چگونه ناکارآمدی بازار سهام بر اقتصاد واقعی تاثیر دارد؟
- شناسه خبر: 12578
- تاریخ و زمان ارسال: 30 خرداد 1401 ساعت 06:25
- بازدید : 61 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
سرمایهگذاران صندوقهای سرمایهگذاری در برابر شرایط نوسان بازار آسیبپذیر هستند. آنچه کمتر روشن شده، این است که چگونه مدیران شرکتها تحت تاثیر خوشبینی سرمایهگذاران قرار میگیرند.
به گزارش نیوزوایز، یک محقق لوگزامبورگی استدلال میکند مدیران شرکتها و سرمایهگذاران به طور مشترک گرفتار سرخوشی حاکم بر بازار هستند.
محقق این تحقیق، تورستن لهنرت، استاد گروه مالی دانشگاه لوکزامبورگ، با استفاده از یک مجموعه بررسی زمانی طولانی از جریانهای کل در داخل و خارج از اوراق قرضه و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک به عنوان نمایندهای برای احساسات سرمایهگذاران نشان میدهد که دمدمی بودن مشترک مدیران و سرمایهگذاران میتواند عملکرد یک سرمایهگذاری را پیشبینی کند که بر تفاوت در رفتار سرمایهگذاری مدیران شرکت متکی است.
پروفسور لهنرت بر عامل سرمایهگذاری تمرکز کرد؛ راهبرد سرمایهگذاری که در یک سبد سرمایهگذاری محافظهکارانه(در این نوع از سرمایهگذاری، افراد به دنبال حفظ سرمایه اصلی خود هستند و برای کسب سود، محتاطانهتر عمل میکنند) طولانی و در یک سبد سرمایهگذاری تهاجمی(این سبد شامل سهمهایی با ریسک و بازدهی بالاست به این دلیل به آن سبد تهاجمی میگویند که سرمایهگذار در این حالت میکوشد تا بازدهی بالاتری را به دست آورد و به همین خاطر سهمهایی را انتخاب میکند که ریسک بالایی دارند) کوتاه است.
وی توضیح داد: قیمت سهام شرکتها با سرمایهگذاری بالا و پایین به طور متفاوتی تحت تاثیر سرخوشی سطح بازار قرار میگیرد. برای مثال قیمتگذاری نادرست مشاهده شده در دورههای سرخوشی و اصلاحات متعاقب آن به ویژه برای یک سبد سرمایهگذاری بالا در مقایسه با سرمایهگذاری کم مشخص است. در نتیجه عملکرد یک عامل سرمایهگذاری را میتوان با استفاده از اطلاعات مربوط به خوشبینی و بدبینی سرمایهگذاران خرد پیشبینی کرد.
جالب اینجاست که رابطه بین جریانهای(سرمایه) گذشته و عامل سرمایهگذاری نه تنها از نظر آماری بلکه از نظر اقتصادی نیز معنادار است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد به طور کلی یک راهبرد معاملاتی مرتبط به طور مداوم و به طرز قابل توجهی بهتر از راهبردهای راکد عمل میکند و آلفاهای سالانه(آلفا (α)، در امور مالی به عنوان یک معیار عملکرد استفاده میشود و به معنای بازده اضافی یک سرمایهگذاری نسبت به بازده یک شاخص معیار است) قابل توجه هفت درصد را پس از محاسبه عوامل خطر شناخته شده، تولید میکند.
نکته جالب توجه این است که مقادیر جریان(سرمایه) که به عنوان نمایندهای برای سرخوشی در سطح بازار عمل میکند بر سایر شاخصهای شناخته شده احساسات سرمایهگذاران حاکم است.
پروفسور لهنرت بیان کرد: تاکنون دیدگاه رایج این بود که سرمایهگذاران خرد دمدمی هستند و رفتار تجاری غیرمنطقی از خود نشان میدهند. توضیح من برای اینکه مدیران شرکتها و سرمایهگذاران به طور مشترک گرفتار سرخوشی بازار هستند، دیدگاه جدیدی در این مورد ارائه میکند که چگونه بازارهای مالی میتواند بر اقتصاد واقعی تاثیر بگذارد. به نظر میرسد ناکارآمدی بازار سهام حتی برای تصمیمگیریهای واقعی شرکتها مهم است.
یافتههای این تحقیق در مجله SpringerNature Financial Innovation منتشر شده است.
انتهای پیام