راه های نرفته در مسیر توسعه اقتصادی خراسان رضوی
- شناسه خبر: 2445
- تاریخ و زمان ارسال: 25 بهمن 1397 ساعت 04:23
- بازدید : 102 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
دهها راه نرفته برای رسیدن به توسعه اقتصادی خراسان رضوی وجود دارد که بخش مهمی از آن به خلاء ها یا فرصت های سرمایه گذاری در مناطق مختلف استان بازمی گردد که برداشتن موانع و شناسایی بیشتر آنها را ضروری می سازد.
عدم استفاده مناسب از منابع داخلی و فرصت های توسعه اقتصادی و محدودیت منابع دولتی برای بهره گیری از آنها، جذب سرمایه های بخش خصوصی را بیش از پیش مورد توجه و اهمیت قرار داده است.
تاکنون حجم عمده ای از سرمایه گذاری ها در مناطق مختلف کشور توسط دولت در قالب پروژه های عمرانی انجام شده است اما با رویکرد افزایش حضور بخش خصوصی در اقتصاد که طی سالهای اخیر اعمال شده، اهمیت سرمایه گذاری بخش خصوصی بیشتر شده است.
خطه خراسان رضوی در شرق کشور با برخورداری از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و ترکمنستان و ذخایر و فرصت های ارزشمند برای توسعه اقتصادی، یک گنج به شمار می رود.
خراسان رضوی با وجود مضجع شریف ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد و داشتن صدها جاذبه فرهنگی و گردشگری که ریشه در تمدن این سرزمین دارد، یک استان فوق العاده برای سرمایه گذاری است.
خراسان رضوی یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور و ذخایر معدنی ارزشمند در حوزه مصالح ساختمانی و فلزات را در اختیار دارد، کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب است و از مزارع وسیع و فرصتهای بی نظیر در حوزه کشاورزی و دامپروری برخوردار می باشد.
وجود دو منطقه ویژه اقتصادی در استان، وجود شبکه ریلی و جاده ای و اتصال شبکه ریلی به راه آهن آسیایی درمنطقه ویژه اقتصادی سرخس، قرارگرفتن در مسیر اصلی تجاری در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد را نیز می توان از دیگز مزیت های اقتصادی این استان برشمرد.
از همه مهمتر، سرمایه های سرگردان خرد و بخش خصوصی آگاه و هوشمند برای سرمایه گذاری از مزیت های ویژه خراسان رضوی است که می توان با ارائه یک مدل مطلوب همه این سرمایه ها را در جهت مناسب هدایت کرد و توسعه اقتصادی استان را رقم زد.
استاندار خراسان رضوی مدلی نو برای توسعه اقتصادی استان طراحی کرده است، به این نحو که استان را به ۱۲منطقه اقتصادی تقسیم نموده و با امضای تفاهم نامه هایی با شرکت های بخش خصوصی هر منطقه، مدیریت توسعه آن منطقه را به دست بخش خصوصی با حمایت و نظارت دولت قرار داده است.
این همان راه نرفته ای است که خراسان رضوی در جستجوی آن برای توسعه اقتصادی بود، مدلی که بخش خصوصی یا به عبارتی سرمایه گذار غیردولتی محور قرار گرفته و با حمایت دولت، گام در مسیر توسعه می گذارد.
در این نوشتار تلاش شده است، فرصت های سرمایه گذاری خراسان رضوی که در اولویت برای توسعه اقتصادی در بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی، حمل و نقل، گردشگری قرار دارد از زبان مدیران این بخشها بیان و بر اهمیت این موضوع تاکید شود.
*مثلث توسعه اقتصادی خراسان رضوی با محوریت سرمایه گذاری
مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون در راستای تحقق توسعه اقتصادی در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی با ۱۳ معین اقتصادی تفاهم نامه امضا شده است.
علی رسولیان اظهار داشت: این تفاهم نامه ها در نقاط مختلف استان با محوریت توسعه روستایی و توانمند سازی روستائیان، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در این مناطق به امضا رسیده است.
