۱۶ درصد اشتغال کشور در دستان خراسان رضوی
- شناسه خبر: 88
- تاریخ و زمان ارسال: 5 شهریور 1397 ساعت 05:09
- بازدید : 32 بازدید
- نویسنده: karafarin

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در بهار سال ۹۷ نسبت به سال گذشته نرخ بیکاری حدود ۳.۶ درصد در استان کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد سنجری در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار کرد: وظیفه تنظیم و نظارت کار و صیانت از نیروی کار، بر عهده ما بوده و این دو وظیفه اصلی و چارچوب قانون اجرا میشود.
وی ادامه داد: برای رسیدگی شکایات کارگران و کارفرمایان، مراجع حل اختلاف تشکیل شده به طوریکه حدود ۱۲ هزار و ۲۹۴ دادخواست از مراجع حل اختلاف رسیدگی شده و میزان شکایات ۱۱ درصد کاهش یافته است. درحقیقت باید در قالب سازش و توافق به مشکلات و شکایات کارفرمایان و کارگران رسیدگی کرد که در این راستا موفق به ارائه میز خدمت و واحد مشاوره در شهرستانها و مشهد شدیم که در مدت ۶ ماه میزان شکایات حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد. در همین راستا ۴۳۷۲ مورد از شکایات به صورت توافق و سازش رفع شدند به طوری که ۲۵ درصد این شکایات نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
ترویج فرهنگ کارمزدی اهمیت بیشتری دارد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: اقدامات اداره کار در خصوص ترویج فرهنگ کار بوده به صورتی که کارمزدی به جای وقتمزدی قرار گیرد چراکه میتوان بهرهوری را افزایش داد و در این راستا باید نگاه و نگرش خود را به سمت کارمزدی ببریم زیرا کارگر خودش را در کار و سود دهی مجموعه سهیم بداند.
سنجری در خصوص رعایت ضوابط و مقررات کار در بنگاه های اقتصادی عنوان کرد: درنتیجه برای ۱۶ بنگاه اقتصادی آیین نامه انضباطی کار مصوب و اجرا شد که در واقع میتوان به ایجاد نظم در محیط کارگاه کمک کرد. از دیگر اقدامات اداره کار نظارت بر شرکتهای خدماتی بوده که در استان حوزه گسترده ای دارد و افراد بسیاری به لحاظ کمی در این حوزه فعالیت میکنند.
وی افزود: به صورت مستمر توسط کمیته تایید صلاحیت شرکتهای خدماتی، این شرکتهای خدماتی نظارت میشوند که عملکرد ۱۶۳ شرکت خدماتی مورد بررسی قرار گرفته و موفق به اخذ تایید صلاحیت از کمیته استانی شدند. البته طی بازرسی ها به این نتیجه برسیم که برخی از این شرکتها ضوابط مربوط به کارگران را رعایت نمیکنند، این کمیته میتواند تاییده صلاحیت آنها را ابطال کند.
۵۰ بازرس بر محیط کار در استان نظارت میکنند
سنجری در خصوص میزان بازرسی خاطرنشان کرد: اداره بازرسی ما حدود ۵۰ بازرس در سطح استان دارد که وظیفه نظارت بر شرایط انجام و محیط کار را داشته و مسائل رعایت ایمنی و بهداشت کار را مورد بررسی قرار می دهند؛ در سال گذشته ۲۵ هزار و ۳۳۷ بنگاه اقتصادی بازرسی شد. درواقع ۱۱۲۶ کمیته فنی و بهداشت کار در بنگاههای اقتصادی استان فعال هستند. در محیط کاری که بالای ۳۵ نفر مشغول به فعالیت در آن هستند، باید این کمیته شکل بگیرد تا بهداشت و ایمنی محیط کار مورد رصد قرار گیرد.
