بخشنامههای خلقالساعه به اعتبار و اشتغال واحدهای صنعتی ضربه میزند
- شناسه خبر: 1588
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آذر 1397 ساعت 04:21
- بازدید : 17 بازدید
- نویسنده: karafarin

دکتر علیرضا نبی کارآفرین نمونه و عضو کانون کارآفرینان استان خراسان رضوی
یک فعال اقتصادی گفت: در بخشنامه پیمانسپاری به اهلیت یک تولیدکننده توجه نشده و تولیدکننده را یک کاسب در نظر گرفتند و خواستند که فرار مالیاتی این کاسب را مهار کنند.
علیرضا نبی در گفتوگو با ایسنا-منطقه خراسان، با بیان اینکه بنده پیمانسپاری را بیشتر از اینکه یک بخشنامه بدانم، یک توهین میدانم، عنوان کرد: من بیشتر از اینکه بخواهم این بخشنامه را نقد کنم، از توهینی که به قشر عاشق و فرهیخته تولیدکننده و صادرکننده در حال شکلگیری است، گلهمند هستم.
این کارآفرین نمونه بیان کرد: اگر بخواهند محکومی را در دادگاه محاکمه کنند، یک پرونده را پلیس تشکیل میدهد اما یک پرونده دیگر که قاضی آن را در کنار پرونده پلیس بررسی میکند، پرونده شخصیت است که اهلیت، سابقه و آنچه از جامعه دریافت کرده و آنچه داده را مورد بررسی قرار میدهد. متاسفانه بخشنامهها بر اساس اهلیت طیف، گروه و یا قشر در جامعه ما صادر نمیشود.
صدور بخشنامههای خلقالساعه، کجسلیقگی است
نبی خاطرنشان کرد: امروز تولیدکننده در حال انجام کاری است که هیچگونه توجیهی برایش ندارد، در سنگری تنها و با عشق در حال مبارزه با جنگ اقتصادی بوده، روان و زندگی خود را گذاشته و تلاش کرده تا امروز کرکره واحد صنعتی را بالا نگه دارد و کارگرانش مشغول به کار باشند. برای چنین فردی که در خط مقدم این جنگ بوده، صادر کردن بخشنامههای خلقالساعه زیر کولرهای گازی، شوفاژهای گرم و صندلیهای نرم، کجسلیقگی است.
این فعال اقتصادی گفت: من اعتراض خودم را به عنوان یک تولیدکننده و کارآفرین در حوزه اجتماعی نسبت به خلق اینگونه بخشنامههایی که حاصل یک نوع تفکراتی است که با واقعیت جامعه امروز اقتصادی ایران فاصله دارد، عرض میکنم و توقع دارم که اهالی رسانه و قلم اعتراض من را به گوش آنها برسانند. این بخشنامه به کیان، اعتبار، برند و محصول تولیدکننده و در نهایت به اشتغال واحد صنعتی ضربه میزند.
وی با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان، تصریح کرد: من امروز برای اینکه مواد اولیه خود را تامین کنم، دچار مشکلات زیادی هستم. روغن زیتون دارم اما ظرف ندارم که بریزم و اگر روغن تولید کنم، کارتون ندارم که داخل آن قرار دهم زیرا تولیدکننده کارتن نیز کاغذ ندارد. اگر هم کالای خود را تولید کنم، ماشین وجود ندارد که آن را حمل کند و به لب مرز برساند. من امروز مشکلات زیادی دارم که به جای تسهیلگری در کار من، بخشنامههای متعددی را برای ایجاد مانع در مسیر و کار من صادر میکنند.
این کارآفرین نمونه با بیان اینکه یک اعتراض ما به خلق آنی و خلقالساعه بودن بخشنامهها است، عنوان کرد: زمانی که در یک روز ۱۲ بخشنامه در حوزه صنعت، ارزی و مالی صادر میشود، اقتصاد گیج شده و نمیتواند تصمیمگیری کند. پیمانسپاری یکی از بخشنامههایی است که در این زمینه صادر میشود. یکی دیگر از اعتراضات ما این است که مدیران میانی در این حال و هوا نیستند و برای آنها فرقی ندارد که دلار ۱۵ هزار تومان یا ۳۸۰۰ تومان باشد.
نبی ادامه داد: به طور مثال قانون به مدیران این اجازه را داده که برای حق بیمه ۳۰ درصد را از تامین اجتماعی بگیرند و مابقی را دوماهه تقسیط کنند اما مدیر برای استفاده از این حق خود باید از استاندار، استانداری و مقامات بالا کمک بگیرد تا اعلام کنند که این واحد صنعتی در حال حاضر این پول را برای حقوق کارگران خود نیاز دارد و تامین اجتماعی باید از بخشنامه استفاده کرده و تقسیط کند.