وی افزود: برای شروع فعالیت اقتصادی توسط سرمایه گذاران، تعامل مناسبی بین بخش دولتی و بخش خصوصی ایجاد نشد که دلیل این مهم محدود بودن اختیارات استان خراسان رضوی در صدور مجوزها بود.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: محدود بدون اختیارات مدیران استان و بوروکراسی اداری باعث شد سرمایه گذاران خوب خراسان رضوی در حوزه های گردشگری، موسسات مالی یا طرحهای عمرانی استان های دیگر سرمایه گذاری کنند.
وی اظهار داشت: هم اکنون بخشی از پروژه های عمرانی مهم استان به دلیل فرار سرمایه نیمه کار مانده که شامل سه هزار و ۳۸۴ واحد نیمه تمام در حوزه های عمرانی، گردشگری، صنعت و کشاورزی است.
رسولیان افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی برای جلوگیری از فرار سرمایه و اتمام پروژه های نیمه تمام در استان اجرا شده است که در این راستا ۱۲ منطقه اقتصادی مشخص و پروژه های نیمه تمام در اختیار ائمه جمعه، نمایندگان مجلس و فرمانداران هر منطقه قرار گرفت و سرمایه گذاران استان که شامل ۳۳ نفر بودند، شناسایی شدند.
وی اظهار داشت: هر کدام از این ۳۳ سرمایه گذار، معین یکی از ۱۲ مناطق توسعه در استان قرار می گیرند تا با دادن ایده و همکاری در اجرا، پروژه های نیمه تمام به سرانجام برسد.
رسولیان گفت: برای جذب سرمایه گذاران خوب استان مشوق هایی از جمله تسهیل صدور مجوزها و حذف بوروکراسی اداری در نظر گرفته شده تا سرمایه گذار به جای صرف وقت خود در فرآیند دریافت مجوز و امور اداری، وقت خود را صرف عملیات اجرایی پروژه کند.
وی افزود: این استان سرمایه کافی و مورد نیاز برای توسعه در اختیار دارد که شامل نقدینگی های خرد در دست مردم و ۷۶۰ هزار میلیارد ریال منابع بانکی است که باید در جهت درست هدایت و برای بهره برداری از فرصت ها مورد استفاده قرار گیرد.
* برنامه ریزی برای جذب ۶۲۰ هزار میلیارد ریال در پایان برنامه ششم
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری خراسان رضوی نیز گفت: برای توسعه سرمایه گذاری در استان، تدوین سند توسعه سرمایه گذاری در دستور کار قرار گرفته است که در ابتدا با تصویب شورای برنامه ریزی استان، چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به آن اختصاص یافت.
شکوه میرشاهی افزود: بسیاری از این مبلغ به فعالیت های پژوهشی پیرامون تدوین سند توسعه سرمایه گذاری تخصیص یافته است که در این فعالیت ۹۱ فرصت جدید سرمایه گذاری در استان معرفی شده است.
وی اظهار داشت: براساس برنامه ششم توسعه هر سال باید ۱۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه در استان جذب شود که تا پایان برنامه این رقم به ۶۲۰ هزار میلیارد ریال می رسد و در این راستا سال گذشته ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در این استان جذب شد.
وی گفت: براساس مدل توسعه اقتصادی که از سوی استاندار خراسان رضوی مطرح شده است، سند توسعه هر شهرستان معرف فرصت های سرمایه گذاری در آن منطقه خواهد بود که پیوست تفاهم نامه منعقده با شرکت های معین اقتصادی در هر یک از مناطق ۱۲ گانه استان شده است اما باید شرکت های معین هر یک خود به شناسایی فرصت ها و تدوین بسته های سرمایه گذاری اقدام کنند.
* فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت و معدن
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: از ۶۴ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور ۴۶ نوع ماده معدنی نظیر معدن سنگ آهن در سنگان شهرستان خواف، معادن سیلیس در شهرستان تربت جام، معدن سنگ آهن هماتیت در شهرستان تایباد، معدن مس در شهرستان های کاشمر و بردسکن، معادن کائولین و معادن سنگ در شهرستان گناباد، معادن سنگ و طلا در شهرستان تربت حیدریه و معادن دیگری در نقاط مختلف شناسایی شده است.
راضیه علیرضایی افزود: در خراسان رضوی، بخش ساخت محصولات کانی غیر فلزی با اختصاص ۳۰ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال ( ۱۸ درصد از کل سرمایه گذاری) بیشترین سهم و بخش ساخت فلزات اساسی با سرمایه گذاری ۲۹ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریال (۱۷.۶ درصد از کل سرمایه گذاری ) رتبه دوم و استخراج کانی های فلزی با اختصاص ۲۹ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال ( ۱۷.۳ درصد از سرمایه گذاری ) رتبه سوم را در بین صنایع استان دارد.
وی اظهار داشت: از نظر اشتغال نیز، بخش محصولات غذایی و آشامیدنی با ۴۰ هزار و ۳۸۲ نفر (۲۱ درصد از کل اشتغال استان) دارای بیشترین میزان اشتغال صنعتی در خراسان رضوی و بخش سایر محصولات کانی غیرفلزی با ۳۵ هزار و ۹۲ نفر (۱۸.۱ درصد از کل اشتغال استان ) رتبه دوم و ساخت ماشین آلات و تجهیزات با ۱۶ هزار و ۱۹۹ نفر (۸.۴ درصد) رتبه سوم را در بین صنایع خراسان رضوی دارد.
وی گفت: هم اینک مهمترین رسته های تولیدی در استان فولاد، منسوجات، کاغذ، خودرو، دارو، روغن نباتی، آرد، شیرخشک، کاشی و سرامیک، کنسانتره و گندله، چینی مظروف، آهن اسفنجی، کنسانتره مس، سنگ ساختمانی، شیشه، طلا، سیمان و نخ است.
علیرضایی افزود: سال ۱۳۹۲ حجم سرمایه گذاری در حوزه صدور پروانه های بهره برداری بخش صنعت این استان سه هزار میلیارد ریال بود. این میزان سرمایه گذاری در پایان سال ۱۳۹۶ به ۳۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسید و خراسان رضوی رتبه نخست کشور را در این حوزه به دست آورد.
وی اظهار داشت: با وجود شرایط سخت اقتصادی حجم سرمایه گذاری در حوزه صدور پروانه های صنعتی در خراسان رضوی تا پایان امسال به ۴۰ هزار میلیارد ریال می رسد.
وی گفت: تکمیل زنجیره فولاد، احداث واحد تولیدی ورق به منظور تامین نیاز بدنه خودرو برای کارخانجات خودرو سازی استان و واحدهای تولید لوازم خانگی، احداث واحد پتروشیمی و صنایع پایین دستی گوگرد، احداث واحد تولیدی خودرو های برقی و هیبریدی و کمک به کاهش آلودگی هوا از اولویت های صنعتی خراسان رضوی در حوزه سرمایه گذاری به شمار می رود.
علیرضایی افزود: ادامه روند صعودی سرمایه گذاری در بخش صنعت در شرایط کنونی کار دشواری است جز آنکه بتوان سرمایه های دیگر را در این حوزه جذب کرد.
* فرصت های سرمایه گذاری در کشاورزی
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد. سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت ۸۳ نوع محصول می رود که ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و ۳۰۰ هزار هکتار آن باغ است.
نجفقلی صالحی افزود: حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است. زعفران و پسته و گیاهان دارویی از محصولات استراتژیک این استان است که فرآوری در این حوزه با ضعف هایی همراه است.
وی بیان کرد: بیشتر محصولات کشاورزی استان به صورت خام صادر می شود در حالی که در صورت فرآوری برخی از محصولات و صادرات آنها، ارزآوری و سودآوری بیشتر به همراه دارد.
