نوآوری و صادرات؛ دو بال توسعه صنعت
- شناسه خبر: 1270
- تاریخ و زمان ارسال: 12 آبان 1397 ساعت 04:29
- بازدید : 49 بازدید
- نویسنده: karafarin

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری تبریز از توسعه فناوری و گسترش صادرات بهعنوان دو بال برای پرواز یک صنعت یاد کرد و افزود با توجه به تغییر اقتصاد از منابع پایه به اقتصاد دانشبنیان درصدد توسعه هرچه بیشتر این دو مورد هستیم.
به گفته رضا رحمانی، در شرایط جدید هیچ محدودیتی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان وجود ندارد و در پشتیبانی از کسب و کارهای نوپا (استارتآپها) که در تولید و توزیع فعالند، باید کوشاتر باشیم. رحمانی در ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری وفناوری رَبع رشیدی افزود: برنامه ششم توسعه کشور به خوبی بیان و تاکید کرده است که سهم دانش در مجموع اقتصاد کشور باید افزایش یابد و امروز همه میدانیم اگر این کار را پیش از این با جدیت انجام داده بودیم، در تحریم فعلی کمتر آسیب میدیدیم. وی ادامه داد: اصلیترین ابزار پیشرفت بر اساس دانش، جوانان نخبهاند و حضور آنها در عرصههای مختلف علمی ثابتکننده وجود آنان در کشور است. به گفته وی، انقلاب چهارم صنعتی و الزامات آن مانند اینترنت اشیا زندگی را دگرگون میکند و اگر به سرعت تلاش نکنیم در همه زمینهها مشکل خواهیم داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: هر صنعتی برای اوج گرفتن و رشد به دو بال نیاز دارد: نوآوری و دانش. بنابراین یکی از کارهای اساسی ما در این دوره حمایت اساسی از شرکتهای دانشبنیان است. وی گفت: اقتصاد جهانی از «اقتصاد مبتنی بر منابع معدنی» به سوی «اقتصاد دانشمحور» میرود و ما باید برای نزدیک شدن به اقتصاد جهانی تلاش کنیم. به گزارش «ایرنا» رحمانی همفکری با بخش خصوصی را یکی از اقدامات مهم دانست و گفت: باید با فعالان حوزه صنعت و دانشبنیان مشورت کرده و با کار جهادی و استفاده از همه امکانات شرایط جدید را به فرصت تبدیل کنیم. وی افزود: برای رفع مشکلات صنعتگران در استانهای مختلف کارگروههایی را تشکیل دادهایم که با مشورت ابتدا مشکلات را شناسایی کنند سپس برای حل آنها گام بردارند.
به گزارش شاتا،وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر بهرهمندی از ایدههای جدید اظهار کرد: باید از جوانان کمک بگیریم تا ایدههای خود را جهت کارهای دانشبنیان به کار گیرند. رحمانی با اشاره به اینکه اقتصاد از منابع پایه به سمت اقتصادهای دانشبنیان میرود، گفت: سرمایهگذاری روی پروژههای دانشبنیان را در دستور کار قرار دادیم که از ظرفیتهای بخش خصوصی و دولتی در جهت صحیح استفاده کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: همفکری با بخش خصوصی چه در دوران تحریم و غیر آن، یک اولویت و ضرورت اساسی در کار ما باید باشد، منابع و بودجه ما کم نیست ولی باید آنها را در اولویتهای خودش خرج کنیم. ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و فناوری رَبع رشیدی (rinotex ۲۰۱۸) با رویکرد تجاریسازی و آماده کردن تعامل عرضهکنندگان و متقاضیان فناوری از دهم تا چهاردهم آبان در نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار میشود.
ارائه ایدههایی در چهار بخش فناوری، توسعه و تجاریسازی فناوری، فروش محصولات دانشبنیان و شناسایی نیازمندیهای فناورانه از اهداف برگزاری این جشنواره است. منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز یکی از پنج منطقه ویژه علم و فناوری است که در سال ۱۳۹۳ با مجوز شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شد. مناطق ویژه علوم و فناوری منظومهای از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساختها و محیطهای ارتباطی، نهادها و موسسات، افراد و اطلاعات را در برمیگیرد که با جذب فرصتها و سرمایههای علمی، اقتصادی، انسانی، ملی، منطقهای و بینالمللی و اشتراک منافع همه طرفهای ذینفع و همافزایی سازمانها، مراکز و موسسههای حاضر در منطقه سبب ارتقای فناوری و توسعه تولید و ثروت ملی میشود.