دانشگاهیان و نخبگان نذر دانایی کنند
این فعال اقتصادی اضافه کرد:کارخانهداری که سرمایهاش یک سوم شده، کارخانهداری که امروز میتوانست این خفت را به جان بخرد، وطنفروش باشد، غیرت ملی را زیر پا گذاشته، تمامیت ارضی کشور را به حراج بگذارد و پولهای خود را به سکه و دلار تبدیل کند که در این صورت هزار دلار او اکنون ۵ هزار میلیارد دلار بود، این تولیدکننده امروز باید جلوی مدیر میانی گردن کج کند تا به حق قانونی خود برسد، چه زمانی این کجفهمی و فقر فهم در کشور ما تمام میشود. دانشگاهیان و نخبگان نذر دانایی کرده و دانایی خود را به مردم اهدا کنند تا این فقر فهم در این کشور سروسامانی پیدا کند و به جایی برسد.
وی با اشاره به اینکه معضل اول خلقالساعه بودن بخشنامهها و معضل دوم عدم توجیه مدیران میانی توسط مدیران بالادستی و مدیران کل است، تصریح کرد: معضل سوم عدم ثبات بازار و قیمتگذاری مداخلانهای است که نهادها و سیستمهای مختلف در آن ورود پیدا میکنند و بدون اینکه از شرایط بازار اطلاع داشته باشند، قیمتگذاری و درج قیمت روی کالا را انجام میدهد.
این کارخانهدار خاطرنشان کرد: کالایی که قیمت تمامشده آن در صبح با ظهر متفاوت بوده و برای پیشفاکتور تنها ۱۰ دقیقه زمان برای تصمیمگیری لازم است را چه کسی و چگونه میتواند قیمتگذاری کند. من از زمانی که شروع میکنم تا یک تریلی را برای طرف تجاری خود تولید کنم، قیمت این تریلی از ابتدا تا انتها متفاوت است. عدم ثبات قیمت بسیار زیاد بوده و من در هیچ کتاب و هیچ بحران اقتصادی آنچه را که اتفاق افتاده، ندیدم.
احتکار در جامعه ما یک ارزش شده است
نبی گفت: نکته چهارم به مردم بازمیگردد، انگار که ما غریبه هسیتم. در ایران جنگ داخلی روانی اتفاق افتاده، رحم و مروت کنار رفته و حتی دیگر به پوشک بچه نیز رحم نمیکنیم. احتکار کردن یک ارزش شده است. من به اهالی قلم توصیه میکنم که یک جهاد عملی در رابطه با این بحث غیراخلاقی جامعه ایجاد کنند و اجازه ندهند که این عمل زشت و قبیح در جامعه ما تبدیل به ارزش شود. این کار غیراخلاقی، غیرانسانی، غیروطنی و غیرشرعی است که فردی بالاتر از نیاز خود خریداری و احتکار کرده و نیاز فرد دیگری را متوقف کند.
این فعال اقتصادی افزود: اهالی قلم نباید سکوت کنند، اگر همه ما سکوت کنیم، نمیتوانیم ایران را از این اتفاق و خطری که تهدیدش میکند، نجات دهیم، این کار قباحت دارد، نگذارید قبح این مسئله بریزد و همچون دروغ شود. مصرف لاستیک ما در ماه، ۱۱۰ هزار حلقه است که ما در شهریور ۱۳۸ هزار حلقه لاستیک توزیع کردیم اما کمبود داریم به این دلیل که احتکار صورت گرفته است. همه باید یک حرکت جهادی انجام دهیم و نگذاریم قبح این مسئله در جامعه بریزد.
وی با بیان اینکه همواره مشکل ما بر سر بستر فساد است، عنوان کرد: زمانی که بستر فساد را ایجاد میکنیم، نمیتوانیم بگوییم که چرا فساد به وجود میآید. بهتر است بستر ایجاد فساد را از بین ببریم. این بخشنامه نیاز به بررسی ویژه دارد. باید از اتاق بازرگانی مشورت گرفته شده و حتما در این زمینه کار شود. طبیعتا افرادی که ما آنها را بازرگاننما، تولیدکنندهنما و کارآفریننما مینامیم، ممکن است به سمت یک سری تخلفات بروند که هم وجهه کارآفرینان و تجار را خدشهدار میکند و هم میتواند به سرمایههای کشور لطمه بزند و همچنین کار، تلاش و مبارزه با فساد را که نیاز امروز کشور است، مختل کند.
این کارآفرین نمونه بیان کرد: بهترین راهحل وفاق است مسئولین باید اتاق ایران را از خود بدانند و قبل از اینکه دستورالعملها را صادر کنند، از اتاق که مجموعهای از تجربهها و ذخایر ارزشمند کشور در حوزه صادرات، تولید و کارآفرینی است، نظر بخواهند و جلساتی را برگزار کنند تا زمانی که بخشنامه خروج پیدا کرد، برای ما هم قابلیت هضم داشته باشد، اتاق نیز از آن پشتیبانی کند و ما هم مطمئن شویم که این بخشنامه بر اساس منافع ملی است. ما با هر بخشنامهای که خلاف منافع ملی باشد و تمامیت ارضی کشور را خواسته یا ناخواسته هدف قرار دهد، مخالف هستیم.