وی گفت: با توجه به کمبود منابع آب در استان، توسعه کشت گلخانه ای مد نظر است که نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه هستیم.
صالحی، فرآوری محصولات کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی، تامین کامیون های سردخانه دار، شیلات و حوزه دامپروری را از فرصت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان برشمرد.
* فرصت های سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی نیز گفت: این استان جزو سه استان نخست کشور در حوزه حمل و نقل کالا و مسافر از نظر تعداد ناوگان و حجم جابه جایی است، همچنین هم اکنون ۲۱۸ هزار دستگاه خودرو در ناوگان باربری و ۵۰ هزار راننده در حوزه باربری و حمل مسافر در خراسان رضوی فعالیت دارند.
ابراهیم نصری اظهار داشت: فرسودگی ناوگان حمل و نقل استان هزینه های این بخش را افزایش داده است، عمر مفید هر دستگاه کامیون یا تریلی ۲۵ سال است اما عمده دستگاه ها در ناوگان باربری استان عمر بیش از ۲۵ سال دارد.
وی گفت: در کشور به حد کفایت خودرو برای ناوگان باربری تولید نمی شود و ناگزیر به واردات این نوع دستگاه ها هستیم که در این حوزه جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی کمک شایانی به بخش حمل و نقل استان خواهد کرد.
وی سرمایه گذاری برای توسعه مراکز خدماتی – رفاهی بین راهی با توجه به حجم بالای زائر در استان و واگذاری ساخت و بازسازی جاده ها به بخش خصوصی را از مهمترین فرصت های سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل برشمرد.
مدیر کل راه آهن خراسان نیز در این باره گفت: هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط ریلی و ۴۵ ایستگاه راه آهن در استان وجود دارد که باعث تسهیل دسترسی مسافر و چشمه های بار به شبکه ریلی کشور و شکوفایی صنعت حمل و نقل ریلی در استان شده است.
محمد هادی ضیایی مهر افزود: هم اکنون ۱۰۰ درصد جابه جایی مسافر و حمل بار راه آهن خراسان رضوی توسط بخش خصوصی انجام می گیرد، با افزایش سرمایه گذاری در این حوزه می توان به دغدغه استان مبنی بر پروژه های نیمه تمام حوزه راه آهن (پروژه نیمه تمام مشهد – تهران) و تامین واگن برای حمل و نقل بار و مسافر پایان داد.
* فرصت های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هر موضوعی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی قابلیت سرمایه گذاری دارد و این سازمان مجوز آن را صادر می کند.
ابوالفضل مکرمی فر افزود: هم اینک ۹ هزار و ۸۰۰ هنرمند در ۳۶۰ رشته صنایع دستی خراسان رضوی مجوز فعالیت دارند اما با وجود توانمندی بسیار فاقد شبکه تولید، توزیع و بازرگانی هستند.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده فعالان صنایع دستی در خراسان رضوی کمبود سرمایه می باشد، در صورتی که اگر هر یک از سرمایه گذاران شبکه تولید، توزیع و فروش صنایع دستی را در استان ایجاد کند می تواند از تسهیلات با بهره چهار درصد بهره ببرد.
وی گفت: هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در حوزه ملی و ۲ هزار اثر تاریخی بررسی شده برای ثبت ملی در خراسان رضوی وجود دارد که بخش قابل توجهی از این آثار قابل واگذاری به بخش خصوصی است، فراخوان این بخش نیز داده شده و آماده جذب سرمایه گذار است.
مکرمی فر افزود: هفت هزار و ۷۰۰ روستا در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد سه هزار و ۲۰۰ روستا دارای سکنه و باقی آنها خالی از سکنه است، این روستاها ظرفیت های ارزشمند برای سرمایه گذاری هستند.
