کاهش بیش از ۵ هزار نفر اشتغال در بخش صنعت نسبت به سال گذشته
- شناسه خبر: 3837
- تاریخ و زمان ارسال: 2 آبان 1398 ساعت 08:25
- بازدید : 76 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: در بخش صنعت حدود پنج هزار و ۱۰۰ نفر کاهش اشتغال، در بخش کشاورزی ۲۵ هزار و ۹۰۰ نفر افزایش اشتغال و در بخش خدمات حدود ۳۰ هزار نفر افزایش نسبت به انتهای سال ۹۷ داریم.
به گزارش ایسنا، رضا جمشیدی امروز در نشست خبری به مناسبت روز آمار و برنامهریزی در سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی، اظهار کرد: چهار نوع تورم توسط ما اطلاعرسانی میشود، تورم ۱۲ ماه منتهی به شهریور برای کشور ۴۲.۷ درصد و برای استان خراسان رضوی ۴۲.۴ درصد، تورم نقطه به نقطه شهریور ماه ۹۸ برای کشور ۳۵ درصد و برای استان ۳۵.۳ درصد و تورم از ابتدای فروردین ۹۸ تا پایان شهریور ۹۸ برای کشور ۴۶ درصد و برای استان ۴۵.۷ درصد بوده و تورم نسبت به ماه قبل برای شهریور سال جاری، ۰.۵ درصد است.
وی افزود: در تورم نقطه به نقطه برای شهریور ۹۸ برای نقاط شهری بیشترین میزان تورم مربوط به گروه پوشاک و کفش با ۵۸.۶ درصد بوده، پس از آن گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات با ۴۶.۲ درصد قرار دارد و بعد از آن نیز سایر کالاها با ۴۴.۸ درصد قرار میگیرند.
جمشیدی ادامه داد: در تورم نقطه به نقطه برای شهریور ۹۸ برای نقاط روستایی، بیشترین میزان تورم مربوط به پوشاک و کفش با ۶۲.۳ درصد بوده، بعد از آن خوراکیها و آشامیدنیها با ۴۶ درصد است و در آخر سایر کالاها با ۴۴.۳ درصد قرار میگیرند.
امسال قیمت مسکن نسبت به اوایل سال مقداری کاهش داشت
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی بیان کرد: تورم مسکن به صورت نقطه به نقطه شهریور ۹۸ برای خانوارهای شهری و روستایی در مجموع ۱۵.۱ درصد است. اصل افزایش قیمت مسکن در سال قبل اتفاق افتاد و امسال حتی قیمتها نسبت به اوایل سال مقداری کاهش داشت.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر در حوزه آمار به تحولات اشتغال و بیکاری باز میگردد، عنوان کرد: این امر هر فصل در تمام استانها انجام میشود و مرکز آمار توسط آنها وضعیت اشتغال و بیکاری را اعلام میکند. آخرین گزارش منتشر شده مرکز آمار مرتبط با تابستان ۹۸ است.
جمشیدی اضافه کرد: تغییری در تعریف اشتغال و جمعیت فعال اتفاق افتاده که به همین سبب در برخی از روزنامهها اعداد متفاوتی به نقل قول از برخی مدیران استان اشتباه نوشته میشود، البته مدیری که گزارش داده، آمار ۹۷ را بر اساس یک تعریف و آمار ۹۸ را بر اساس تعریف جدیدی با هم مقایسه کرده بود که مقایسه صحیحی نبود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در گذشته در کشور جمعیت ۱۰ ساله و بالاتر را به عنوان جمعیت فعال به حساب میآوردند. در تعریف بینالمللی جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر، جمعیت فعال به حساب میآید. این تعریف در تابستان ۹۸ اصلاح و بر اساس این تعریف اطلاعات دورههای قبل نیز بازسازی شده است.
وی با اشاره به اینکه در تابستان سال ۹۷ نرخ مشارکت اقتصادی استان ۴۶.۴ درصد بوده که در بهار سال ۹۸ به ۴۵.۳ درصد و در تابستان سال جاری به ۴۷.۴ درصد رسیده است، تصریح کرد: نرخ مشارکت نسبت به سال گذشته فقط یک درصد افزایش پیدا کرده است. هر یک درصد افزایش نرخ مشارکت در گذشته حدود ۵۰ هزار نفر به جمعیت فعال اضافه میکرد و اکنون با تغییر تعریف حدود ۴۰ هزار نفر اضافه خواهد شد.
