اصلاح رستههای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی متناسب با شرایط اقتصادی جدید
- شناسه خبر: 832
- تاریخ و زمان ارسال: 16 مهر 1397 ساعت 04:33
- بازدید : 116 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید رستههای برخوردار از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری و متناسبسازی آنها با شرایط تحریم و فشارهای اقتصادی به منظور اثربخشی بیشتر این منابع اصلاح شود.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، عیسی منصوری در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال خراسان رضوی، اظهار کرد: در این رستهها به تناسب دوره تحریم، اصلاحاتی انجام شده، به طوری که رستههایی چون پوشاک، کفش، تکنولوژی و آی.تی در این دوره رونق گرفته و باید تقویت شود.
وی افزود: برخی حوزهها چون خودروسازی و برخی صنایع دچار رکورد میشود که باید اشتغال موجود در آنها تثبیت شود تا به تناسب برای هر یک از این بخشها برنامهریزی، بسته پیشنهادات اختصاصی دوره تحریم آماده و برای تصویب ارائه شود.
منصوری بیان کرد : اگر منابع و تسهیلات به رستههای پررونق در دوره رکود داده شود، میتوان اشتغال ایجاد کرد، پویایی اقتصادی را حفظ نمود و نیاز مردم را تامین کرد .
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: به عنوان مثال مصرف کشور در حوزه پوشاک، سالانه ۱۵ میلیارد دلار است که پیش از این نیمی از آن به صورت قاچاق وارد میشد و امروز این امر برای قاچاقچیان صرفه اقتصادی ندارد. این شرایط بهترین فرصت برای تقویت این صنعت و احیای مجدد آن بوده، ضمن اینکه این صنعت نیازمند حمایت و کمک به فضای اختصاصی کار است.
وی با بیان اینکه تاکنون از ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسعه اشتغال روستایی نیمی از آن از طریق بانکها در اختیار استانها قرار گرفته است، عنوان کرد: بر اساس برنامهریزی مقرر شد که بانکها رقم تسهیلات پرداختی را از ۵۰ درصد به ۷۵ درصد برسانند که این کار ظرف مدت کوتاهی انجام و بعد از آن ۲۵ درصد دیگر ابلاغ میشود. در عین حال حدود ۶ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت دلار و ارز به منابع تسهیلات اشتغال روستایی افزوده شده که در مجموع حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است.
منصوری گفت: در شرایط جدید دغدغه و تلاش ما این است که این منابع به هدف نشسته و در حوزههای مربوطه هزینه و سرمایهگذاری شود، از این رو باید در انتخاب طرحها، دقت و حساسیت بیشتری اعمال شود و بدین منظور از رئیسجمهوری نیز درخواست مهلت بیشتری برای جذب این منابع کردیم تا طرحهایی را با حاشیه اقتصادی و دقت بالاتری انتخاب کنیم .
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه نباید ۷۹ درصد منابع تسهیلاتی استان به سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی اختصاص یابد، تصریح کرد: این امر بدین دلیل است که اشتغال جدیدی از این محل ایجاد نمیشود. این منابع برای ایجاد اشتغال جدید است و میتوان به حوزههای صنایع تبدیل و تکمیلی و نیز فرآوری محصولات کشاورزی اختصاص یابد که خود عاملی برای ارتقای ارزش افزوده و اشتغال جدید است.
وی ادامه داد: سهم ۴ درصدی بخش خدمات از این منابع اندک بوده و با توجه به اینکه بخش عظیمی از خدمات در حوزههای مختلف در مشهد است، این حوزه ظرفیت ارزشمندی برای سرمایهگذاری و توسعه اشتغال دارد و مزیت بخش صنعت و کشاورزی استان نیز به دلیل حوزه خدمات است.
منصوری با بیان اینکه در سطح ملی سهم خدمات از این تسهیلات ۱۵ درصد و گردشگری ۱۰ درصد است، عنوان کرد: باید در خراسان رضوی نیز سهم این دو حوزه در کنار بخش آی.تی و تولید محتوا افزایش یابد. سهم ۴ درصدی در گردش از این منابع نامطلوب بوده و اولویت ما در اعطای این تسهیلات واحدهای موجود و تقویت آنها است نه اینکه این منابع به واحدهای جدید تعلق گیرد، از این رو باید رویکرد در اعطای تسهیلات به واحدهای موجود، خدمات، گردشگری و آی.تی اصلاح و تقویت شود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تخصیص ۳ میلیارد تومان از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به حوزه اشتغال حمایتی، گفت : بخشهای کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر تشکلهای مردمنهاد مشمول استفاده از این تسهیلات میشوند.
وی در خصوص برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در قالب برنامههای برنامه ششم توسعه، بیان کرد: بر اساس این طرح از ۴۴ هزار روستای کشور، ۴۹۰ روستای کانونی انتخاب شد که بیشترین مراوده و داده، ستانده را با روستاهای اطراف دارد .بر مبنای ظرفیتهای هر منطقه و توانمندیهای آن با کمک نهادهای عمومی غیردولتی، طرحهای توسعهای اجرایی میشود که تاکنون در ۱۲۸ روستا به صورت پایلوت بدون دریافت یک ریال وام اجرا شده و آثار بسیار ارزشمندی نیز در پی داشته است. تلاش میشود تا این طرح به سطح یک هزار روستای کشور توسعه یابد.