از مقابله با تحریم تا توجه به علم و فرهنگ
- شناسه خبر: 2126
- تاریخ و زمان ارسال: 17 دی 1397 ساعت 05:47
- بازدید : 45 بازدید
- نویسنده: karafarin

رئیس سازمان مدیریت ویژگیهای بودجه۹۸ را مطرح کرد:
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی شفافیت و انضباط بودجه ای در کنار پایداری بودجه در مقابل تحریمها، توجه ویژه به علم، فرهنگ و محیط زیست، حمایت از معیشت عمومی، عدالت اجتماعی و تولید و اشتغال را از مهمترین ویژگیهای لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ برشمرد.
رضا جمشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صرفه جویی در اعتبارات هزینه ای با اولویت بندی هزینهها، اجتناب از کسری بودجه پنهان، بودجه ریزی مبتنی برعملکرد، لحاظ الزامات پایداری بدهیهای دولت، ضابطه مند نمودن نظام درآمد و هزینه استانها به منظور ارتقاء ظرفیت درآمدهای استانی و تامین منابع برای طرحهای استانی از دیگر شاخص های مهم لایحه بودجه ۹۸ هستند که دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است.
وی همچنین «افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت و همسان سازی حقوق بازنشستگان، استمرار اجرای طرح توسعه و توازن منطقه ای، حمایت از معیشت عمومی و عدالت اجتماعی، استمرار طرح مقابله با فقر مطلق، استمرار طرح تحول سلامت و تداوم پرداخت یارانه نقدی» را نیز از اهداف اصلی لایحه بودجه ۹۸ برشمرد.
رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی خراسان رضوی به مهمترین سیاستهای تنظیم لایحه بودجه سال آینده نیز اشاره و بیان کرد: «تثبیت اقتصاد کلان و بهبود فضای کسب و کار، تثبیت اشتغال و مهار بیکاری، تامین عدالت اجتماعی و بهبود توزیع عادلانه درآمدها، مدیریت کسری تراز عملیاتی، بهبود تراز دارایی های سرمایه ای و بهبود تعادلهای منطقه ای- استانی» از جمله این موارد هستند که از سوی دولت در بودجه ۹۸ لحاظ شده اند.
وی به جهتگیری ها و سیاست های بودجه ای در سال ۱۳۹۸ نیز اشاره و بیان کرد: «همگرایی تمامی اقدامات و ظرفیتهای کشور در ارائه کالاها و خدمات عمومی، اهتمام به انضباط مالی در بودجه و اصلاح نظام اداری در جهت افزایش کارآیی و منطقی کردن اندازه دولت، توانمندسازی و افزایش بهره وری شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، تجهیز منابع عمومی غیرنفتی، ساماندهی طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای و همچنین بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد» از جمله این جهت گیریها است.
جمشیدی ادامه داد: در لایحه بودجه سال ۹۸ برای تکمیل دو هزار و ۶۶ واحد نیمه تمام صنعتی و معدنی در کشور، تکمیل واحدهای صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان ۱۲۹ هزار و ۸۶۲ نفر برنامه ریزی شده است.
وی یکی دیگر از ویژگیهای لایحه بودجه سال ۹۸ را حمایت از تولید واشتغال ذکر و بیان کرد: رشد ۱۳ درصدی بودجه عمرانی با وجود محدودیت های مالی، تمرکز بر اجرایی کردن مشارکت عمومی-خصوصی، مولدسازی و واگذاری اموال و دارایی های دولت(تبصره ۱۹)، اولویت بندی طرح های عمرانی، استمرار برنامه اشتغال مولد و سیاست های فعالانه بازار کار( تبصره ۱۸) و تسویه بخشی از مطالبات بخش عمومی و خصوصی از دولت در قالب تهاتر(تبصره پنج) از جمله این حمایت ها هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی همچنین به جمع بندی استقرار بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد موضوع بند «پ» ماده هفت قانون برنامه ششم توسعه اشاره و بیان کرد: در خصوص استانها و با اقدامات انجام شده نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد در ۲۵ اداره کل ۳۱ استان( در مجموع ۷۷۵ اداره کل) مستقر و فقط سازمان بازرسی کل کشور از این امر مستثنی شده است.
وی افزود: بیشترین بودجه عمرانی در لایحه بودجه ۹۸ مربوط به خوزستان و کمترین آن مربوط به استان قم است. بودجه عمرانی استان خراسان رضوی نیز در لایحه بودجه سال آینده ۱۲ هزار و ۶۵۶ میلیارد و ۷۳۰ میلیون ریال تعیین شده است.
جمشیدی گفت: بخش رفاه اجتماعی با مبلغ ۱۱۳ هزار میلیارد تومان، آموزش و پرورش با ۷۶ هزار میلیارد تومان و بخش سلامت با ۶۶ هزار میلیارد تومان به ترتیب بیشترین سهم را در این لایحه به خود اختصاص دادهاند.
وی همچنین به رشد ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی محیط زیست در لایحه بودجه ۹۸ اشاره و بیان کرد: در این لایحه در موضوع محیط زیست ۱۵ طرح پیش بینی شده که بطور عمده مربوط به طرح های احیای تالاب ها، دریاچهها، تنوع زیست و حفاظت از پارک های ملی است.