دشمن راه ترانزیتی جدیدی برای ضربه به اقتصاد ایران ایجاد کرده است
- شناسه خبر: 2072
- تاریخ و زمان ارسال: 13 دی 1397 ساعت 04:30
- بازدید : 39 بازدید
- نویسنده: karafarin

سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی گفت: کاری که دولتهای دشمن ما انجام دادند، این است که راه ترانزیتی جدیدی ایجاد کردند که راه لاجورد است و با این کار میخواهند صرفا به ما لطمه اقتصادی بزنند.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، قربان میرزایی دیروز در همایش توسعه و امنیت شهرستانهای مرزی استان خراسان رضوی در محل استانداری، اظهار کرد: این اولین همایش از این نوع است که در استان برگزار میشود. توسعه و امنیت بحث فراگیر و مهمی است. با توجه به اینکه ما با دو کشور افغانستان و پاکستان بیش از ۸۳۰ کیلومتر مرز مشترک داریم، مسائل ما در این دو کشور متفاوت است و هر کدام در جای خود نیاز به بحث دارد. باید ابتدا به حوزه تهدیدات توجه کنیم و ببینیم تهدیدات ما در این دو حوزه چیست؟
وی افزود: بعد از جنگ جدیدی که دولت آمریکا در حوزههای مختلف از جمله تحریم علیه ملت ایران اعلام کردند، تلاش نمودند تا از کشورهای همسایه به عنوان محل منازعه و تلاش برای ایجاد آسیب به کشور استفاده کنند. در افغانستان بحثهایی شکل گرفته، آمریکا، عربستان و کشورهای دیگر پایگاه اطلاعاتی در افغانستان دارند و در حوزه جمعآوری که بیشتر علیه جمهوری اسلامی است، فعالیت میکنند.
میرزایی بیان کرد: از طرفی گروههای تکفیری، تروریستی و گروههای مسلحی که در آن کشور فعال هستند، تهدیدی جدی به شمار میروند. آنها به دنبال این هستند که بتوانند آسیبی به کشور وارد کنند. تجاوزات مرزی به کشور افزایش یافته است. در حوزه مرز به برکت وجود مرزبانانی که با اقتدار فعالیت میکنند، همچنین ارتش که در این منطقه حضور دارد، کمترین مشکل را در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی داریم.
سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه باید کارهای سختافزاری همچون جادههای مرزی، پلها و استحکامات در حوزههای مرز انجام شود، عنوان کرد: این موارد به مرور زمان از بین رفته و باید این فعالیتها را انجام دهیم. افغانستان اکنون در صلح است و انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارد که تغییرات جدی صورت خواهد گرفت. تاثیرات و تصمیمات نیز هشیاری، دقت و توجه ما را میطلبد.
وی در خصوص توسعه در مرزها، گفت: در داخل مرز توسعه بحثی جدی بوده و کلمهای عام است که باید رد تمام زمینهها صورت گیرد. اولین قدم تثبیت روستاها، مرزنشینان و شهرهای اطراف است که باید در این حوزهها فعالیت کنیم. حوزههای اقتصادی نیز باید رونق پیدا کند. کارهای زیرساختی و زیربنایی لازم را نیز باید انجام دهیم که مستلزم برنامه است، نمیتوان بدون برنامه این موارد را انجام داد. اقدامات خوبی صورت گرفته اما کافی نیست. ما برای تثبیت جمعیت باید اقدامات موثری انجام دهیم، بسیاری از روستاهای ما مشکلات زیرساختی همچون آب دارند.
میرزایی اضافه کرد: باید فکری برای حوزههای زیرساختی و معیشت روستاییان نیز انجام شود، همچنین در حوزههای شهری و موضوعات شهرداری تقویت صورت گیرد تا کارهای زیرساختی انجام داده، از مهاجرتها جلوگیری و جمعیت را تثبیت کنند. دولت و ما باید به این موضوع توجه کنیم. باید در جهت مسائل رفاهی و محرومیت توجه خاصی صورت گیرد و بین افرادی که در حوزههای مرزی و مناطق محروم فعالیت میکنند با افرادی که در مناطق دیگر هستند، تفاوت قائل شویم و باید بسترسازی کنیم. ماده ۱۰۶ قانون برنامه ششم توسعه مقدار زیادی این فضا را باز کرده و باید از ظرفیت این قانون استفاده کنیم.
سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مقداری از خدمات با رفتن ارتش به منطقه شروع شده است. باید اتکای مردم به ارتش و اتکای ارتش و نیروهایی که دفاع میکنند به مردم باشد، این ارتباط بسیار مهم است. باید در حوزههای مرزی سرمایهگذاری صورت گیرد. ما زیرساختهای خوبی در حوزه مرز داریم. در ۹ ماهه امسال یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار صادرات از استان داشتیم که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از حوزههای مرزی ما بیشتر از طرف افغانستان بوده که این رقم قابل توجهی است.
