صادرات ۷۲ میلیون دلاری تعاونیهای خراسان رضوی در یک سال گذشته
- شناسه خبر: 6280
- تاریخ و زمان ارسال: 12 شهریور 1399 ساعت 03:36
- بازدید : 33 بازدید
- نویسنده: karafarin

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تعاونیها در حوزه صادرات فعالیت خوبی دارند و در یک سال گذشته، ارز کالاهای صادراتی تعاونیها ۷۲ میلیون دلار بوده که عمده محصولات صادراتی شامل سوخت، زعفران، صنایع غذایی، محصولات فلزی و سنگهای ساختمانی است.
محمد سنجری امروز، ۱۱ شهریور ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته تعاون اظهار کرد: در حال حاضر در سطح استان، ۷۲۱۷ شرکت تعاونی فعال وجود دارد که چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم، عضو این تعاونیها هستند. میزان سرمایه ثبتی تعاونیها بالغ بر ۴۲۵ میلیارد تومان است و به لحاظ تعداد تعاونیها، رتبه دوم را پس از استان تهران داریم. همچنین ۳۴ درصد تعاونیها در بخش خدمات، ۲۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۴درصد در بخش صنعت، ۶ درصد در حوزه مسکن، دو درصد در حوزه حملونقل و ۲۱ درصد در سایر گرایشها فعالیت میکنند.
وی افزود: این تعاونیها به طور کلی به ۱۶ فعالیت و گرایش تقسیمبندی شدهاند که بیشترین تعداد با ۲۴۴۳ تعاونی در بخش خدمات است. در حال حاضر ۱۰درصد فرآوردههای دامی تولیدی در سطح استان توسط تعاونیها انجام میشود. همچنین ۸ درصد تولید محصولات زراعی، ۵ درصد تولید گوشت مرغ و تخم مرغ استان، ۳ درصد بهرهبرداری در معادن و ۲ درصد تولید محصولات نساجی و تنپوشها مربوط به این تعاونیها است. علاوه بر این، ۲۲ تعاونی مرزنشین در استان وجود دارد که ۶۵۱ هزار و ۸۴۶ نفر عضو این تعاونیها هستند.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص تاسیس بیمارستان مهرگان گفت: در حوزه درمان، یک بیمارستان تخصصی به نام بیمارستان مهرگان در قالب تعاونی در سطح استان فعالیت میکند.
۶۰۱ تعاونی فعال برای بانوان در استان وجود دارد
سنجری با اشاره به تعاونیهای مربوط به بانوان در استان تصریح کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد جمعیت فعال استان و کشور را بانوان تشکیل میدهند، تعداد تعاونیهای فعال برای بانوان ۶۰۱ عدد با ۶۶ هزار و ۴۳۸ نفر عضو و سرمایه ۵۰ میلیارد ریالی بوده که برای۷۷۳۲ نفر در حوزه بانوان اشتغال ایجاد شده است.
وی در خصوص تعاونیهای دانشبنیان عنوان کرد: دانشبنیان موضوع مهمی است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید میشود. تعداد تعاونیها در این حوزه هشت عدد، تعداد اعضا ۷۳ نفر و میزان سرمایه ۷۷۳میلیون ریال است. همچنین وجود این تعاونیها باعث اشتغالزایی ۶۳ نفر شده است.
تشکیل ۲۷۲ تعاونی و اتحادیه در یک سال گذشته در استان
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۲۷۲ تعاونی و اتحادیه با ۵۵۸۶ عضو و سرمایه ۴۴ میلیارد ریالی در سطح استان تشکیل شد و این اتفاق برای ۵۲۸۲ نفر فرصت شغلی ایجاد کرد.
سنجری با اشاره به صادرات تعاونیهای استان بیان کرد: خوشبختانه تعاونیها در حوزه صادرات فعالیت خوبی دارند و در یک سال گذشته، ارز کالاهای صادراتی تعاونیها ۷۲ میلیون دلار بوده که عمده محصولات صادراتی شامل سوخت، زعفران، صنایع غذایی، محصولات فلزی و سنگهای ساختمانی و مقصد صادرات این محصولات کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و روسیه بوده است.