کاهش ۱۳ درصدی حوادث ناشی از کار
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: ۱۸۴ هزار نفر ساعت آموزش ایمنی به کارگران در بنگاههای اقتصادی صورت گرفته به طوری که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است. نتیجه بازرسیها و دوره آموزشی بایستی خروجی آن صیانت از نیروی کار و کارگری باشد. این درحالیست که در سال گذشته ۹۱۴ حادثه ناشی از کار رخ داده که میزان ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. در حقیقت بیشترین حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان سازی بوده که ۴۰ تا ۴۵ درصد حوادث مربوط به این حوزه است.
سنجری در خصوص بازنشستگی پیش از موعد کارگران بیان کرد: حدود ۴۸۵۶ از افراد مورد بررسی قرار گرفته که ۲۴۳۹ مورد از مشاغل به عنوان مشاغل سختی و زیان آور مورد تایید کمیته سختی و زیانآور استان قرار گرفته است؛ حدود ۱۶ تا ۱۷ فعالیت به عنوان شغل سختی و زیان آور شناخته شده است.
وی با بیان اینکه بیمه بیکاری حمایت اجتماعی برای کارگر به شمار میرود، عنوان کرد: درحقیقت بر اساس قانون یک کارگر که به صورت غیرارادی شغل خود را از دست داده، میتواند مدتی تحت پوشش این بیمه قرار بگیرد و مبلغی را دریافت کند که درحال حاضر ۱۷ هزار و ۱۱۴ نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری داریم که از این تعداد ۱۶ هزار نفر مقرری آنها پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اضافه کرد: در حقیقت افرادی که کار آنها تمام شده و عمدتا پایان پروژه است، برای بیمه بیکاری مراجعه میکنند، یا قرارداد کار مدت موقت دارند که شرایط بیمه آنها به مدت شش ماه است و یا ناشی از تعطیلی بنگاه اقتصادی بوده که بر همین اساس فرد مشمول بیمه بیکاری خواهد شد.
سنجری با اشاره به فراهم کردن بستر بازگشت مقرری بگیران بیمه بیکاری به محیط کار و اشتغال مجدد آنها اظهار کرد: البته تلاش داریم که زمینه بازگشت این کارگران را به صورت مجدد فراهم کنیم تا بتوانیم از این منابع انسانی بهره ببریم؛ حدود ۱۸۲۹ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری بستر بازگشت به کار آنها ایجاد شده است.
کسب رتبه دوم در تعداد کمی تشکلهای کارگری در کشور
وی با اشاره به تشکلهای کارگری خاطرنشان کرد: در واقع توسعه سه جانبه گرایی در دستور کار قرار داده و توسعه کمی و کیفی تشکلها در استان به عنوان برنامههای راهبردی ما قرار دارد به طوریکه استان رتبه دوم را در کشور با ۱۱۳۲ تشکل کارگری و کارفرمایی به خود اختصاص داده که ۱۳۵ تشکل دیگر به آنها اضافه شده و به عنوان بازوان اجرایی و مشورتی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش خود را ایفا می کنند.
مدیریت اجتماعی کارگران اهمیت بسیاری دارد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی عنوان کرد: توانمندسازی تشکلهای کارگری و کارفرمایی یکی دیگر از اهداف ماست؛ در سال گذشته ۳۳۲۳ نفر ساعت آموزش برای تشکلهای کارگری و کارفرمایی در سطح استان صورت گرفته است. با توجه به تعداد کمی و کیفی نیروی کار، مدیریت مسائل اجتماعی، فرهنگی و رفاه کارگران بسیار حائز اهمیت است؛ در سال گذشته زمینه ۱۰ هزار و ۳۶۶ نفر برای استفاده از امکانات رفاهی در سطح استان فراهم کردیم که این امکانات شامل خانه بهداشت، مسکن کارگر، کمک هزینه مهد کودک و… است.