جمشیدی افزود: نرخ بیکاری استان در تابستان سال گذشته ۱۱ درصد بوده که در بهار ۹۸ به ۹.۴ درصد و در تابستان ۹۸ به ۹ درصد کاهش پیدا کرده است. جمعیت فعال استان در تابستان سال گذشته دو میلیون و ۱۸۸ هزار نفر بوده، در بهار ۹۸ به دو میلیون و ۱۶۳ هزار نفر و در تابستان ۹۸ به دو میلیون و ۲۶۹ هزار نفر رسیده است.
دو میلیون و ۶۵ هزار نفر جمعیت شاغل در تابستان ۹۸
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: جمعیت شاغل استان در تابستان سال گذشته یک میلیون و ۹۴۷ هزار نفر بوده که در بهار ۹۸ به یک میلیون و ۹۵۹ هزار نفر و در تابستان ۹۸ به دو میلیون و ۶۵ هزار نفر رسیده است. جمعیت بیکار استان در تابستان سال گذشته، ۲۴۰ هزار و ۷۳۳ نفر بوده که در بهار ۹۸ به ۲۰۳ هزار نفر و در تابستان به ۲۰۴ هزار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه آخرین آمار رسمی منتشر شده در خصوص ارزش افزوده بخشهای اقتصادی استان (GDP) مربوط به سال ۱۳۹۴ استان بوده که در آن تولید داخلی ناخالص استان حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان بوده است، عنوان کرد: برای سالهای بعد آمار غیر رسمی و بدین صورت است که در سال ۹۵ حدود ۷۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۹۶ حدود ۸۵ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۷ نیز بر اساس آخرین برآوردی که انجام دادهایم حدود ۱۱۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
جمشیدی اضافه کرد: این آمارها بر اساس قیمتهای جاری است، یعنی در داخل این نرخ، تورم وجود دارد، اگر رشد آن را حساب کنید که نفی نمیشود و به عنوان مثال بالاتر از هشت درصد است، دلیلش این است که افزایش قیمتها در این آمار وجود دارد و باید به قیمت ثابت تبدیل شود که کار سختی است و ما طرحی را برای این منظور شروع کردهایم.
متوسط درآمد یک خانوار شهری در استان سالانه ۳۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: متوسط درآمد یک خانوار شهری در کشور در سال ۹۶، ۳۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده که در سال ۹۷ به ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این آمار برای استان خراسان رضوی در سال ۹۶، ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده و در سال ۹۷ به ۳۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است، بنابراین در هر دو سال با وجود اینکه این میانگین در استان افزایش پیدا کرده، از میانگین کشوری پایینتر است.
وی خاطرنشان کرد: هزینه خانوارهای شهری برای کشور در سال ۹۶، ۳۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده و در سال ۹۷ به ۳۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این آمار در خراسان رضوی در سال ۹۶، ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده که در سال ۹۷ به ۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
جمشیدی افزود: همانطور که درآمدهای استان نسبت به میانگین کشور کمتر بوده، هزینههای ما نیز نسبت به میانگین کشوری پایینتر است، بدین معنا که سبد هزینهای که در اختیار خانوارهای استان قرار میگیرد، نسبت به خانوارهای کشور میزان کمی آن کمتر است زیرا شاخص قیمت و تورم استان و کشور تقریبا مانند یکدیگر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: نقاط شهری استان از نظر درآمدها رتبه ۱۶ کشور را داشته و هزینهها رتبه ۱۵ را در سال ۹۷ داشته است. مازاد درآمد خانوارهای شهری استان در سال ۹۷، دو میلیون و ۲۵۵ هزار تومان بوده که رتبه ۲۴ را در این زمینه در بین استانها داریم، در سال قبل در رتبه ۲۶ قرار داشتیم.