وی اضافه کرد: در خصوص توانمندی تعاونیها در یک سال گذشته فعالیتهای خوبی انجام شده و آموزشهای حضوری و مجازی تعاونیها در مجموع ۱۸۲ هزار و ۲۰۵ نفر ساعت بوده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به نظارت بر عملکرد تعاونیهای استان گفت: بحث نظارت بر عملکرد تعاونیها، چه از نظر نظارت بر عملکرد مالی و چه برگزاری مجامع آنها بسیار مهم بوده که در سال گذشته ۶۵۴۹ روز نظارت و بازرسیهای مالی انجام شده، زیرا سرمایه تعاونیها متعلق به مردم و ارزشمندترین سرمایه ما، اعتماد مردم است.
سنجری بیان کرد: یکی از طرحهایی که از دو سال قبل آغاز شد و بسیار مهم بود، بحث توجه به روستاها و هدف این طرح تشکیل تعاونی در روستا برای افزایش ماندگاری مردم بود، به همین جهت طرحی با عنوان روستاتعاون در وزارتخانه آغاز شد و در استان نیز، موفق شدیم ۱۴۱تعاونی در قالب این طرح با ۱۹۴۲ نفر عضو، اشتغالزایی ۲۳۵۷ نفر و سرمایه ثبتی ۷۳۰ میلیون تومان تشکیل دهیم. از ابتدای طرح تاکنون، از محل اعتبارات روستایی به ۴۹ طرح تعاونی تسهیلاتی به مبلغ ۳۵۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت و ۵۳۸ نفر اشتغال ایجاد شده است. در مجموع تعاونیهای تشکیل شده در روستاها، ۶۰ تعاونی مربوط به بخش تولیدی، ۴۸ تعاونی مربوط به بخش کشاورزی و ۱۸ تعاونی مربوط به بخش سلامت است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه بخش تعاون به عنوان یکی از ارکان اساسی کشور، نقش مهمی در بحث معینهای اقتصادی خصوصا در بخش توسعه و توانمندسازی مردم در روستاها دارد، عنوان کرد: در همین خصوص، ۲۶ شرکت تعاونی به عنوان معین اقتصادی تعاونی فعالیت میکنند که مسئولیت توانمندسازی ۵۷ روستا را برعهده دارند و خوشبختانه ۱۷۸ پروژه توسط این تعاونیها در روستاهای هدف در دست اجرا است.
سنجری با اشاره به برنامههای هدفگذاری شده در سال ۹۹ تصریح کرد: با توجه به موضوع جهش تولید، برنامههایی پیشبینی شده که بیشترین این برنامهها شامل افتتاح پروژهها، برگزاری وبینارهای تخصصی به صورت آنلاین، کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی، مصاحبههای تلویزیونی و برنامه تقدیر از تعاونیهای برتر است.
افتتاح ۶۵ طرح با سرمایهگذاری ۸۲۵ میلیارد ریال به مناسبت هفته تعاون
وی در خصوص اقدامات در نظر گرفته شده به مناسبت هفته تعاون بیان کرد: در هفته تعاون سال جاری، ۶۵ طرح با مبلغ سرمایهگذاری ۸۲۵ میلیارد ریال در سطح استان به صورت ملی و ویدئوکنفرانسی در روز پنجشنبه با حضور ریاستجمهوری برگزار خواهد شد.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به محدودیتهای ایجاد شده در پی شیوع ویروس کرونا، ثبتنام و انتخاب تعاونیهای برتر از طریق ثبتنام در سامانه هوشمند وزارت تعاون و بدون حضور اشخاص اجرا شد.
سنجری با اشاره به طرح تجلیل از تعاونیهای برتر استان و کشور گفت: هدف از تجلیل تعاونیهای برتر، توسعه و ترویج فرهنگ تعاون در جامعه، معرفی توانمندیهای بخش تعاون به اقشار مختلف جامعه و مسئولان، ارج نهادن به زحمات تلاشگران بخش تعاون، ارتقا جایگاه و اهمیت تعاون و مشارکت در جامعه و ایجاد انگیزه است. در استان ۱۹ تعاونی برتر وجود دارد که ۸ تعاونی، در سطح ملی برتر هستند.
