کاهش هزینههای ترانزیت و تسهیل صدور ویزا، شاخصترین دغدغه تجارت با ترکمنستان
- شناسه خبر: 12673
- تاریخ و زمان ارسال: 20 تیر 1401 ساعت 04:52
- بازدید : 61 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: بخش خصوصی برای ورود به بازار ترکمنستان نیازمند حضور در فضای کشور هدف است، لذا این اولین و مهمترین چالش پیش روی ما بود که به تازگی رفع شد. البته کاهش هزینههای ترانزیت و تسهیل صدور ویزا مسئله بسیار مهم دیگری است که باید از طریق مذاکرات راه حلی برای آن پیدا کرد.
مجید محمدنژاد در گفتوگو با ایسنا در خصوص بازگشایی مرز سرخس و چگونگی وضعیت تردد کامیونهای ایرانی در این مرز، اظهار کرد: ایران، ترکمنستان و دیگر کشورهای همسایه قرابت فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، اقتصادی، تجاری و مرزی چندین و چند ساله دارند که این پیوند و استحکام به سادگی به دست نیامده است. ما در منطقه چه بخواهیم و چه نخواهیم باید مراودات سالم و سازندهای با یکدیگر برقرار سازیم تا بتوانیم در جهت توسعه اقتصادی که به رفاه مردم منتج میشود قدم برداریم.
وی افزود: اگر اهمیت این مساله را درک کنیم، قطعا برای یکدیگر مشکل آفرینی نمیکنیم و چه بسا ارتباطات بین دو کشور را تسهیل خواهیم نمود. هر چه ارتباطات بین دو کشور بیشتر، فعال تر و سازندهتر باشد قطعا خروجی آن به صلاح مردم منطقه و کشورخودمان خواهد بود. بنابراین با تغییرات اخیر در دولتها و اقدامات خوبی که صورت گرفته در آینده شاهد افزایش صادرات و واردات خواهیم بود و شرایط بهتری را در موضوعات مختلف مشاهده خواهیم کرد.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان در ادامه بیان کرد: لزوم برقراری مراودات تجاری با ترکمنستان بر هیچ فردی پوشیده نیست. ترکمنستان کشوری است که ارتباط با آبهای آزاد را برای ما تسهیل میکند و پل ارتباطی ما با اوراسیا نیز است که این راه یکی ازراههای امن و قابل سرمایه گذاری برای توسعه تجارت به حساب میآید و از طرفی ایران دروازه ارتباط ترکمنستان با دریای خلیج فارس است.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: تا اقتصاد سالم، پویا و سازنده نداشته باشیم هیچ وقت نمیتوانیم به رفاه و توسعه اجتماعی دست یابیم. بنابراین باید به این باور برسیم که ما نیازمند ارتباط بین دو کشور هستیم. باز شدن مسیر ترانزیت میتواند مشکلات کامیوندارها را حل کند البته توجه به روشهای انجام آن و هزینههای کامیونداران مسالهای است که بایستی پس از رفع مشکل اصلی به آن توجه نمود.
وی در پاسخ به چگونگی روابط دو کشور در آینده گفت: اتفاقات مختلف ممکن است ارتباط دو کشور را سرد و کمرنگ کند ولی هرگز منجر به قطع ارتباط نخواهد شد. تسهیل ارتباطات بین دو کشور وظیفه دولتها است. دولتها وظیفه دارند ارتباطات بخش خصوصی دو کشور را تسهیل کنند، چرا که بخش خصوصی سربازان خط مقدم جبهه تولید و اقتصاد هستند و میتوانند زمینه ساز توسعه شوند و با فعالیتهای اقتصادی ارزشمند خود رضایت عمومی را افزایش داده و دستیابی مردم به رفاه اقتصادی را سرعت بخشند.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان تصریح کرد: باید شرایطی فراهم شود که تاجران و توریستها با رعایت قوانین کشورهای هدف راحتتر سفر کنند. من از مسئولان دو کشور تقاضا دارم که به تسهیل تردد برای مردم بپردازند، زیرا ما در مرزهای دو کشور مردمان عزیزی داریم که خویشاوند یکدیگر بوده و نیازمند این ارتباط هستند. همچنین صدور ویزا دغدغه بزرگ بازرگانان نیز هست.
محمدنژاد افزود: بخش خصوصی برای ورود به بازار ترکمنستان و رونق کسب و کار نیازمند حضور در فضای کشور هدف است، لذا این اولین و مهمترین چالش پیش روی ما بود که به تازگی رفع شد. افراد با داشتن دعوت نامه میتوانند اقدام به دریافت ویزا کرده و به ترکمنستان سفر کنند. البته کاهش هزینههای ترانزیت و تسهیل صدور ویزا مسئله بسیار مهم دیگری است که باید از طریق مذاکرات راه حلی برای آن پیدا کرد.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان ادامه داد: قطعا برای دستیابی به چشمانداز تجارت و رشد اقتصادی بایستی هدفگذاری انجام شود و هر کشور موفقی به این مساله توجه میکند. هدفگذاری ما در رابطه با صادرات به ترکمنستان طبیعتا به دو کشور ارتباط دارد ولی اگربخواهیم از موضع ضعف وارد شویم و توانمندیهای خودمان را نبینیم دستیابی به اهدافمان دچار مشکلات بزرگی شده و قدرت خودمان زیر سوال میرود.
محمدنژاد اضافه کرد: در منطقه، شاهد حضور کشورهای بسیار قوی و موثر هستیم. ما مردمان ترکمنستان را برادر خود میدانیم، هر چند در مقطع کوتاهی دو کشور نتوانستند ارتباطات خود را بر مدار گسترش روابط بیشتر قرار دهند، ولی این مسئله خللی در روابط وابسته سرزمینی ما ندارد. اگر اهداف کشورها خلاف این مسئله باشد ، مخالف جریان آب شنا کردن است و بنده یقین دارم که دولت جدید ترکمنستان همچون دولت قبل با اقتدار به دنبال بهبود شرایط قدم برداشته و روابط با کشورهای همسایه از اولویتهایش خواهد بود.