وی با اشاره به اینکه کل صادرات ما ۴۰ درصد بیشتر از دوره مشابه سال قبل است، تصریح کرد: این نشاندهنده ظرفیت آن مناطق است. در پایانه دوغارون شرایط آماده نیست، باید زیرساختها آماده و وضعیت مطلوب شود و سرمایهگذاری لازم صورت گیرد. باید زمینه سرمایهگذاری مشترک با سرمایهگذاران افغانستانی را فراهم کنیم که این سرماهگذاری باعث امنیت میشود. در حوزههای دیگر نیز باید زمینههای سرمایهگذاری شناسایی شود و امتیازاتی قائل شویم که سرمایهگذاران رغبت کنند تا در آن حوزهها سرمایهگذاری نمایند.
میرزایی گفت: مناطق آزاد بحث درستی بوده که جزو پیگیریهای استان است. تبدیل منطقه دوغارون و سرخس به منطقه آزاد از برنامههای جدی استان بوده که امیدوارم بتوانیم این کار را انجام دهیم. باید به معیشت مرزنشینان توجه کنیم. تلاش و سرمایهگذاری باید صورت گیرد و توجه دولت به نقاط محروم معطوف شود تا از ظرفیتها و اعتباراتی که وجود دارد استفاده کنیم. باید از دولت اجازه گرفته شود تا به درآمدهای استانی جهت دهیم و به سمت این شهرستانهای محروم و مرزی ببریم تا سرمایهگذاری کنیم.
سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه شهرستان مرزی پیشانی کشور است، عنوان کرد: شهرستانهای مرزی اولین محلهایی هستند که افراد خارجی با آن مواجه میشوند، اگر توسعه، پیشرفت و آبادانی ببینند، برداشت آنها از کشور ما همین است. ما در حوزه آب مشکلات جدی داریم که باید در این مناطق توجه صورت گیرد.
وی افزود: اقدامات خوبی برای تثبیت جمعیت شده و دولت به دنبال برنامهریزی در این حوزه است. استفاده از ظرفیت آبهای مرزی جزو برنامهها بوده که صورت خواهند داد.ما از محل اعتبارات ریاست جمهوری برای روستاهای مرزی و زیرساختها درخواست ویژه کردیم که قبلا ۲ میلیارد تومان دادند و استفاده شده است. امیدواریم بتوانیم این میزان را تداوم دهیم.
میرزایی بیان کرد: کاری که دولتهای دشمن ما انجام دادند، این است که راه ترانزیتی جدیدی ایجاد کردند که راه لاجورد است تا مسیر ایران را دور بزنند که این مسیر از افغانستان به ترکمنستان و از طریق دریای خزر به اروپا است، این نشان میدهد با اینکه آن مسیر پرهزینه و پرسرمایهگذاری بوده، حاضر شدند این کار را انجام دهند تا صرفا به ما لطمه اقتصادی بزنند، بنابراین ما باید پروژههای جایگزین مطرح کرده و از جهت اقتصادی شرایطی ایجاد کنیم تا کسانی که میخواهند سرمایهگذاری کنند، برای آنها صرف داشته باشد که از مسیر ما استفاده کنند.
سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه سیستمهای سختافزاری بحث ایکس ریهای کامیونی برای کنترلهای مرزی نیاز جدی ما است. حداقل یک ایکس ری کامیونی برای دوغارون جزو برنامههای ما بوده که انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در مقابل کید دشمنان و هجمهای که انجام شده موفق باشیم، نیاز به رمز عملیات داریم، تصریح کرد: ما باید کنار هم بایستیم. با هماهنگی، همدلی و یکی شدن میتوانیم جلوی هجمه دشمنان ایستاده و مردم را امیدوار کنیم، مردم باید ببینند که ید واحدی تحت عنوان حاکمیت کنار آنها ایستاده و از کیان کشور و منافع مردم دفاع میکند، این مهمترین کاری است که باید انجام دهیم.
میرزایی ادامه داد: اگر اختلاف سلیقهای وجود دارد باید در جلسات حل شود و نباید به میان مردم برود. برخورد دستگاهی و بخشی نباید وجود داشته باشد که این آفت است، امروز بالاترین لطمه به کشور از این ناحیه خورده میشود. اگر ما بخواهیم از مشکلاتی که امروز در کشور است عبور کنیم باید کنار هم بایستیم.
سرپرست سابق استانداری خراسان رضوی گفت: باید در استان مسائل را در جلسات شورای تامین کنار هم قرار داد و حل کرد. کار مهمی که در جلسات شورای تامین شهرستانها باید انجام شود، رصد دایمی تحولات است که در حوزههای امنیتی صورت میگیرد. باید با حساسیت بالایی برخورد شده، جمعآوری و منتقل شود که اگر قرار است اتفاقی صورت گیرد، از پیش برای آن آماده باشیم.