ضرورت رایزنی وزارت امور خارجه برای برقراری دوباره روند صادرات
- شناسه خبر: 5077
- تاریخ و زمان ارسال: 21 اسفند 1398 ساعت 04:51
- بازدید : 31 بازدید
- نویسنده: karafarin

محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی
به طور کلی صادرات و تجارت ما متاثر از شیوع #کرونا در کشورمان قرار گرفته است البته بخشی از مشکلات و محدودیت هایی که از سوی دیگر کشورها اعمال شده را باید متاثر از تبلیغات دشمنان بدانیم.
هر چند که در شرایط فعلی صادرات متوقف نشده و صادرات ریلی کالاها به خوبی انجام می گیرد اما تجار ما در مرزهای زمینی با مشکلاتی جدی مواجه هستند.
یکی از چالش های عمده در بحث صادرات مواد غذایی است، به ویژه آن بخش از محصولاتی که در بازار هدف خود، صاحب برند و جایگاه ویژه هستند؛ به طور مثال، تولیدکنندگان استانی در تولید «خمیرمایه» جایگاه خوبی در آسیای میانه دارند که متاسفانه صادرات این محصولات به دلیل عدم هماهنگی با کشورهای هدف صادراتی با مشکل مواجه شده است.
ضرورت دارد تا وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت مذاکرات لازم را با کشورهای هدف صادر
*ضرورت رایزنی وزارت امور خارجه برای برقراری دوباره روند صادرات
«محمدحسین روشنک»، رئیس کمیسیون تجارت اتاق مشهد در این رابطه می گوید: به طور کلی صادرات و تجارت ما متاثر از شیوع کرونا در کشورمان قرار گرفته است البته بخشی از مشکلات و محدودیت هایی که از سوی دیگر کشورها اعمال شده را باید متاثر از تبلیغات دشمنان بدانیم.
او به مشکلات در بخش صادرات گوشه چشمی دارد و می گوید که احتمالا این مسائل به حوزه واردات محصولات اولیه نیز تسری پیدا خواهد کرد و توضیح می دهد: هر چند که در شرایط فعلی صادرات متوقف نشده و صادرات ریلی کالاها به خوبی انجام می گیرد اما تجار ما در مرزهای زمینی با مشکلاتی جدی مواجه هستند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تصریح می کند: یکی از چالش های عمده در بحث صادرات مواد غذایی است، به ویژه آن بخش از محصولاتی که در بازار هدف خود، صاحب برند و جایگاه ویژه هستند؛ به طور مثال، تولیدکنندگان استانی در تولید «خمیرمایه» جایگاه خوبی در آسیای میانه دارند که متاسفانه صادرات این محصولات به دلیل عدم هماهنگی با کشورهای هدف صادراتی با مشکل مواجه شده است.
روشنک خاطرنشان می کند: محصولات غذایی از مدت ها قبل برای ایام نوروز به مقصد کشورهای هدف تدارک دیده شده و باید به بازارهای هدف برسند. اگر این مهم محقق نشود، چند چالش حاد رقم می خورد؛ نخست آنکه کارگران واحدهای تولیدی بیکار می شوند، دوم آنکه بازارهای هدف با کمبود کالا مواجه می شوند، علاوه بر آن، احتمال تولید کالاهای تقبلی توسط سایر کشورها و سوء استفاده آنان از برندهای ایرانی بسیار افزایش پیدا می کند.
وی یادآور می شود: به استناد مواردی که ذکر شد، ضرورت دارد تا وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت مذاکرات لازم را با کشورهای هدف صادراتی از جمله ترکمنستان به انجام برسانند تا مسیر صادرات از نو گشوده شود. توجه داشته باشیم که این کالاها تحت شرایط قرنطینه و با واگن صادر می شوند و هیچ شخصی همراه با بار صادراتی به کشورهای هدف سفر نمی کند. به بیان دیگر سفرای ما در کشورهای ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان باید با مراجع ذیصلاح در کشورهای مذکور مذاکره کرده و هماهنگی های لازم را جهت اخذ موافقت برای صدور محصولات صادراتی از کشورمان دریافت کنند. طبیعتا تمامی پروتکلهای بهداشتی و پیشگیرانه برای این محصولات مدنظر قرار گرفته و نباید از این بابت، ممانعتی وجود داشته باشد.