یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ را تجربه میکنیم
- شناسه خبر: 5553
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1399 ساعت 04:53
- بازدید : 37 بازدید
- نویسنده: karafarin

استاندار خراسان رضوی با اشاره به شرایط کشور گفت: در یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ هستیم.
علیرضا رزم حسینی شب گذشته ۲۹ اردیبهشت ماه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان در محل استانداری خراسان رضوی درباره وضعیت عمومی کشور گفت: در یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ هستیم.
استاندار خراسان رضوی به شرایط به وجود آمده در سطح کشور و خسارتهای اقتصادی شیوع بیماری کرونا اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در یکی از سخت ترین شرایط بعد از جنگ قرار داریم، بر اثر تحریم درآمدهای نفتی به شدت کاهش و هزینههای دولت افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به تصویب فرآیندهای خاص بودجه در سال جاری، ادامه داد: باید بتوانیم از ظرفیتهای قانونی مثل تهاتر، فروش داراییهای مازاد و واگذاری پروژههای نیمه تمام حداکثر بهرهبرداری را داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی با تقدیر از حضور سعید باستانی، نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه و امیرحسین قاضی زاده نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه به عنوان اعضای ناظر شورای برنامهریزی و توسعه استان، عنوان کرد: در ۱۴ ماهی که خدمت این عزیزان بودیم، همدلی، صفا و صمیمت حاکم بود و همواره از نظرات کارشناسی و نقش تعیین کننده آنها در کمیسیونهای مختلف بهره بردیم.
در ادامه رضا جمشیدی، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی از تصویب اعتبارات جاری و عمرانی سال ۱۳۹۹ استان گفت و با اشاره به تعیین تکلیف ۷۵۵ میلیارد تومان اعتبارات هزینهای برای ۲۳ دستگاه اجرایی، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه باید سازمان برنامه و بودجه برای ۵۰۰۰ روستا در کشور برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی تهیه کند، بر اساس آنچه که در این خصوص به استان خراسان رضوی ابلاغ شده، سهم این استان ۱۶۴۵ روستا در طول ۵ سال این برنامه است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این برنامه میبایستی در سال ۳۲۹ روستا که ۳۸ درصد آبادیهای بالای ۲۵ خانوار استان را شامل میشد، مورد مطالعه قرار میگرفت، بیان کرد: آنچه که در طی سالهای ۹۶ تا ۹۸ در استان انجام شد مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ۱۳۶۳ روستا بود که این میزان بیش از تعهد خراسان رضوی در برنامه ابلاغی بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری و سال چهارم برنامه نیز با مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ۲۸۲ روستا، تعهد استان در این برنامه پایان خواهد یافت که برای مطالعه روستاهای بیشتر در سال آینده نیازمند مصوبه شورای برنامهریزی استان هستیم.
وی واگذاری ساختمانهای مازاد دستگاههای اجرایی به بعضی دیگر از دستگاهها و مصوبات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی را از دیگر موارد بررسی شده در جلسه عنوان و یادآور شد: رویه دولت بر این است که حتی الامکان پروژهها را به بخش غیر دولتی واگذار یا با آنها مشارکت کند و در همین راستا اعتباراتی در تبصره ۱۹ قانون بودجه مشخص شده است.
جمشیدی از آمادگی دستگاههای اجرایی برای واگذاری پروژههایی گفت که در اختیار و مالکیت دولت است و تاکید کرد: ۶۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار استان قرار دارد که میتواند در قالب استفاده وجوه اداره شده، کمک بلاعوض و نیز یارانه سود تسهیلات متقاضیان از سیستم بانکی در اختیار بخش غیر دولتی قرار گیرد.
در این جلسه همچنین کارفرمای طرح تهیه و تدوین برنامه توسعه روستایی و اشتغالزایی خراسان رضوی، سازمان برنامه و بودجه و مجری آن نیز سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تعیین شد.