با هر دستگاهی که مانع رونق تولید شود برخورد جدی میشود
- شناسه خبر: 2632
- تاریخ و زمان ارسال: 25 فروردین 1398 ساعت 05:50
- بازدید : 69 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: با هر دستگاهی در این استان نسبت به رونق تولید و تاکید رهبری، کندی کند و در واقع مانع رونق تولید شود، برخورد جدی میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، در دنیایی که هنوز طبق خرافات عهد باستان، سالها را به نام حیوانات مینامند، رهبر ایران خط بطلانی بر تابوهای باغ وحشی کشیدند و طرحی نو در انداختند.
نامگذاری سالها در ایران توسط مقام معظم رهبری سنتی بینظیر در دنیا بوده که از سال ۷۸ آغاز شده است، روشی خلاقانه برای جلب توجه مردم به یک ارزش خاص یا مشکل و بحران است که با تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات و وضعیت موجود کشور با بینش رهبرانه به دست آمده است.
رونق تولید شعاری است که در سال ۹۸ از سوی رهبری اعلام شد، اما موضوعی که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت، این تاکید مکرر رهبری برای یازدهمین سال متوالی بر مسئله اقتصاد و معیشت است که هر سال با روالی حکیمانه در عبارتی تازه پدیدار میشود.
رونق تولید اما از آن مباحثی است که بیشتر از آنکه به مردم برگردد، وظیفهای است که متوجه مسؤولان و دستگاههای اجرایی است، با این رویکرد سراغ سه تن از مسؤولان مرتبط با تولید و سرمایهگذاری در خراسان رضوی رفتیم تا نظرشان را جویا شویم.
سرمایهگذاریها در بخش صنعت و معدن خراسان رضوی ۱۴۵ درصد رشد داشته است
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی در این باره به خبرنگار فارس در مشهد گفت: ما در برنامههای چند سال گذشته در رابطه با رونق تولید و توجه به موضوعات وابسته به این مهم توجه داشتهایم و امسال با توجه به نامگذاری سال ۹۸ از طرف مقام معظم رهبری این توجه به عنوان یک تکلیف مضاعف میشود.
راضیه علیرضایی با بیان اینکه سازمان صنعت معدن تجارت در بسترسازی برای تولید یکی از دستگاههای اصلی است، ادامه داد: در موضوع رونق تولید در مرحله اول باید به موضوع سرمایهگذاری توجه کنیم و گام دوم بهبود فضای کسب و کار است که برای ما اهمیت زیادی دارد.
وی اظهار کرد: در مساله سرمایهگذاری وظیفه اولیه ما جذب سرمایههای مردمی، ملی و بینالمللی است و درباره بهبود فضای کسب و کار هم امیدوارم بتوانیم با الکترونیک کردن فعالیتها و سادهسازی فرآیندهای صدور مجوز به تسهیل کار کمک کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی ادامه داد: مساله بعدی تامین تسهیلات ارزان قیمت در حوزه تولید است که باید با کمک بانکها انجام شود، یعنی جایگزین کردن تسهیلاتی با بازپرداخت بلندمدت با تسهیلاتی که ۶ ماهه یا یکساله باید بازپرداخت میشده است.
علیرضایی با تاکید بر این مطلب که برنامهریزی برای شبکه توزیع یکی دیگر از مسائلی است که به رونق تولید کمک میکند، تصریح کرد: اینکه ما بتوانیم فروش محصول تولید شده داخلی را در بازارهای ایرانی و بینالمللی تسهیل کنیم، پشتیبان رونق تولید بوده و موضوع در خور توجهی است.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از تولیدات اصلی خراسان رضوی در بخش معدن بوده و جلوگیری از خامفروشی و صادرات مواد فرآوری شده معدنی بحثهای بسیار مهمی است که میتواند منجر به رونق تولید شود و در چارچوب وظایف سازمان صنعت معدن و تجارت است.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی بیان کرد: مساله رونق تولید همان طور که مقام معظم رهبری هم در سخنرانی روز اول فروردین اشاره فرمودند یک مسئله ملی و فراگیر است و همه دستگاهها و ارکان باید برای تامین زیربناها، مواد اولیه و ایجاد بازارها تلاش کنند تا توفیق حاصل شود.