میزان درآمد یک خانوار روستایی در سال گذشته، ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود
وی اضافه کرد: میزان درآمد یک خانوار روستایی در کشور در سال ۹۶، ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده که در سال ۹۷ به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این آمار در خراسان رضوی در سال ۹۶، ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده که در سال ۹۷ به ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
جمشیدی بیان کرد: هزینهها برای خانوار روستایی در کشور در سال ۹۶، ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده و در سال ۹۷ به ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این آمار برای خراسان رضوی ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده و به ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. درآمدهای خانوار روستایی در سال ۹۷ رتبه ۲۷ کشور اما هزینه خانوارهای روستایی رتبه ۱۷ را در کشور داشته است.
استان خراسان رضوی رتبه ۳۰ را به لحاظ تفاوت درآمد و هزینه دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه تفاوت درآمد و هزینه در خانوارهای روستایی در سال ۹۷ تقریبا یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مثبت است، تصریح کرد: ۶ استان در این زمینه منفی هستند یعنی هزینهها از درآمدها بیشتر است. استان خراسان رضوی به لحاظ تفاوت درآمد و هزینه رتبه ۳۰ را در کشور دارد و تنها این وضعیت در استان هرمزگان از استان ما منفیتر است اما در سال ۹۶ استان خراسان رضوی رتبه ۳۱ و به عبارتی منفیترین اختلاف درآمد و هزینه را داشته است.
وی افزود: این منفی بودن میتواند ناشی از عدم اعلام دقیق درآمدها باشد و همچنین مبالغی همچون کمکهای خارج از خانوار، وامها و مواردی از این دست در آمارگیری در نظر گرفته نمیشود، برخی خانوارها از محصولات و کالاهای محل درآمد خود استفاده میکنند و آن را به عنوان هزینهها اعلام مینمایند اما در درآمدها آن را به شمار نمیآورند.
جمشیدی گفت: یکی از برنامههایی که ما در دست اقدام داریم تهیه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان است. در قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده که از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها، مطالعه پنج هزار روستا را برای انجام برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی انجام دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی بیان کرد: استان خراسان رضوی از این پنج هزار روستا که باید در سال مطالعه شوند، سهمیه ۳۲۹ روستا را دارد. این کار از سال ۹۶ انجام شده که در سال ۹۶ در استان در مجموع ۴۶۷ روستا را مطالعه کردیم و یک هزار و ۳۰۹ طرح پیشنهادی برای این روستا تهیه شد. در سال ۹۷، ۵۱۰ روستا مورد بررسی قرار گرفت که منجر به طراحی ۹۱ زنجیره ارزش محصول شد و امکان اجرای ۳ هزار و ۵۴۸ پروژه را متناسب با آن فراهم کرد.
وی با بیان اینکه مسئولیت دیگر سازمان، دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان است، عنوان کرد: ۱۵۴ جلسه اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شد که بیشترین تعداد در کشور است. ۴۱ جلسه در سال جاری برگزار و ۱۹۱ پروژه در ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب شده که دنبال میشود و شاهد بهرهبرداری از حدود ۶۰ پروژه عمرانی تا پایان مهرماه بودیم. ۷۶ پروژه ملی را که مرتبط به ستاد اقتصاد مقاومتی کشور است، در اختیار استان قرار دادیم و برش استانی آن را تهیه و به دستگاهها ابلاغ کردیم.
جمشیدی ادامه داد: حدود ۱۰۲ تفاهمنامه معین اقتصادی در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی با معینهای اقتصاد مقاومتی استان منعقد شده و اگر این تفاهمنامهها اجرایی شوند، حدود ۱۲۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ایجاد و حدود ۱۶۳ هزار نفر به ظرفیت اشتغال استان اضافه خواهد کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی مطرح کرد: حدود ۱۹۵ پروانه بهرهبرداری صنعتی با حدود ۹۳۵ میلیارد تومان در شش ماه جاری صادر و حدود ۱۲۱ میلیون دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای ۱۷ طرح در استان مصوب شده است. به لحاظ تعداد طرحها در بین استانهای کشور رتبه اول را داریم.
