موج مهاجرت در بخش درمان و تاثیرات منفی آن بر آینده اقتصاد و سرمایهگذاری
- شناسه خبر: 14273
- تاریخ و زمان ارسال: 7 مرداد 1402 ساعت 09:41
- بازدید : 23 بازدید
- نویسنده: karafarin

در نخستین جلسه کمیسیون «سلامت» اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی مطرح شد؛
گامهای موثر اتاق بازرگانی مشهد در حوزه سلامت در سالهای اخیر
محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی در این جلسه اظهار کرد: میتوان گفت ایده ایجاد کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد از زمان شیوع کرونا شکل گرفت؛ از همان روزهایی که اعضای هیات نمایندگان اتاق در دوره نهم و دیگر فعالان اقتصادی استان به دنبال ایفای مسئولیت اجتماعی، پیگیر راه اندازی «ستاد مردمی مقابله با کرونا» بودند؛ ستادی که بیشترین حمایتها را در جهت سلامت جامعه در آن دوران انجام داد. اتاق بازرگانی و تشکلهای زیر مجموعه آن، در طول ۳ سال اخیر گامهای موثری را برای حفظ سلامت جامعه برداشتند و به همین دلیل در دوره دهم اتاق، نسبت به تشکیل کمیسیون سلامت اقدام کردیم.
یقیناً مسئولیت کمیسیونهای اتاق کمتر از مسئولیت هیات نمایندگان نیست، یقین میدانم کمیسیونهای این دوره از اتاق خراسان رضوی رتبه نخست را در سطح کشور از آن خود خواهند کرد. قطعا کمیسیون سلامت نیز حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.

شرکتهای خراسانی، تامینکننده ۸ تا ۱۰درصد نیاز دارویی کشور
مرتضی کرباسی، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: وزارت بهداشت از منابع عمومی و درآمدهای اختصاصی و تملک دارایی سرمایهای و غیره، بودجهای ۳۱۳هزار میلیارد تومانی برای حوزه سلامت کشور اختصاص داده است که در حال حاضر به دلیل ناترازی در درآمدها و هزینههای مراکز درمانی و همچنین مطالبات انباشتهای که در بخش درمان و سازمانهای بیمهگر وجود دارد، نیاز به بررسی و واکاوی بیشتر این بودجه و سهمیهبندی آن هم در سطح حاکمیتی و هم در سطح بخش خصوصی میباشد؛ به گونهای که مانند شرایط کنونی به واسطه عدم وصول مطالبات حوزه سلامت شامل اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی و دستگاهها شاهد نارضایتی در بخش خصوصی حوزه سلامت نباشیم. امید میرود بتوانیم در کمیسیون سلامت به طرح این مسائل و راهکاریابی و کارشناسی این حوزهها بپردازیم.
هماکنون ۱۷ شرکت دارویی فعال در استان وجود دارند که ۸ الی ۱۰درصد نیاز کشور را در حوزه دارو تامین میکنند. علاوه بر این، ۳۵درصد سرم تولیدی در کشور توسط این استان تامین میگردد.
صدور ۱۲۶ پروانه ساخت در حوزه تجهیزات پزشکی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نشان از سهم زیاد شرکتهای خراسانی در تامین تجهیزات پزشکی و دارویی کشور دارد و تداوم فعالیت در این حوزه نیازمند پایش مستمر محیط کسبوکار استان است.
ضرورت صادراتمحور شدن تولیدات برخی اقلام دارویی
خراسان رضوی در حوزه داروهای دامی نیز دارای بزرگترین واحدهای تولیدی است، نکته قابل توجه آن است که در برخی از اقلام دارویی، صادراتمحور شدن تولید، میتواند تابآوری شرکتهای دارویی را در برابر اتفاقاتی که در حوزه اقتصاد سلامت در کشور رخ میدهد، افزایش دهد.
متاسفانه رقابت شرکتهای دولتی و خصوصی در تولید تجهیزات سلامتمحور گاهی موجب تضعیف بخش خصوصی میشود. هماکنون۷۰درصد تولید محصولات حوزه سلامت در اختیار شرکتهای دولتی و ۳۰درصد در اختیار بخش غیردولتی است.
اعتبار ۶۹هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده در بودجه برای طرح دارو یار، به هیچ وجه کفاف امور بهداشت و درمان کشور را نمیکند. متخصصان حوزه سلامت معتقدند این رقم باید حداقل به ۱۰۵هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

اعلام آمادگی برای همکاری کمیسیون کار و تامین اجتماعی با کمیسیون سلامت
جواد نیشابوری، رئیس کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز عنوان کرد: سرمایهگذاری در حوزه سلامت به سمتی حرکت کرده که بتوان از آن درآمدزایی کرد و از امکانات موجود در راستای افزایش سلامت جامعه و قشر کارگر استفاده نمیشود.
ما در کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی مشهد آماده همکاری با کمیسیون سلامت هستیم تا در حوزههای مرتبط با سلامت جامعه به ویژه نیروهای کار، از کوچکترین تلاشی فروگذار نگردد.
