به جای دولت بودم، یک ریال بابت بودجه عمرانی برای جادهسازی و آسفالت پرداخت و همچنین توزیع پول نمیکردم، بلکه پول را برای توانمندسازی به خانههای مردم میبردم. این موارد حرکتهایی جسارتگونه است و شجاعت میخواهد.
وی عنوان کرد: باید در خراسان با هر سلیقه، جناح و تفکری در حوزه اقتصاد مقاومتی متمرکز شده و استان را بسازیم. ما میخواهیم منویات مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی را با هم اجرا کنیم که این مسیر همواری نیست اما همین که اراده کرده و برای بخش خصوصی مزاحمت ایجاد نکنیم و تکریمشان کنیم، آنها نیز به میدان خواهند آمد.
رزمحسینی در خصوص پدیده، تصریح کرد: من در یک ماه گذشته چهار جلسه در این خصوص برگزار کردم. امشب نیز با وزیر اقتصاد در استانداری جلسه داریم و من تلاش میکنم راه حلی معقول، اقتصادی و قابل اجرا ایجاد کنم.