توسعه برندسازی در گرو فرهنگسازی و الگوگیری مناسب از مسیر حرکت برندهای موفق است
- شناسه خبر: 14308
- تاریخ و زمان ارسال: 12 مرداد 1402 ساعت 08:48
- بازدید : 43 بازدید
- نویسنده: karafarin

در نخستین نشست کمیسیون «برند و تولید بدون کارخانه» اتاق بازرگانی مشهد تاکید شد؛
محمد حسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی در این نشست با بیان اینکه اتاق در دوره دهم با افزایش تعداد کمیسیونهای تخصصی خود و امکان عضویت فعالان اقتصادی و تشکلی در این کمیسیونها به نوعی درهای خود را به روی تمامی اعضا و فعالان اقتصادی گشوده است، ابراز امیدواری کرد که در طی چهار سال پیش رو، شاهد ارتباط دوطرفه و هر چه بیشتر اتاق با فعالان اقتصادی و دانشگاهی باشیم.
اهمیت توجه به مفهوم برند و برندسازی و استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه توسط برندهای معتبر ضروری است، توجه به مقوله برند به نوعی صیانت از حقوق مصرف کننده است؛ چراکه افزایش کیفیت کالا و عنایت به نیاز و خواسته مصرف کننده را به همراه دارد.
برند باید ثبت بینالمللی شود تا توسعه آن به نفع اقتصاد کشور باشد، توصیه من به شرکتها این است که برندهای خود را ثبت جهانی کنند؛ چراکه برند یک موضوع داخلی نیست.
اولین بار که این موضوع را در ایران مطرح کردم، برخی صنعتگران با آن مقابله نمودند. با این حال پس از مدتی طولانی توانستیم این موضوع را به افراد بقبولانیم که تولید بدون کارخانه لازمه توسعه صنعتی در کشور است و امیدوارم روزی تولید بدون کارخانه و برند به بزرگترین سرمایههای کشور تبدیل شوند.
روشنک در بخش دیگری از سخنانش، بر ضرورت برگزاری همایشی به منظور تبیین موضوع تولید بدون کارخانه برای مدیران کارخانجات و صنایع در اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد.

بیتوجهی به مقوله «تولید بدون کارخانه» با وجود ابلاغ دستورالعمل این حوزه
فاطمه جمیلی، رئیس کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: دستورالعمل تولید بدون کارخانه حدود دو سال قبل ابلاغ شده؛ با این حال در این موضوع همچنان با مشکلات و چالشهایی مواجه هستیم. امیدواریم با ایجاد کمیتههای تخصصی در کمیسیون، به بررسی موشکافانه ابعاد مختلف حوزه برند و تولید بدون کارخانه بپردازیم و با پیگیری انجام اقداماتی عملیاتی در این عرصه، برخی از این چالشها را برطرف کنیم.
پیشرفت سریع موضوعاتی همچون تولید بدون کارخانه در سطح جهان، حاکی از ارزشمند بودن این روشهاست. با این روش میتوان یک محصول را با هزینه تولید کمتری به بازار عرض کرد و با توجه به اهمیت این مسئله، کمیسیونی جدید با نام برند و تولید بدون کارخانه در اتاق بازرگانی خراسان رضوی ایجاد گردید.
حلقه ارتباطی ایجاد شده توسط این کمیسیون میتواند تحولی بزرگ در صنعت را از اتاق بازرگانی رقم بزند، امیدواریم با اجرای اهداف و برنامههای تعیین شده بتوانیم به شکل گیری برندهایی بزرگ در سطح استان کمک کرده و رفتهرفته آنها را در سطح جهانی مطرح کنیم. بر این اسای در نشستها از نمایندگان صنایع و کمیسیونهای مختلف اتاق دعوت میشود تا به بهرهوری بیشتری دست یابیم.

هزینههایی که صرف برندسازی میشود، نوعی سرمایهگذاری است
رضا حمیدی، عضو هیئت رئیسه کانون کارآفرینان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اگر تولیدکننده وقت خود را صرف تولید کند و عملیات بازاریابی و فروش را به متخصصان این حوزه در امر برندسازی بسپارد، بسیار در وقت و هزینههایش صرفهجویی میشود و در این عرصه موفق خواهد بود.
برند باید بیانکننده هدف تولید محصول و خانواده محصولات باشد. برند برای موفقیت باید کیفیت خوبی داشته باشد و کالا باید به راحتی در دسترس مردم بوده و قیمت متعادلی داشته باشد.
نام برند هرچه سادهتر و با حروف کمتر باشد، بهتر در اذهان میماند. برند باید بیان کننده جنس باشد و با شنیدن آن بتوان آن را تبلیغ تلقی نمود. هرچه برند تصور لذتبخشتری در ذهن مردم به جای بگذارد، موفقتر است.
برند برای موفقیت باید تفاوت و تمایز ایجاد کند، داشتن رابطهای موثر با مصرفکننده از ضروریاتی است که برای داشتن برندی مطلوب باید بدان توجه نمود.
کارکنان شرکت، سفیران برند هستند و با رفتار و گفتار خود باعث تبلیغ برند میشوند بر این اساس در برندینگ باید به مسئله رفتار فروشنده بسیار توجه شود؛ چراکه رفتار نامناسب یک فروشنده میتواند تمامی تلاش تیم تولید محصول را بی نتیجه بگذارد. همچنین خدمات فروش و پس از فروش در برند بسیار مهم است. از سویی، برند باید همراه با تغییرات جامعه به صورت متوازن حرکت کند.
هزینههایی که صرف برندسازی میشود، جزو هزینههای جاری نیستند؛ چراکه هزینهای که برای برندسازی میشود طی سالهای سال به تولیدکننده باز میگردد.
محصول چیزی است که در کارخانه ساخته میشود، اما برند آن چیزی است که مشتری از فروشگاه میخرد، برند تعهد و وعدهای است که شما در هر حرکت و تعامل به مشتری میدهید، لذا باید مراقب باشید مردمی که کالای شما را میخرند از خرید خود احساس پشیمانی نکنند. در شرایط کنونی کشور، داشتن یک برند قدرتمند ضروریتر از گذشته است و نباید فراموش کرد که برند باید با ارزشهای حاکم بر جامعه سازگاری شایسته داشته باشد.
ضربه قاچاق کالا با برندهای تقلبی به برندهای داخلی
قاچاق کالا با برندهای تقلبی به برندهای داخلی ضربه میزند؛ چراکه متاسفانه بسیاری از مردم جامعه فکر میکنند جنسی که تولید یک کشور خارجی است، لزوما ارزش و کیفیت بیشتری دارد.
اگر صنعت برندینگ در ایران به خوبی جا بیفتد درآمدی خواهد داشت که کمتر از نفت و گاز نخواهد بود، برند را باید به عنوان سرمایه حقیقی پذیرفت و بانکها باید برند را به عنوان یک سرمایه از تولیدکننده بپذیرند. همچنین، رسانههای کشور باید در تبلیغات برندهای خوب ایرانی نهایت مساعدت را انجام دهند.
در توسعه برندینگ، تولیدکنندگان گاهی با مشکلات روبهرو میشوند که نیازمند حمایت مقامات قضایی است، لذا باید حمایت قضایی بیشتری از برندها صورت گیرد.