وی اظهار داشت: تاکنون برای بوم گردی در روستاهای خراسان رضوی ۱۲۸ سرمایه گذار مجوز لازم را از این نهاد دریافت کرده اند که از این تعداد ۳۴ مجوز فعال، ۳۰ مجوز در مرحله بهره برداری و باقی آنها در دست اجراست.
وی گفت: ۹۰ درصد زیرساختهای مربوط به بوم گردی در روستاهای هدف ایجاد شده که مهمترین بخش آن، خانه های روستایی است، در این حوزه سازمان میراث فرهنگی تسهیلات بیش از یک میلیارد ریال به سرمایه گذاران اختصاص می دهد.
مکرمی فر افزود: هر موضوعی قابلیت راه اندازی موزه را دارد و سازمان میراث فرهنگی در هر موضوعی مجوز راه اندازی موزه تخصصی در هر مساحتی را به سرمایه گذار اختصاص می دهد.
وی همچنین به ظرفیت خراسان رضوی در ایجاد تاسیسات گردشگری و اقامتی اشاره کرد و گفت: هر شب ۱۱۰ هزار تخت پذیرای مسافران این استان است که از این نظر رتبه نخست را در کشور داریم.
وی افزود: یک سوم واحدهای اقامتی، نیمی از هتل آپارتمانها و بیشترین ورودی گردشگر خارجی و بیشترین سرمایه گذاری در حوزه واحدهای اقامتی کشور متعلق به خراسان رضوی است.
مکرمی فر اظهار داشت: در حوزه گردشگری بویژه تاسیسات هنوز جای کار بسیار در خراسان رضوی وجود دارد که تنها با همت سرمایه گذاران این خلاء ها پر می شود، در این زمینه سازمان میراث فرهنگی مشوق های سرمایه گذاری بسیار ایجاد کرده است.
* فرصتهای سرمایه گذاری مناطق ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون
خراسان رضوی دو منطقه ویژه اقتصادی در مرز افغانستان و ترکمنستان دارد که زیرساخت های بسیار در آنها ایجاد شده اما هنوز بخش اندکی از آنها مورد سرمایه گذاری و استفاده بخش خصوصی قرار گرفته است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۲۳۰کیلومتری شرق مشهد و در نقطه صفر مرزی بین ایران و افغانستان و در ۱۲۰ کیلومتری شهر باستانی هرات قرار گرفته است.
فرامرز سلطانی افزود: در این منطقه ظرفیت های بسیار برای جذب سرمایه گذار بویژه در حوزه تولید و صادرات وجود دارد.
وی اظهار داشت: هشت هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی با تصویب هیات وزیران در اختیار منطقه ویژه اقتصادی دوغارون قرار گرفته که تاکنون در ۵۰ هکتار از این میزان امکانات برای توسعه و سرمایه گذاری ایجاد شده است.
وی گفت: تاکنون ۳۵ درصد از ظرفیت این منطقه مورد استفاده قرار گرفته و برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.
سلطانی افزود: مرحله اول بهره برداری از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون به حوزه بازرگانی و خدمات اختصاص یافت اما در فاز دوم که هم اینک زیرساخت های آن در حال تکمیل است، صنایع تبدیلی و واردات محصولات خام کشاورزی از افغانستان مورد توجه قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: محور فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، سرمایه گذاران بخش خصوصی هستند که با سرمایه گذاری خود در این حوزه ضمن بهره برداری از همه اراضی در اختیار، فرصت های شغلی بسیار برای مرزنشینان بوجود می آورند.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی و راهبردی خود در کانون کشورهای عضو سازمان همکاریهای اکو قرار دارد و به عنوان دروازه طلایی ورود به کشورهای آسیای میانه، چین، روسیه و پل ارتباطی بازارهای مهم تجاری آسیای مرکزی با کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و کشورهای افغانستان و پاکستان شناخته می شود.