سنجری بیان کرد: دوره های آموزشی برای ۱۱۷۹ نفر از کارگران و کارفرمایان در خصوص پیشگیریهای اجتماعی، مهارت زندگی، آشنایی با مسائل بورس و… در استان برگزار کردیم. همچنین توزیع بسته حمایتی کالا برای ۵۰۰ هزار نفر در سه مرحله توسط وزارتخانه انجام شد. همچنین ۱۲۸ مسابقات فرهنگی و اجتماعی در استان برگزار کردیم و تیمهای استان دو مدال طلا در رشته جودو و دو میدانی کسب کردند.
۱۶ درصد اشتغال کشور در دست خراسان رضوی
وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته استان در حوزه اشتغال عملکرد قابل قبولی داشته، اظهار کرد: در سال ۹۶ حدود ۱۲۳ هزار و ۹۰۰ نفر طبق مرکز آمار ایران به شاغلین استان افزوده شدند به طوری که ۱۶ درصد اشتغال کشور را استان به خود اختصاص داد. در بهار سال ۹۷ نسبت به سال گذشته نرخ بیکاری حدود ۳.۶ درصد کاهش یافته به طوری که از ۱۴.۳ درصد به ۱۰.۷ درصد کاهش پیدا کرد. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان از ۴۵.۳ به ۴۳.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: خراسان رضوی در نرخ مشارکت اقتصادی، رتبه هفتم و در نرخ بیکاری در رتبه دهم قرار گرفته است اما استان دارای بالاترین میزان کاهش نرخ بیکاری در کشور است. برنامه حوزه اشتغال در سال جاری همانند سال گذشته است، اما تمرکز ما بر مهمترین طرح یعنی اشتغال روستایی است.
آموزش مهارتی ۲۰۰۰ نفر در سال جاری
سنجری در خصوص در طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار تصریح کرد: حدود ۳۶۲۹ نفر از متقاضیان در بنگاههای اقتصادی به مهارتآموزی مشغول شدند؛ امسال نیزحدود ۲۰۰۰ نفر آموزشهای مهارتی را کسب کردند و در طرح کارورزی فارغالتحصیلان حدود ۷۸۴ نفر در بنگاههای اقتصادی آموزشهای مهارتی را دریافت کردند به طوری که برای برخی از آنها زمینه اشتغال در این بنگاههای اقتصادی فراهم شد.
وی در خصوص مراکز کاریابی عنوان کرد: سال ۹۶ حدود ۴۴ هزار و ۸۸۰ نفر بهعنوان جویندگان کار در این مراکز ثبتنام کردند که ۱۷ هزار و ۶۳۵ فرصت شغلی از سوی بخش خصوصی اعلام شده که از طرفی ۱۵ هزار و ۴۷۷ نفر از طریق مراکز کاریابی به بنگاههای اقتصادی معرفی شدند و همچنین ۱۰ هزار و ۴۶۷ نفر از طریق مراکز کاریابی معرفی و در بنگاههای اقتصادی مشغول به کار شدند. در واقع جویندگان کار بیکار به شمار نمی روند چراکه این افراد به دنبال فرصت های شغلی بهتر با قراردادهای دائم و ساعت کاری کمتر هستند.
زمینه ایجاد ۸۰۰۰ شغل در طرح مشاغل خانگی در استان
سنجری در خصوص مشاغل خانگی تصریح کرد: حدود ۴۱ میلیارد تومان منابع مشاغل خانگی به این حوزه اختصاص داده شده بود که ۶۹۶۳ نفر از این اعتبارات به میزان ۳۹ میلیارد تومان دریافت کردند که زمینه اشتغال ۸۰۰۰ نفر فراهم شد.
استان در رتبه دوم منابع اشتغال روستایی قرار گرفت
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص اشتغال روستایی خاطرنشان کرد: در استان وضعیت مطلوبی به لحاظ جذب منابع در اشتغال روستایی داریم به طوریکه رتبه دوم را در این حوزه به خود اختصاص دادهایم. حدود ۱۰ هزار و ۴۷۱ طرح نسبت به دریافت تسهیلات روستایی اقدام کرده و به بانکهای عامل معرفی شدند و این طرحها در دست بررسی بانکها قرار گرفته است؛ تعداد طرحهای منجر به انعقاد قرارداد که توسط بانکها برای پرداخت تسهیلات مورد تایید قرار گرفته، حدود ۲۱۹۵ طرح بوده است.
