صنعت کشور ترکها را در ستون فقراتش حس میکند/برخورد سلیقه ای مسئولان با صنعت
- شناسه خبر: 935
- تاریخ و زمان ارسال: 22 مهر 1397 ساعت 04:12
- بازدید : 33 بازدید
- نویسنده: karafarin

رئیس کانون انجمن های صنفی کارفرمایی خراسان در گفت وگوی اختصاصی با مشهد فوری عنوان کرد؛
رئیس کانون انجمن های صنفی کارفرمایی استان خراسان رضوی گفت:امروز صنعت کشور و استان ترک ها را در ستون فقراتش حس می کند امیدوارم دوباره بستر فراهم شود و براساس اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم تا اقتصاد کشور مجدد روی ریل قرار بگیرد
به گزارش مشهد فوری،از سال ۱۳۵۳ پا به عرصه تولید و صنعت گذاشته است و در اوایل جوانی حکم مدیر کلی می گیرد به گفته وی زمانی که تازه در این عرصه وارد شده است از خود می پرسید تو می خواهی حقوق بگیر باشی یا حقوق بده؟ آنجا احساس می کند این توانایی را دارد که حقوق بده باشد و از آنجا کار و هدفش در عرصه تولید و صنعت کلید می خورد.آن جوان سال ۱۳۵۳ کسی نیست جز محسن شرکا رئیس انجمن های صنفی کارآفرینان استان خراسان رضوی که تمام زندگی اش را وقف صنعت و تولید کرده است.
*غفلت از طرح جامع صنعت
محسن شرکا در گفت وگوی اختصاصی با مشهد فوری در پاسخ به این سوال که چرا صنعت کشورما بیمار است و راه درمان آن چیست اظهارداشت:خیلی بهتر می توانستیم برنامه ریزی و سیاست گذاری کنیم و هنوز هم دیر نیست نمی گویم ماهی را هروقت از آب بگیریم تازه است اما اگر ۳۶ سال پیش یک استراتژی با نگاه به آینده تدوین می کردیم و در نهایت بک برنامه راهبردی برای رسیدن به این استراتژی با نگاه به آینده کشور و البته به آن برنامه معتقد بودیم و تلاش می کردیم در چارچوب این برنامه حرکت کنیم مگر اینکه ضرورت های جهانی پیش می آمد که ما مجبور می شدیم مسیرمان را اصلاح کنیم، بدون تردید امروز می توانستیم در چند صنعت جز سه کشور دنیا باشیم.
وی افزود: کشور کره جنوبی قرار نبود صنعتی شود اما وقتی نخبگان و بزرگان وصاحبان اندیشه و فکر دور هم جمع شدند با توجه بهظرفیت ها و پتانسیل ها به این نتیجه می رسند که صنعت فولاد را فعال کنند و امروز قطب اول کشتی سازی دنیاست و حرف های زیادی برای گفتن دارد اما متاسفانه ما در ایران طرح جامع صنعت را با توجه به ظرفیت ها، پتانسیل ها، مزیت ها و امنیت تدوین نکردیم.اینکه ما بخواهیم بخاطر تثبیت جمعیت یارانه بدهیم این الزام است اما اینکه در کدام نقطه چه صنعتی را باید داشته باشیم با چه ظرفیتی تعریف نکرده ایم.
*در صنعت کم اشتباه نکردیم
شرکا بیان کرد: امروز صنعتی که بتوانیم در دنیا رتبه بگیریم نداریم باتوجه به اینکه ما در کشورمان سرمایه های زیادی داریم از نظر معادن، اقلیم های متفاوت،کمتر کشوری پیدا می شود که همسایه و هم مرزهای زیادی داشته باشد و به شاهراه های ابی دسترسی داشته باشد و مطمعنا از این ظرفیت ها و پتانسیل ها به درستی بهره مند نشدیم و خوشبختانه امروز شاید مسئولین و آنهایی که باید در این مسیر بستر سازی می کردند از این موضوع غفلت کرده اند.
وی تصریح کرد: امروز به نقطه ای رسیده ایم که کم اشتباه نکردیم و خود این پذیرش اشتباه که مسیر را درست تر می توانستیم انتخاب کنیم نقطه عطفی است برای شروع و جهش، امروز صنعت کشور و استان ترک ها را در ستون فقراتش حس می کند امیدوارم دوباره بستر فراهم شود و براساس اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم تا اقتصاد کشور مجدد روی ریل قرار بگیرد و از مسیر تولید برای کشور ثروت و از ثروت اشتغال فراهم کنیم.
*برخورد سلیقه ای با صنعت
رئیس انجمنهای صنفی کارآفرینان استان خراسان رضوی، گفت: ما نیاز به نشاط و شادابی نیاز به نیروهای جوان و خوش فکر داریم و باید میزها را به نسل بعد از خودمان بسپاریم و پل شویم برای نسل بعد از خودمان چرا که امروز نسل جدید هم دنبال نان است و هم مال، امروز جوان می تواند ریسک کند و جهش داشته باشد. جوانان امروز با جوانان انقلاب بسیار متفاوت هستند نسل جدید به مراتب قدرت درک بیشتری دارد و امروز با انقلاب اطلاعات روبه رو است و ما باید پل شویم و میزها را بسپاریم به این نسل،البته از پیشکسوتان در حوزه های مختلف باید به عنوان مشاورین استفاده کرد چرا که جوان امروز ریسک پذیری، جهش، شهامت و علم دارد اما نسل گذشته کوله باری از تجربه است.