احمد صادقی گلمکانی اظهار داشت: فعالیت این منطقه ویژه اقتصادی همزمان با افتتاح راه آهن مشهد – سرخس – تجن با حضور رهبران و نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور جهان در سال ۱۳۷۵ آغاز شد. این منطقه در ۱۵۰ کیلومتری شرق مشهد و ۱۵ کیلومتری شهر سرخس، از شمال و شرق با کشور ترکمنستان هم مرز است.
وی افزود: هم اینک ۵۰ کیلومتر خطوط ریلی عریض و نرمال در منطقه ویژه اقتصادی سرخس وجود دارد که از بخشهای مهم حمل و نقل در این منطقه به شمار می رود، وجود انبارهای مسقف و روباز و باراندازهای عظیم کالا و همچنین گمرک اختصاصی و فرودگاه برای حضور هواپیماهای پهن پیکر برای صادرکنندگان در این منطقه ظرفیتی ممتاز به وجود آورده است.
وی میزان سرمایه گذاری آستان قدس رضوی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس را نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: هم اینک از ۱۵ درصد ظرفیت منطقه اقتصادی سرخس استفاده می شود، با اینکه بیش از ۲۵ واحد تولیدی در صنایع غذایی، پالایشگاهی و دیگر صنایع با سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این منطقه مستقر شده اما هنوز فرصت های سرمایه گذاری بسیار در این منطقه وجود دارد.
* موانع سرمایه گذاری و تلاش برای رفع آن
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: عمده ترین عوامل مؤثر در جذب سرمایه گذاری را می توان در ‘حکمرانی خوب’ تعریف کرد.
میرشاهی اظهار داشت: ایران کشوری با منابع انرژی غنی، موقعیت استراتژیک، منابع معدنی، اقلیم چهار فصل، دسترسی به آبهای آزاد، مرزهای گسترده با کشورهای متعدد است، با این حال شاهد این هستیم که توقعات ما از سرمایه گذاری برآورده نمی شود.
وی افزود: برای تحول در این حوزه باید به شاخصهای حکمرانی خوب مانند سیاست های پیش بینی شده، آشکار و صریح دولت، بوروکراسی شفاف، پاسخگویی دستگاه های اجرایی در قبال فعالیت های خود، مشارکت فعال مردم در امور اجتماعی و سیاسی و نیز برابری همه افراد در برابر قانون، توجه نمود.
وی گفت: عمده موانع سرمایه گذاری وجود قوانین و آیین نامه های متعدد، عدم شفافیت این آیین نامه ها و دستورالعملها و تداخل آنها با هم است که دولت تلاش دارد این موانع را برطرف کند.
میرشاهی افزود: این موضوع باعث شده صدور مجوزها در مراحل مختلف سرمایه گذاری با تاخیر انجام شده و حتی انجام نشود که در راستای حل مشکل، الکترونیکی کردن فرایند صدور مجوز پیشنهاد شد، به همین منظور مرکز ملی پایش محیط کسب و کار اقدام به ایجاد سامانه های سام، دادور ،یاور و نما نموده است.
وی ادامه داد: موضوع زیرساختها نیز از موضوعات مهمی است که فرایند سرمایه گذاری را دچار چالش کرده است لذا برای استفاده بهینه از وضهیت موجود، تهیه سند توسعه سرمایه گذاری و نقشه راه پیشنهاد شده و در دست پیگیری است.
وی اظهار داشت: برای انجام سرمایه گذاری موفق و صرفه جویی در زمان، وفاق و همسویی دستگاههای اجرایی و وجود کارگروهی برای تعامل بین کارگروههای زیر مجموعه شورای برنامه ریزی و توسعه استان ضروری است.
میرشاهی گفت: مهمترین اقدامی که تاکنون برای رفع مشکلات سرمایه گذاران داخلی در خراسان رضوی انجام شده است، راه اندازی شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت بود که به عنوان یکی از موفق ترین شوراها در کشور طی سالهای اخیر پیگیر رفع مشکلات سرمایه گذاران بوده و توفیقاتی نیز به دست آورده است.