سفر رییس جمهور به خراسان رضوی گره گشای منطقه ثامن مشهد شد
- شناسه خبر: 11890
- تاریخ و زمان ارسال: 20 فروردین 1401 ساعت 03:52
- بازدید : 132 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
محمد حسین روشنک، رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی از دستاوردهای بزرگ سفر استانی رییس جمهور و هیات همراه دولت به این استان را باز شدن قفل طرح منطقه ثامن مشهد و گرهگشایی از مشکلات سرمایه گذاران طرح بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی دانست.
محمدحسین روشنک روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بالاخره پیگیریهای تشکلهای مختلف استان برای احیای طرح ثامن و پروژه های دارای حقوق شرعی مکتسبه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی نتیجه داد و رییس جمهور نخستین گام را برای حل مشکلات این منطقه برداشت و اختیار تصمیم گیری برای بافت پیرامونی حرم مطهر و بهسازی آن را به استاندار خراسان رضوی محول کرد تا به جای تهران، این موضوع توسط شورای شهر و مدیریت شهری مشهد پیگیری و دنبال شود.
وی اضافه کرد:با تفویض اختیار تصمیم گیری در خصوص بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی و طرح ثامن به استاندار خراسان رضوی، امید است مشکل ۲۴ ساله این منطقه که از زمان اختلاف بین شهرداری و وزارتخانه مربوط و مشاوران طرح به وجود آمده بود، با همراهی کارشناسان دانشگاه فردوسی و مسوولان استان حل و وضعیت مناسبی برای زائران در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی ایجاد شود.
رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: از سال گذشته تاکنون با توجه به طرح تفصیلی که وزارت راه و شهرسازی برای بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی مصوب کرد نارضایتی ها و اعتراضاتی ایجاد شد به طوری که حجت الاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی در سفر هیات دولت در حضور رییس جمهور به این مورد اشاره کرد.
روشنک افزود: نکته مطرح شده از سوی تولیت آستان قدس رضوی در خصوص طرح ثامن به ویژه خیابانها و ابعاد آنها و دستکاری ها در بلوار شارستان است که در طرح تفصیلی وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده بود.
وی ادامه داد: طرح تفصیلی وزارت راه و شهرسازی برای منطقه ثامن، بدون در نظر گرفتن حقوق مکتسبه و نیازهای زائران مصوب شده بود به طوری که در صورت اجرای این طرح، منطقه پیرامونی حرم مطهر دیگر پاسخگوی تردد جمعیتی معادل ۱۰ هزار زائر نبود در واقع این طرح نتیجه دخالت تهرانی ها بدون در نظر گرفتن شرایط مشهد بوده است.
رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: آنچه در طرح تفصیلی مصوب وزرات راه و شهرسازی دولت قبل برای بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، اعتراض سرمایه گذاران را برانگیخت، تغییر طرح و بی توجهی به حقوق سرمایه گذارانی است که پیش از آن مجوز برای اجرای پروژه خود گرفته و هزینه هایی را انجام داده بودند.
به برکت وجود بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علیه السلام بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که میراث معنوی فرهنگی و تاریخی ایران و جهان اسلام را با رویکرد ملی و جهانی در خود جای داده است نقش اساسی در هویت و وحدت شهری ایفا میکند و آمادهسازی بسترهای لازم و ضروری برای نیل به اهداف اساسی از جمله دسترسی آسان برای زائران و ایجاد فضای آرام و معنوی برای میهمانان آستان قدس امام رضا علیه السلام از ارکان افق اجرای طرح “نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی” است تا در سایه اجرای این طرح مشهد بتواند میزبانی شایسته برای زائران و عشاق بارگاه ملکوتی امام مهربانی ها باشد.
شهرداری منطقه ثامن مشهد مقدس مجری این طرح عظیم ملی است. افزایش فضای عمومی مانند معابر و پیاده راه ها، افزایش پارکینگ های طبقاتی مجهز و هوشمند، توسعه امکانات رفاهی خدماتی زائران و مجاوران، ساخت زائرسراهای مقرون به صرفه، تسهیل تردد در محدوده حرم مطهر رضوی بالاخص در فضاهای تجاری، رونق روز افزون اقتصاد زیارت محور، توسعه حمل و نقل هوشمند، ارتقای سطح آسایش و امنیت زائران و مجاوران امام رئوف و در نهایت به طور ویژه بهبود استانداردهای زندگی در این بافت، تصویری است که منطقه در آینده نزدیک خواهد داشت.
طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با هدف تجدیدنظر در کاربری ها و فعالیت های بافت اطراف حرم و نوسازی بافت فرسوده و کم استفاده به منظور ایجاد فضاهای خدماتی ضروری برای رفاه حال مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی در سال ۱۳۷۲ با دستور مقام معظم رهبری آغاز شد.
با عنایت به ضرورت برقراری مدیریت واحد شهری شهرداری منطقه ثامن تاسیس و نخستین گام برای تحقق مدیریت واحد شهری در این منطقه برداشته شد. پس از شروع اقدامات اجرایی در بافت پیرامون حرم مطهر، وضعیت عمومی کالبدی و اجتماعی بافت رو به بهبود گذاشت که با اجرای کامل این طرح این محدوده از کارایی بسیار مطلوبی برخوردار خواهد شد.
بر مبنای برنامه ریزی انجام شده در بافت ۳۶۶ هکتاری پیرامون حرم مطهر رضوی سهم جمعیت مجاور ۵۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ پیش بینی گردیده و برنامه ریزی و طراحی امکانات برای جمعیت متحرک زائر و مسافر برابر ۱۵۰ هزار نفر اقامت در یک شب شده است. همچنین هزار نفر مراجعه کننده روزانه برای سایر کاربریها پیشبینی شده است.
به منظور تسهیل عبور و مرور و کاهش بار ترافیکی منطقه و سهولت دسترسی به حرم مطهر علاوه بر تعریض خیابان های موجود منتهی به حرم از ۳۰ متر به ۵۰ متر؛ چهار خیابان شعاعی جدید در حدفاصل خیابان های موجود طراحی و احداث گردیده اند، که یک خیابان حلقوی به نام شارستان ارتباط مجموعه هشت خیابان را برقرار می کند. بهرهبرداری از این خیابانها،ظرفیت های تازه برای برنامه ریزی و اجرای طرحهای جدید تجاری اقامتی مذهبی و فرهنگی ایجاد کرده است و بستر مناسبی برای سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این بخش ها فراهم می سازد.
بازنگری طرح با هدایت وزارت راه و شهرسازی در دولت قبل و همکاری دستگاههای محلی از اواخر سال ۹۸ در قالب “طرح ویژه تفصیلی” در دستور کار قرار گرفت.
این طرح پیش از این در جلسه کمیسیون ماده پنج استان که به ریاست استاندار وقت خراسان رضوی برگزار شده بود، پس از بررسی اصلاحات نهایی مورد نظر، برای تصویب نهایی و ابلاغ به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شد که در نهایت اسفندماه سال ۱۳۹۹ با حضور وزیر وقت راه و شهرسازی و استاندار وقت خراسان رضوی در نشست این شورا به تصویب رسید.
رییس جمهور به همراه اعضای هیات دولت ۱۰ و ۱۱ فروردین ماه به خراسان رضوی سفر کردند و این سفر ۲ روزه برکات زیادی برای استان به همراه داشت.