علیرضایی اشارهای هم به آمارها و اقداماتی که تاکنون برای رونق تولید در سازمان صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی انجام شده، کرد و ادامه داد: ما در این ۵ سال گذشته با توجه به تاکیدات رهبری در حوزه اقتصادی در چند رکن در استان تحول ایجاد کردهایم، امسال هم امیدوارم که بتوانیم نتایج بهتری بگیریم، به عنوان مثال در سال ۹۲، طبق آمارها ۲۹۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری در خراسان رضوی انجام و پروانه بهرهبرداری صادر شد که این رقم در سال ۹۶ به هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان رسید.
وی اضافه کرد: این روند رشد سرمایهگذاریها با رشدی بالغ بر ۱۴۵ درصد طی یک بازه زمانی ۵ ساله، در سال ۹۷ به ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی ضمن اظهار امیدواری برای تداوم رشد سرمایهگذاریها در سال جدید، گفت: باید روشهای مکمل ایجاد اشتغال در صنایع کوچک را پیشبینی و برنامهریزی کنیم تا متناسب با سهم جمعیتی و سهم توسعه یافتگی استان بتوانیم شاهد رونق تولید در بخش صنعت و معدن باشیم.
علیرضایی با بیان این مطلب که در سازمان صنعت، معدن و تجارت کلیه سرمایهها از بخش خصوصی است و مانند سایر دستگاهها، موضوع توزیع سرمایه از وزارتخانه وجود ندارد، افزود: ما فقط میتوانیم ارائه کننده تسهیلات برای تولید و اشتغال در این بخش باشیم که البته میزان تسهیلات هم بستگی مستقیم به میزان سرمایهگذاریها دارد.
وی افزود: یعنی از ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری که در خراسان رضوی انجام شده ۴۰ تا ۵۰ درصدش تسهیلات بانکی است.
علیرضایی با تاکید بر این مطلب که مدل کار در سازمان صنعت، معدن و تجارت توزیع بودجه نیست، بیان کرد: کار ما تسهیل فضای کسب و کار و جذب سرمایهگذاری است، برای طرحهایی که سبب ایجاد اشتغال در خراسان رضوی شود استانداری و سازمان مدیریت برنامهریزی از محل بند الف تبصره ۱۸، ۲۰ میلیارد تومان در اختیار ما گذاشته است تا بتوانیم در سال ۹۸ یارانه سود تسهیلات پرداخت کنیم، این تسهیلات سبب کاهش سود تسهیلات تا ۱۱ درصد میشود.
۱۱۵ واحد تولیدی به خاطر معوقات بانکی، در تملک بانکها قرار گرفته و تعطیل هستند!
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی هم در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد ضمن اذعان به این مطلب که این چندمین سال است که مقام معظم رهبری با تاکید روی بحثهای اقتصادی، لزوم توجه به اقتصاد و معیشت را به دستگاهها و سازمانها یادآوری میکنند، گفت: استانداری هم اگرچه به طور مستقیم یک سازمان اقتصادی نیست، اما به عنوان دستگاهی که مدیریت و هماهنگی بین دستگاهای اقتصادی استان را به عهده دارد نقش موثری در تحقق رونق تولید میتواند داشته باشد.
علی رسولیان ادامه داد: سال گذشته فرمایش مقام معظم رهبری در حمایت از کالای ایرانی بود که من فکر میکنم در بین مردم فضای خوبی در این زمینه ایجاد شد، بنابراین با وجود پیش زمینه و فرهنگی که برای حمایت از تولید ملی وجود دارد، امسال هم برای رونق تولید ما باید صنایع را رشد دهیم تا تولید رونق پیدا کند، چرا که اگر مردم بخواهند کالای ایرانی را حمایت کنند از یک طرف باید زمینه ارتقای کالاها را به لحاظ کمی و کیفی فراهم کنیم و از سوی دیگر آن دسته از کالاهایی که در داخل تولید نمیشود را شناسایی و موانع را برطرف کنیم تا سرمایهگذار نسبت به تولید آنها نیز اقدام کند.
وی با اشاره به این موضوع که رونق تولید فقط به بخشهای اقتصادی برنمیگردد، متذکر شد: رونق تولید چند مولفه دارد و مهمترین آنها این است که به عنوان یک اصل مورد قبول همگان قرار گیرد و هر کس در هر جایگاهی که است به عنوان یک ایرانی، نگاهش به حمایت از تولید داخل باشد و دستگاههای زیربنایی هم باید نسبت به فراهم کردن زیرساختهای تولید همت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: دستگاههای قضایی برای حمایت از سرمایهگذاری سالم باید پای کار بیایند و ورود جدی پیدا کنند که خوشبختانه این کار از چندی قبل در خراسان رضوی آغاز شده، دستگاههای امنیتی و نظارتی نیز باید مسؤولیت خود را در حمایت از سرمایهگذاری سالم به درستی تشخیص دهند و ورود جدی داشته باشند.
