واقعی شدن نرخ ارز را مدیریت نکردیم
- شناسه خبر: 1491
- تاریخ و زمان ارسال: 29 آبان 1397 ساعت 06:12
- بازدید : 20 بازدید
- نویسنده: karafarin

در نشست خبری گردشگری و صنعت غذا رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: اتفاق واقعی شدن نرخ ارز علی رغم آسیبهایی که داشت می توانست به رشد تولید کمک کند. اما عدم مدیریت ارز تبعات سختی را به دنبال داشت.
محمود بنانژاد افزود: کاهش ارزش پول برای توجیه پذیری فعالیتهای اقتصادی، تاکتیکی است که می تواند به رشد اقتصادی تبدیل شود. مثال آن دعوای امروز چین و امریکاست. که ترامپ می گوید چین با کاهش ارزش پول ملی اش بازار داخلی ما را قبضه کرده است.
وی تاکید کرد: در کشورهای همسایه علی رغم این که ظرفیتهای گردشگری با ایران قابل مقایسه نیست، روی گردشگری تمرکز کرده اند. برای مثال در همین شهر خجند دومین شهر بزرگ تاجیکستان تلاش زیادی کرده اند تا حتی شاعران و اندیشمندان ما را با نام خودشان نشان بدهند. از حافظ گرفته تا کمال تبریزی را «حافظ خجندی» و «کمال خجندی» مینامند.
کوزه ای را از خاک ارامگاه کمال تبریزی پرکرده اند، یک باغ ۴هکتاری سرسبز ایجاد کرده اند. خانه و موزه ای را برای او بازسازی و ایجاد کرده اند و گروههایی را برای اجرای مراسم سنتی و آیینی شکل داده اند. این یعنی با یک کوزه از خاک شاعران ما یک مقصد گردشگری ایجاد شده است. در حالی که ما در ایران فردوسی، حافظ، سعدی و هزاران شاعر بزرگ دیگر را داریم که نتوانسته ایم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
این روزها ما برای رونق گردشگری نیاز داریم که همه حلقههای مفقوده را به هم پیوند بزنیم. کسی که در این زمینه تلاش می کند و شجاعت به خرج می دهد برای ما قابل تقدیر است. از تولید و اصناف گرفته تا دیگر بخشها وظیفه دارند که هر کدام به عنوان یک شهروند و فعال اقتصادی برای رونق گردشگری تلاش کنند.
جای خالی ایران در گردشگری
در ادامه این نشست، رجب زاده دبیر جشنوراه صنعت گردشگری و غذا گفت: گردشگری سومین صنعت درآمدساز دنیاست. ایران نتوانسته است سهم خود را از این بازار کسب کند. چرا که حتی در حوزه «غذای حلال» نیز کشور ما حتی در بین ۱۰ رتبه نخست قرار ندارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم این نمایشگاه گامی برای رونق صنعت گردشگری در مشهد و دنیا باشد. این همایش قرار است ۷ام تا ۹ام آذر ماه در هتل همای شماره یک مشهد برگزار شود و ۲۱آذر ماه نیز اختتامیه آن برگزار میشود.این بازه زمانی به این دلیل انتخاب شده است که در طی سال مشهد کمترین میزان گردشگر را در آذر ماه در خود جای می دهد. در تمام دنیا این روش مرسوم است که فستیوالها و جشنوارهها را برای جذب گردشگر در فصلهای کم بازدید قرار می دهند.
رجب زاده خاطرنشان کرد: از یازده کشور افغانستان، پاکستان، ترکیه، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، کویت، عراق، مالزی و گرجستان تعدادی شرکت کننده در این نمایشگاه حضور به هم می رسانند. همچنین ۴کنسولگری عراق، پاسکتان، افغانستان و تکریه در مشهد نیز غرفههایی را برای حضور در نمایشگاه رزرو کرده اند. سایر غرفه داران فقط فعالین حوزه گردشگری و غذا از خراسان رضوی هستند.
وی اضافه کرد: ۳۰۰نفر اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم در این نمایشگاه صورت گرفته و ما سعی کرده ایم که بتوانیم برنامههای تدوین شده بر اساس استانداردهای نمایشگاهی دنیا و مطابق با اهداف شرکت کنندگان برنامه ریزی کنیم.