صدور ۱۰ کارت بازرگانی برای تعاونیها در سال ۹۹
در ادامه حسین مجتبوی، رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی، در خصوص هدف تشکیل اتاقهای تعاون در کشور اظهار کرد: به استناد ماده ۵۷ قانون تعاون، اتاقهای تعاون در استانها با فلسفه پارلمان بخش تعاونی تشکیل شدند و ذیل ماده ۵۷۱۶ بند ۶، وظایف اتاق تعاون در قانون تبیین شده که به طور مثال انجام کلیه وظایف و مسئولیتهای اتاق بازرگانی در ارتباط با بخش تعاون بر عهده اتاق تعاون است.
وی افزود: از جمله دیگر وظایف اصلی اتاق تعاون، داوری بین اشخاص حقوقی بخش تعاونی و بین تعاونیها و اعضای تعاون، صدور کارت عضویت و کارت بازرگانی شرکتهای تعاونی، کمک به توانمندسازی تعاونی در امور فنی، مالی و اداری، ارائه نظر مشورتی با قوای سهگانه، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و ترغیب سرمایهگذاران داخلی و خارجی جهت سرمایهگذاری در این بخش، برقراری ارتباط و پیوند بین تعاونیها، ارائه خدمات فرهنگی، ترویج و توسعه تعاون، ایجاد بستر مناسب و… است.
مجبتوی با اشاره به طرح تاسیس مسکنهای کارگری تصریح کرد: بخشی از مسئولیت وزارت راه و شهرسازی در بحث مسکن ملی برعهده اتاق تعاون استان بوده، تشکیل کمیتههای مسکن کارگری و ساماندهی مسکن کارگری در جوار شهرکهای صنعتی، حدود یک ماه پیش ابلاغ شده و قرار است زمین این پروژه را مسکن و شهرسازی واگذار کند .
وی خاطرنشان کرد: قرار است تا کارگرانی که در شهرکهای صنعتی مشغول به کار و فاقد مسکن هستند، با ثبت نام در تعاونی، از این مسکن بهرهمند شوند. امیدواریم تمام مسئولان بهزودی پای کار بیایند تا مشکل مهم مسکن برای شهرکهای صنعتی حل شود. در مرحله اول بین ۲۰۰ تا۴۰۰ هزار مسکن هدفگذاری شده است.
رئیس اتاق تعاون استان خراسان رضوی در خصوص صدور کارتهای تعاونی در سال ۹۹ گفت: حدود ۱۰ کارت بازرگانی صادر، ۲۳ کارت بازرگانی برای تعاونیها تمدید و ۵ کارت بازرگانی تعویض شده است.
مجتبوی با اشاره به آمار جلسات حل اختلاف تشکیل شده عنوان کرد: در جلسات هیئت حل اختلافی که در دارایی برگزار میشود، شرکتهای تعاونی که مشکل مالیاتی داشته و به مصوبه اعتراض دارند، به استناد قانون در کمیتههایی که یک نفر از اتاق بازرگانی برای بخشهای خصوصی و یک نفر از اتاق تعاون برای تعاونیها به نمایندگی حضور دارند، شرکت میکنند. ۴۵۴ جلسه در این زمینه تشکیل شده که از این تعداد ۲۴۳ کمیته تجدیدنظر و ۱۹۷ مورد آرای صادره بوده است.
وی ادامه داد: به استناد قانون، تعاونیهایی که مشمول قانون کمیسیون نظارت هستند، باید در زمینه انتخابات در کمیسیون نظارت تایید صلاحیت شوند. در این زمینه در سال ۹۸ حدود ۴۶ جلسه داشتیم که ۱۴ جلسه آن مربوط به اتحادیه بوده، همچنین ۳۱۶ نفر برای بازرسی و ۳۸۲ نفر برای هیئت مدیره، ثبتنام کرده بودند که از این تعداد، ۲۱ نفر برای بازرسی و ۲۳ نفر برای هیئت مدیره رد شدند. مجموع شکایاتی که در برگزاری انتخابات تعاونیها واصل شده، ۱۰مورد بوده که در این کمیسیون ها بررسی شدهاند.