۵ هزار و ۱۰۰ نفر کاهش اشتغال در بخش صنعت
جمشیدی گفت: میزان اشتغال ایجاد شده در شش ماهه اول سال حدود ۵۰ هزار و ۷۷۷ نفر نسبت به انتهای سال ۹۷ است. در بخش صنعت حدود پنج هزار و ۱۰۰ نفر کاهش اشتغال، در بخش کشاورزی ۲۵ هزار و ۹۰۰ نفر افزایش اشتغال و در بخش خدمات حدود ۳۰ هزار نفر افزایش نسبت به انتهای سال ۹۷ داریم اما دقیقترین محاسبه اشتغال به صورت فصلی است.
وی تصریح کرد: برای ۸۹ طرح صنعتی در قالب سامانه بهینیاب حدود ۱۳۳ میلیارد تومان در شش ماه اول به تصویب رسیده است. تراز بازرگانی استان حدود مثبت ۶۰۰ میلیون دلار است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی بیان کرد: شورای برنامهریزی بالاترین مسئولیت تصمیمگیری برای مسائل مرتبط با توسعه استان را برعهده دارد و ریاست آن با استاندار و دبیری آن با سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
جمشیدی با بیان اینکه شورای برنامهریزی چهار کارگروه دارد، عنوان کرد: کارگروه آموزش و پژوهش و فناوری و نوآوری شورای برنامهریزی مطابق با بودجه سال ۹۷ و ۹۸ به ما اجازه داده که درصدی از اعتبار دستگاهها را برای امور پژوهشی دستگاههایی که از بودجه جاری استفاده میکنند، متمرکز کنیم و ما در سال گذشته با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و امسال با دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان این کار را انجام دادیم.
وی با اشاره به مسئولیت سازمان مدیریت و برنامهریزی در نظارت بر برنامه حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، خاطرنشان کرد: طبق آخرین گزارشی که ما داریم و مربوط به ۱۳ مهرماه بوده، ۵۶۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده است. تعداد طرحهایی که به بانکها معرفی شدهاند، ۱۸ هزار و ۱۵۹ طرح با مبلغی بالغ بر ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است. تعداد طرحهایی که در بانکها مصوب شده نیز ۶ هزار و ۵۸۱ طرح با مبلغ حدود ۵۰۵ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی اضافه کرد: ۶ هزار و ۴۰۴ طرح با مبلغ ۴۷۰ میلیارد تومان در بانکها انعقاد قرارداد شده و آنچه که تاکنون پرداخت شده، ۶ هزار و ۳۵۹ طرح با حدود ۴۴۵ میلیارد تومان است. در سال ۹۶، ۴۱۵ پروژه و در سال ۹۷، ۹۱۱ پروژه به بخش غیردولتی واگذار شده است.
امکان قانونی واگذاری پروژههای عمرانی به بخش غیردولتی
وی تاکید کرد: ما این امکان قانونی را داریم که پروژههای عمرانی را با هر قیمتی که طرح برای بخش غیردولتی توجیهدار شود، قیمتگذاری کنیم یعنی حتی اجازه داریم قیمت رایگان بگذاریم و به آن یارانه و کمک بلاعوض نیز بدهیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی در خصوص سفر اول رئیس جمهور به استان، مطرح کرد: تعداد پروژههایی که در دور اول سفر ریاست جمهور به استان ابلاغ شد، ۶۸ پروژه بوده و قرار بود یک هزار و ۲۱۴ میلیارد تومان اعتبار به استان برای اتمام این پروژهها داده شود که تعداد زیادی از این پروژهها ملی و تعداد کمی استانی بودند.
جمشیدی ادامه داد: تا پایان مهر ماه ۹۸، یک هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان برای این ۶۸ پروژه پول پرداخت شده، یعنی ۱۴۹ درصد تحقق پیدا کرده که با این وجود از آن تفاهمنامه ۶ میلیارد تومان تحقق پیدا نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: در سفر اول استان شش پروژه به صورت مصوبات داشتیم که برای آنها ۶۵۳ میلیارد تومان مصوب بوده و آن چیزی که تا پایان مهرماه ۹۸ پرداخت شده، ۴۶۵ میلیارد تومان است، بنابراین ۷۱ درصد میزان تعهدات مصوبات دور اول محقق شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی در خصوص دور دوم سفر رئیس جمهور به استان، گفت: در دور دوم سفرهای ریاست جمهوری برای ۵۹ پروژه تفاهمنامه تهیه شده که ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان مجموع تعهدات این پروژههاست. قرار بود که در سال ۹۷، ۸۸۷ میلیارد تومان، در سال ۹۸، ۸۴۷ میلیارد تومان و در سال ۹۹، ۴۲۶ میلیارد تومان از این تعهدات انجام شود.