رسولیان ادامه داد: علما و ائمه جمعه باید نسبت به ایجاد و تقویت فرهنگ کارآفرینی و تولید نقش هدایتگر و ارشادی داشته باشند، چراکه این مسئله اول کشور است و سرمایهگذار باید به عنوان یک مجاهد دیده شود.
وی با بیان اینکه ما در استانداری خراسان رضوی مجموعه اقداماتی را از قبل سال آغاز کردهایم که همراستا با فرمایش مقام معظم رهبری و رونق تولید است، اظهار کرد: امسال این حرکت از پیش آغاز شده را تبدیل به یک برنامه عملیاتی جدی میکنیم و رونق تولید در کنار طرح توسعه منطقهای و مثلث توسعه اقتصادی که استاندار خراسان رضوی از قبل آغاز کرده مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به بخشی از این برنامهها هم اشاره و اظهار کرد: حدود ۳ هزار و ۵۰۰ طرح نیمهتمام در زمینههای کشاورزی، صنعتی و گردشگری از سال قبل شناسایی شده که ارزشی بالغ بر ۳۶ هزار میلیارد تومان دارد، جلساتش برگزار و به دستگاههای ذیربط و بانکها ابلاغ شده تا راهاندازی شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به طرح معروف استاندار موسوم به مثلث توسعه اقتصادی هم گریزی زد و گفت: در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی نیز یک سری طرح وجود دارد که در شهرستانها تفاهمنامه سرمایهگذاری آنها توسط امام جمعه، فرماندار و نماینده مردم، رئیس دادگستری و سرمایهگذار امضاء شده و ارزش ریالی کل این تفاهمنامهها تا پایان سال ۹۷، ۲۶ هزار میلیارد تومان ارزش سرمایهگذاری داخلی و ۶۰۰ میلیون یورو هم ارزش سرمایهگذاریهای خارجی برآورد میشود.
رسولیان ادامه داد: طبق بررسیهای انجام شده در سال گذشته ۱۵ درصد از طرحهای تولیدی استان راکد هستند، یعنی یا راندمان تولید خیلی پایینی دارند یا مشکلاتی در زمینه فروش و سرمایه در گردش یا مدیریت دارند که شناسایی و برنامهریزی کردهایم تا زودتر تعیین تکلیف شوند، در سال جدید با توجه به رهنمودها و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری باید به طور جدیتری رفع مشکل شوند.
وی ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی از سال گذشته کلینیک صنعت را راهاندازی کرده که وظیفه آن بررسی علمی و رفع مشکلات واحدهای راکد و مشکل دار است و سال گذشته توانستند ۹۰ واحد را فعال کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به مشکل معوقات بانکی واحدهای تولیدی استان هم اشاره کرد و گفت: ۱۱۵ واحد تولیدی هم وجود دارد که به خاطر معوقات بانکی، در تملک بانکها قرار گرفته و تعطیل هستند که ما شناسایی کردهایم و بعضی از آنها را تلاش میکنیم، بتوانیم به سرمایهگذار جدید واگذار کنیم که بعضی از این واحدها نیازمند تفویض اختیارات و تصمیم گیری در سطح ملی است، در عین حال سعی در تسهیل واگذاری به سرمایهگذار داریم تا واحدها زودتر راه بیفتند و به چرخه تولید برگردند.
رسولیان تاکید کرد: عزم استانداری در حل مشکلات واحدهای تولیدی در خراسان رضوی در حدی است که حتی اگر مشکلی در استان قابل حل نباشد در سطح ملی پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: در کنار تمام این برنامههایی که تشریح شد و از قبل سال در استانداری کلید خورده، لازم است با توجه به شعار سال که رونق تولید بوده، همه دستگاههای استان با توجه به ظرفیتها و اختیاراتشان یک برنامه عملیاتی و جدی تدوین و اجرا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: با هر دستگاهی در این استان نسبت به رونق تولید و تاکید رهبری، کندی کند و در واقع مانع رونق تولید شود برخورد جدی میشود.