وی در خصوص عدم ثبات سیاستهای اقتصادی در کشور عنوان کرد:عدم ثبات سیاست ها خود بزرگترین لطمه است چون ما استراتژی، هدف گذاری را در بخش صنعت نداشتیم هر وزیری باب سلیقه خود صنعت و اقتصاد را مدیریت کرده است. اما من به استراتژی و برنامه با نگاه آینده پژوهی و جهانی شدن معتقد هستم چرا که تعامل ، گفت وگو، احترام و درک متقابل و شناخت با دو چاشنی، صدافت در رفتار و گفتار و تلاش خردمندانه و دانش محور مسیر توسعه است.
شرکا خاطرنشان کرد: باید دیپلماسی اقتصادی کشورمان با دنیا براساس این چهاراصل باشدو براساس تمام اصول با حفظ خط قرمزهای کشور در بحث اقتصاد با دنیا تعامل داشته باشیم و اشتراکات را تقویت کنیم و جامعه را به سمت توسعه و ایده آل ها پیش ببریم.
*وظیفه دولت بنگاه داری نیست
شرکا با بیان این مطلب که امروز تولید نشاط و شادابی ندارد گفت: وظیفه دولت بسترسازی و نظارت است وظیفه دولت بنگاه داری نیست ما اصل ۴۴ قانون اساسی را بد اجرا کردیم چرا که فهم و درک مشترکی از اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری فرمودند نداریم. سال جهاد اقتصادی چه اتفاقی افتاد؟ ما امروز قبیله ای کار می کنیم در حالی که روی اصول نباید با هم اختلاف داشته باشیم. امروز باید با کشورها تعامل و گفت وگو داشته باشیم و سرمایه گذاری های مشترک چندجانبه، ما باید باید امنیت را در اقتصاد فراهم کنیم چرا که بیش از هر چیز به سرمایه گذاری نیاز داریم.
رئیس انجمن های صنفی کارآفرینان استان خراسان رضوی افزود: اقتصاد باید دست مردم باشد، دولت نباید بنگاه داری کند امروزموسسات مالی و اعتباری و بانکها چه بلایی سر اندوخته های مردم آورده اند؟ باید اعتماد را مجدد به جامعه برگردانیم. در شهر مشهد اعتمادی فراهم شد اما نتوانستیم درست بهره برداری کنیم میلیاردها تومان سرمایه گذاری شد اما خوب استفاده نکردیم و این نگاه مردم می توانست توسعه پیدا کند. ما نتوانستیم اندوخته مردم را مدیریت اجتماعی کنیم و سپرده های مردم را به سمت ثروت برای جامعه هدایت کنیم و امروز برگرداندن این اعتماد کار راحتی نیست.
*اقتصاد را از سیاست زدگی رها کنیم/ لزوم خصوصی سازی مدیریت
شرکا گفت: در استان خراسان هم صنعتی داریم که تعطیل است و هم صنایعی که تازه ایجاد شده است اما اقتصاد استان لنگ می زند و منافعی را برای استان و کشور ایجاد نمی کند.البته بخش عمده صنعت استان طبق اصل ۴۴ قانون اساسی خصوصی است اما به عقیده من باید مدیریت را خصوصی کنیم با اجازه به شرط تملیک، کاری که آلمان بعد از جنگ جهانی انجام داد و امروز قطب صنعت ماشین سازی دنیاست و امیدوارم این اتفاق روزی در کشورما نیز بیافتد.
نسل من و نسل جوان باید مکمل هم شوند و امروز خط مقدم مدیریت باید جوان های دنیا دیده و با علم و متخصص باشند و از نسل من به عنوان مشاورین استفاده شود اگر مدیریت و شهامت جوان و تجربه بزرگان در هم ادغام شود انقلابی در توسعه و اقتصاد کشور صورت خواهد گرفت . دوباره باید یکی شویم و اصول ما حفط منافع ملی و بالا بردن سهم اقتصاد در بازارهای جهانی باشد.
وی اظهارداشت: باید اقتصاد را از سیاست زدگی رها کنیم امروز ما نگاه سیاسی به اقتصاد داریم امروز اقتصاد و سیاست مکمل هم هستند درصورتی که باید موازی هم باشند چرا که فرهنگ و اقتصاد دوبال یک پرنده هستند و باید به موازات هم حرکت کنند و غلبه بر هم مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
* مدیران بازنشسته به حاشیه نروند
رئیس انجمن های صنفی کارآفرینان استان خراسان رضوی درخصوص اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان عنوان کرد: با اینکه این مدیران را بگذاریم در حاشیه مخالف هستم، وزیر و استانداری که در این فضا سالها رشد یافته و استخوان ترکانده و کوله باری از تجربه است. اما اینکه میز را به جوان ها بسپاریم موافقم؛ باید جوانان از نسل های قبل خود به عنوان مشاورین استقاده کنند جوان مجری و تصمیم گیر باشد اما از تجربه ها استفاده کند امروز ما صاحب اندیشههایی هستیم که با هرپشتوانه ای بیش از ۳۰ سال از عمرشان را در رده های مختلف مدیریتی طی کرده اند باید از این افراد به نفع جامعه و کشور بهرهمند شویم و اگر در حاشیه بگذاریمشان به خودمان ظلم کرده ایم و این یک اشتباه است.