جمشیدی در خصوص پروژههای سفر دوم رئیس جمهور، اضافه کرد: در سال۹۷، ۵۹۹ میلیارد تومان پرداخت شده است. در سال ۹۸، ۶۷۵ میلیارد تومان با فرض تخصیص ۱۰۰ درصد پرداخت میشود.
مبالغ تخصیصی به پروژهها ممکن است پرداخت نشود
وی ادامه داد: مبالغی به این پروژهها ممکن است تخصیص داده شود اما پرداخت نشود یا امکان جذب آن وجود نداشته باشد زیرا بخش زیادی از این تخصیصها از محل اسناد خزانه اسلامی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی بیان کرد: مجموع اعتبارات جاری و عمرانی استان در سال ۹۸ تا این لحظه ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان است. ۹۳۱ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و ۸۸۵ میلیارد تومان از این اعتبارات، اعتبارات هزینهای مربوط به ۲۴ دستگاه اجرایی بوده که در هفت ماه، ۵۶ درصد آن تخصیص پیدا کرده است.
جمشیدی افزود: یک هزار و ۴۵۶ میلیارد تومان اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای یا اعتبارات عمرانی ماست که ۴۳۶ میلیارد تومان از این عدد معادل ۳۰ درصد تخصیص پیدا کرده که از این مبلغ ۵۶ میلیارد تخصیص نقدی و ۳۸۰ میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی با سررسید یک تا سه سال است.
وی بیان کرد: تعداد کل پستهای مصوب ۶۷ دستگاه بالغ بر ۷۲ هزار و ۱۶۳ پست است. این پستها بدون احتساب کادر آموزشی آموزش و پرورش است. از این تعداد پست، ۳۸ هزار و ۵۵۹ پست با تصدی و ۳۳ هزار و ۶۰۴ پست بلاتصدی است. عمده پستهای بلاتصدی استان مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی استان است که مجموعا حدود ۳۷ هزار پست دارند که ۲۰ هزار پست آنها خالی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی افزود: تعداد پستهای مدیریتی استان ۶ هزار و ۸۸۰ پست است. از این تعداد ۴ هزار و ۸۲۸ پست با تصدی است و ۲ هزار و ۵۲ پست بدون تصدی است.
جمشیدی اضافه کرد: تعداد نیروی انسانی ۶۷ دستگاه اجرایی استان با احتساب کادر آموزشی آموزش و پرورش ۱۳۴ هزار و ۵۸۴ نفر است که ۵۱ درصد آنها مرد و ۴۱ درصد خانم هستند. بدون احتساب کادر آموزشی آموزش و پرورش ۶۰ درصد آقایان و ۴۰ درصد خانمها هستند.
وی در خصوص نیروهای انسانی دستگاهها، گفت: از نظر تحصیلات با احتساب آموزش و پرورش، ۱۸ درصد نیروهای این ۶۷ دستگاه دیپلم و زیر دیپلم، ۹ درصد فوق دیپلم، ۵۳ درصد کارشناسی، ۱۶ درصد کارشناسی ارشد و ۴ درصد نیز دکتری و بالاتر هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی در ۳۰ آبان، خاطرنشان کرد: در آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی، ۲۲ دستگاه اجرایی ۳۰ هزار سهمیه دارند. بیشترین سهمیه استخدامی مربوط به آموزش و پرورش با حدود ۱۸ هزار نفر است و پس از آن وزارت بهداشت با ۹۴۰۰ نفر قرار میگیرد.
جمشیدی گفت: سهمیهای که به استان داده شده، یک هزار و ۷۹۵ نفر است که یک هزار و ۹۱ نفر آن مربوط به دستگاههای استان به غیر از دانشگاههای علوم پزشکی است. بیشترین تعداد استخدام نیز مربوط به اداره کل آموزش و پرورش با ۹۶۰ نفر است.