نمیتوان قیمت کالا و خدمات را ثابت نگه داشت
- شناسه خبر: 4374
- تاریخ و زمان ارسال: 7 دی 1398 ساعت 07:46
- بازدید : 19 بازدید
- نویسنده: karafarin

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: ثابت نگه داشتن قیمت کالا و خدمات کار سخت و غیر اقتصادی است، تولید کالا با این روشها گرانتر بوده و نمیتوان قیمت کالا و خدمات را ثابت نگه داشت.
علی رسولیان شب گذشته ۴ دی ماه در جلسه شورای اداری استان در استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: قیمت بنزین ۱.۵ برابر شده، درآمدهای دولت به شدت کاهش یافته، قیمت ارز از زمان افزایش بنزین تغییراتی داشته و مواد اولیه گرانتر به دست تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی میرسد، بنابراین ثابت نگه داشتن قیمت کالا و خدمات کار سخت و غیر اقتصادی است. تولید کالا با این روشها گرانتر بوده و نمیتوان قیمت کالا و خدمات را ثابت نگه داشت.
وی بیان کرد: ما در استان دو رویکرد مهم داریم. یکی تامین به موقع است که در استان فراوانی همه نوع کالاها را داشته و کمبودی نداریم. ذخایر کالاهای اساسی و نهادههای ما در حداکثر مقدار و ظرفیت انبارهای ما است. موضوع دیگر تعادل در قیمت کالا و خدمات بوده و سیاست ما در استان این است که متوسط قیمت کالا و خدمات در استان از متوسط کشور پایینتر باشد. علیرغم اینکه ۳۲ میلیون زائر، ۶.۵ میلیون جمعیت و بیشترین فاصله با بنادر را داریم و مواد اولیه گرانتر به دست ما میرسد، اما سیاست ما همین است.
رسولیان با بیان اینکه از زمان گرانی بنزین ۱۵ جلسه تنظیم بازار را در استان برگزار کردیم و به صورت روزانه رصد و کنترل میکنیم، عنوان کرد: دو کار انجام دادیم. یکی عرضه بوده که بهترین روش برای کنترل قیمت کالا و خدمات با کمک بخش خصوصی و اتحادیهها است، اتحادیههای ما پای کار آمدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: اکنون ما گوشت ۶۴ هزار تومانی نیز عرضه میکنیم که تفاوتش با تهران و سایر استانها معنادار است. در این مدت ۵ هزار تن برنج عرضه کردیم. فعالان اقتصادی با کمک دادستانی پای کار آمدند و ارکان حاکمیت با یکدیگر تصمیم میگیرند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی نیز در زمینه برنج در استان کمک کرد و برنج از ۱۸ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان کاهش یافت. اتحادیه صنایع غذایی در اوج گرانی پای کار آمد و ۲۶ برند رب و مواد غذایی عرضه کرد که قیمت آن نسبت به یک سال و نیم پیش ارزانتر است. رب گوجه را خودشان تا ۷۵۰۰ تومان کاهش دادند و عرضه کردند. ۴۰ واحد مستقیم عرضه میوه و ترهبار نیز داریم.
