یک دهه بی توجهی!
- شناسه خبر: 14185
- تاریخ و زمان ارسال: 11 تیر 1402 ساعت 08:22
- بازدید : 70 بازدید
- نویسنده: karafarin

تشریح چالش های قطعی برق بخش تولید استان و مشهد در میزگرد شهرآرا؛
اتلاف ۳۰درصد برق کشور در شبکه توزیع
حسین محمدیان، عضو هیئت مدیره کانون کارآفرینان خراسان رضوی و رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد بیان کرد: از مشکلات مهم تأمین برق صنعتی، ضعف زیرساخت ها در شبکه انتقال است. بر این اساس، یکی از محورهای عملیاتی ما باید ناظر بر حوزه انتقال انرژی باشد. اینکه باید در حوزه تولید سرمایه گذاری شود، یک حقیقت محض است، اما به موازات این، باید زمینه برای رشد تولید هم فراهم شود.
اینکه ما امروزه می شنویم تولید برق با محدودیت هایی روبه روست و بنابراین باید واحدهای صنعتی قطعی های دوره ای و نوبتی را تجربه کنند، برای ما پذیرفتنی نیست، زیرا می دانیم بیش از ۳۰درصد برق تولیدشده کشور در شبکه توزیع درحال اتلاف است و این درحالی است که استاندارد جهانی روزبه روز به صفر نزدیک تر می شود.
ارزان بودن، علت اسراف برق است
چون برق قیمت گذاری دستوری دارد و ارزان است، بدیهی است که بهسازی شبکه توزیع و رفع اتلاف انرژی در این شبکه برای شرکت های توزیع نیروی برق صرفه اقتصادی نداشته باشد. این حوزه ازجمله مصادیقی است که افزایش تعرفه می تواند الگوی مصرف آن را تا حد زیادی تنظیم کند.
دولت باید به صورت جدی در حوزه انرژی های پاک سرمایه گذاری کند. بخش عمده بودجه کشور در سال های گذشته مربوط به سرفصل های جاری بوده و بودجه عمرانی همچنان با محدودیت های خاص خودش روبه روست. در این اوضاع که سرمایه گذاری توسعه محور با مشکل مواجه است، هر روز شاهد راه اندازی خط تولیدهای جدید و واحدهای صنعتی تازه هستیم که این امر نشان دهنده افزایش نیاز در عین ثابت ماندن ظرفیت های زیرساختی است. ثمره این وضع نیز همان می شود که ولتاژ برق تولیدشده کشور نسبت به نیاز بخش صنعتی، بسیار محدودتر رشد می کند.
حوزه انرژی، تشنه سرمایه گذاری
امروزه همچنان در این کشور مسئله برق دزدی مطرح است و گریبان دولت را گرفته است، زیرا حتی آمار دقیقی وجود ندارد تا ما بدانیم چه میزان تولید می کنیم، مشترکان چه میزان مصرف می کنند و در شبکه چه میزان اتلاف انرژی وجود دارد.
هیچ راهی غیر از تعامل بخش خصوصی با دولت برای تولید، توزیع و مصرف بهینه وجود ندارد. دولت نمی تواند قهرمان همه عرصه ها باشد. این یک واقعیت است که در دنیا هیچ کشوری وجود ندارد که بدون سرمایه گذاری بخش خارجی توانسته باشد به توسعه برسد.
البته مهم تر از ورود سرمایه گذار خارجی، مسئله جلوگیری از خروج سرمایه گذاری داخلی است. یک اصطلاح در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد که می گوید «پول باهوش است و جایی می رود که امنیت داشته باشد». بر همین اساس، این یک حقیقت است که ایران اکنون یکی از فرصت های فوق العاده سرمایه گذاری در دنیاست، زیرا سالیان دراز از سرمایه های خارجی دور بوده است و در صورتی که نظام تحریم ها دستخوش تغییر شود، می توان موقعیتی را رقم زد که سرمایه گذاری خارجی در توسعه نیروگاه ها و حوزه انرژی بتواند این عرصه را به کلی متحول کند.