وی ادامه داد: حدود تعداد طرحهایی که تسهیلات را دریافت کردند، ۱۹۶۹ طرح به مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان است. همچنین استان به لحاظ تعداد طرحهای مصوب شده رتبه اول و از نظر پرداخت تسیهلات به طرح ها رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است. میزان اشتغال از محل تسهیلات پرداخت روستایی که ایجاد خواهد شد، ۴۱۱۲ نفر خواهد بود.
سنجری اضافه کرد: در همین راستا کمیته نظارت بر عملکرد مشاغل روستایی تشکیل شده و دفتر جذب استانداری مسئولیت آن را به عهده دارد. همچنین جهت نظارت فرایند پرداختی در شهرستانها با محوریت فرمانداران این کمیته تشکیل شده است و مساله نظارت بانکهای عامل به صورت مستمر در حال انجام است.
ایجاد ۲۸ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار کرد: سال گذشته میزان تسهیلات در بهزیستی ۷۰ میلیارد تومان و در کمیته امداد ۱۴۰ میلیارد تومان به صورت تسهیلات قرض الحسنه بوده که ۹۰ تا ۹۵ درصد آنها جذب شده است. یکی از مشکلاتی که در حوزه بیکاری با آن مواجه هستیم، فقدان مهارت نیروی کار است. همچنین از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۸ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
حضور فعال ۷۰۰۰ تعاونی در سطح استان
سنجری در خصوص هفته تعاون گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی در کشور، نیاز به همدلی و همراهی داریم. بنابراین تعاونیها در این راستا میتوانند گره گشا باشند. در حال حاضر اقتصاد مقاومتی بخش تعاون میتواند مهم و موثر واقع شود. نگاه اصلی در بخش تعاون به کاهش فقر، تامین نیازهای مردم و… است. در استان حدود ۷۰۰۰ تعاونی فعال داریم که سه میلیون نفر در این تعاونیها در ۱۶ گرایش عضو هستند.
وی ادامه داد: از طرفی حدود ۱۱۵ هزار نفر در این تعاونی ها مشغول به کار هستند و بیشترین تعداد تعاونی ها مربوط به بخش خدمات است. در حال حاضر ۴۲۸ تعاونی با ۶۵۱۳ نفر عضو و اشتغال ۵۵۹۰ نفر در استان تشکیل دادیم. همچنین در راستای ارتقای توانمندی مدیران تعاونی ها ۱۳۸ نفر ساعت آموزش برای این مدیران برگزار کردیم. همچنین صادرات محصولات تعاونی ها به ۹۲ میلیون دلار رسیده است همچنین یکی از طرح ها تحت عنوان طرح روستا و تعاون با ۱۱۱ تعاونی در روستاها شکل گرفت. حوزه مسکن ۷۵۰ واحد ساخته شد و به افراد ذینفع تحویل داده شد.
افتتاح ۳۵ طرح به مناسبت هفته تعاون
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار کرد: در هفته تعاون یک سری برنامه اجرا خواهد شد؛ این برنامهها شامل افتتاح طرحهای تعاونی حدود ۳۵ طرح بالغ بر ۳۱۹ میلیارد تومان سرمایهگذاری و با اشتغال۷۶۰۰ نفر به عنوان اشتغال جدید ایجاد شده است. از دیگر برنامهها برگزاری نمایشگاه دستاوردهای تعاونی است که بیش از ۱۰۰ تعاونی در این نمایشگاه حضور دارند تا بتوانیم ظرفیتهای تعاونی را به مردم معرفی کنیم و تعاونیها از ظرفیت های دیگر اطلاع پیدا کنند و بتوانیم این مشکلات را بهتر حل کنیم و همچنین از ۲۱ تعاونی برتر تقدیر خواهد شد.