رسولیان خاطرنشان کرد: موضوع بعدی بازرسی است که باید بازرسی و نظارت داشته باشیم. در این بخش محوریت با خود اتاق اصناف و اتحادیهها است و سازمان صمت روزانه نظارت میکند. ۵۰۰ بازرس در استان داشته و ۲۲ هزار بازرسی انجام دادیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در خصوص قیمت کالا و خدمات تا ۲۳ آبان نسبت به ۲۳ آذر، گفت: متوسط افزایش قیمت در ۳۱ قلم کالا حدود ۱۴ درصد بوده، تنها گوجهفرنگی به دلیل سرما ۶۳ درصد رشد داشته که از نگاه ما این کالا ضروری نیست و میتوانست با رب ۷۵۰۰ تومانی جایگزین شود، اکنون قیمت برگشته است. مصالح ساختمانی نیز افزایش داشت که دلیلش تغییر قیمت حمل و نقل بود. در این مدت یک ماه ۱۳ قلم کالا حدود ۱۴ درصد کاهش داشته که گوشت، برنج، تخم مرغ، مرغ و شکر بوده، یعنی کالاهای اساسی ما در یک ماه در استان کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: سه کمپین را با کمک مردم، دستگاههای نظارتی و جراید در استان به صورت جد دنبال کردیم. یکی قیمتگذاری کالا است که الزام میکنیم و موفق میشویم تا تمام کالاها قیمت داشته باشد. دو کمپین ارزانفروشی و گران نخریدن نیز داشتیم که بسیار موفق بود و در استان ما اثرات خوبی داشت.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر در ادامه این مراسم اظهار کرد: لایحه بودجه به مجلس آمده که اشکالات فراوانی دارد و دولت هم تاکید دارد. ما نمایندگان آمادگی داریم که پیشنهادهای مدیران استان را بشنویم و مدیران مسائل مربوط به بودجه را که ما باید لحاظ کنیم، غیر از زیارت و حاشیه شهر که باید مجدد به لایحه بودجه برگردانیم، بیان کنند. هر توجیهی که بتوانیم در موضوع بودجه از آن دفاع کنیم، کمک کند تا بخشی از مشکلات استان را در سال ۹۹ پیشبینی کنیم و اقداماتی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز در فضای کشور بسیاری خواسته یا ناخواسته در فضای ناامید کردن مردم اقدام کردند، عنوان کرد: فضای ناامیدی در کشور دامن زده میشود که وظیفه شرعی و ملی ما است که امروز کمک کنیم. هر اقدامی که منجر به جلوگیری از ناامیدی مردم شده و بتواند مردم را امیدوار کند، انجام میدهیم. امروز ما باید هر کاری میتوانیم انجام دهیم.
پژمانفر خطاب به مدیران حاضر در جلسه، گفت: همکاران خود مخصوصا آنها که ارباب رجوع دارند را توجیه کنید، امروز شرایط مردم سخت است و گاه برخورد نامناسب اعصاب مردم را به هم میریزد، البته همه وظیفه تلاش در جهت رضایتمندی مردم را داریم، اما اکنون این نیاز بیشتر است. استاندار نیز دقت کنند که از نارضایتی در برخورد مراقبت شود.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رهبری نسبت به مساله افزایش بنزین تاکید کردند که نباید کالاها افزایش قیمت پیدا کند، تصریح کرد: وظیفه دستگاهها است که کنترل قیمتها را انجام دهند، اما کمتر کالایی را میبینیم که به شدت افزایش پیدا نکرده باشد. این وظیفه ما است که نسبت به این قضایا کاری انجام دادیم. دستگاههای نظارتی، سازمان صمت و بازرسیها باید ورود پیدا کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان بیان کرد: انتظار مردم این است که مسئولان در جهت حفظ حقوق مردم، در ارتباط با کنترل قیمت این پیام را به مردم بدهند که نتوانستیم کنترل کنیم. هرچند تصمیم باید ملی باشد اما میتوانیم در استان به صورت پایلوت انجام دهیم. مردم میگویند که مسئولان صداقت ندارند زیرا گفتند اگر قیمت بنزین افزایش یابد، کالاها افزایش پیدا نمیکند، در حالی که قیمتها افزایش یافت و این بازتاب بدی دارد.
وی با اشاره به تامین درآمدها در بودجه، گفت: امروز باید درآمدهای جدیدی ایجاد کنیم و به سمت درآمدهای جدید مالیاتی برویم. ردیف پیشبینی یک میلیون صادرات نفت در روز محقق نخواهد شد، بنابراین برای تراز بودجه باید درآمدهای جدیدی ببینیم. سال گذشته این پیشنهاد ما بود و دریافت مالیات درمانی و پزشکان سروصدا کرد. اکنون نیز مالیات عایدی، حسابها و چندین مورد خواهیم داشت.
پژمانفر در واکنش به اظهارات معاون اقتصادی استاندار در خصوص کاهش ۱۴ درصدی قیمت کالاها در یک ماه گذشته، عنوان کرد: اگر واقعا کاهش داشتیم به مردم بگویید. پول از جیب مردم خالی شده و مردم این کاهش قیمت را تایید نمیکنند.
انتهای پیام