رسولیان با بیان این مطلب که یکی از موانع تولید بحث سرمایهگذاری است، از یارانه سود تسهیلات خبر داد و گفت: با توجه به نرخ بالای سود تسهیلات توافقی با ۳ تا از بانکهای توانمند استان داشتهایم تا با بودجه ۵۵ میلیارد تومانی که در اختیارشان قرار میدهیم، تسهیلات با نرخ سود پایینتر در حد ۱۰-۱۱ درصد به واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف پرداخت کنند.
روشهای نوین آبیاری، کشت گلخانهای و کاشت گیاهان دارویی سه راهکار رونق تولیدات کشاورزی
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد گفت: مقام معظم رهبری با آن بینش بالایی که دارند از سالها قبل تشخیص دادند، ما در حوزه اقتصاد ضعف داریم و روزی میرسد که دشمنان برای تحت فشار گذاشتن کشور از این نقطه ضععف سوءاستفاده و ما را تحریم میکنند، بنابراین با نامگذاری سالهای گذشته با مفاهیم اقتصادی در واقع خواستند از این موضوع جلوگیری کنند.
نجفقلی صالحی خاطرنشان کرد: تحریمهای چند سال اخیر درستی این پیشبینیهای حکیمانه را برای ما بیش از پیش روشن کرد، در همین راستا دولتها هم برنامهریزیهایی انجام دادند که نتایج مثبتی هم داشته است، به عنوان نمونه در بحث تولید گندم ما اکنون ۳ سال است که به خودکفایی رسیدهایم که انشاء الله امسال هم با توجه به بارندگیهای خوبی که داریم این روند مثبت ادامه یابد.
وی افزود: مهمترین چالشی که در بخش کشاورزی در خراسان رضوی با آن مواجهیم بحث کمبود آب است، چراکه اینجا استان خشکی است و بیشتر به آبهای زیرزمینی وابسته هستیم باید تمام تلاشمان متوجه افزایش بهرهوری باشد تا رونق تولید محقق شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: در این راستا با اعتباری که از منابع صندوق توسعه ملی با اجازه مقام معظم رهبری دریافت کردیم، منابع خوبی برای بهبود روشهای آبیاری به این استان اختصاص داده شده که با اجرای روشهای نوین آبیاری میتوانیم بهرهوری کشاورزی و عمر ذخایر آبهای زیرزمینی را افزایش دهیم و از این راه تولید محصولات کشاورزی را رونق بخشیم.
صالحی با اشاره به روشهای بهرهوری آب در کشاورزی، گفت: یکی از این روشها همان طور که بیان شد اجرای روشهای نوین آبیاری تحت فشار به شکلهای قطره ای بارانی و میکرو است.
وی اظهار کرد: خراسان رضوی با ۳۵۰ هزار هکتار پتانسیل اجرای روشهای نوین آبیاری را دارد که تاکنون ۱۵۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: از دیگر کارهایی که ما در عرصه بهرهوری آب و رونق تولید محصولات کشاورزی مد نظر داریم، ترویج و توسعه کشت گیاهان مقاوم به خشکی با عملکرد بالا و توسعه کشتهای گلخانهای است که در حال اجرایی شدن است و میتواند با حداقل مصرف آب حداکثر تولید را نصیبمان کند، به طوری که عملکرد در گلخانه ۸ تا ۱۰ برابر کشت در فضای باز است.
صالحی با بیان اینکه ابلاغ کرده ایم که در سال ۹۸ خیار و فلفل باید فقط در محیط گلخانه تولید شود، ادامه داد: یکی دیگر از تمهیداتی که ما در این استان خشک برای رونق تولید محصولات کشاورزی در نظر داریم و امسال هم با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری بیشتر مورد توجه قرار میدهیم، توسعه کشت گیاهان دارویی است که هم ارزش اقتصادی بالایی دارد و هم در اراضی خرد قابل اجرا بوده و سود خوبی نصیب کشاورزان میکند.
وی یادآور شد: ۲۳ درصد اشتغال خراسان رضوی در بخش کشاورزی و ۱۵ هزارمیلیارد تومان هم ارزش تولید ناخالص این بخش است.
حالا باید دید دستگاههای اجرایی خراسان رضوی در ۳۴۱ روز باقیمانده سال چگونه عزم خود را برای رونق تولید جزم و به تحقق شعار سال ۹۸ کمک میکنند.