سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران:بخش خصوصی باید پشت دولت قرار بگیرد
- شناسه خبر: 2271
- تاریخ و زمان ارسال: 27 دی 1397 ساعت 06:38
- بازدید : 30 بازدید
- نویسنده: karafarin

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: امروز بخش خصوصی باید پشت دولت قرار بگیرد و به دولت بگوید که دغدغه نداشته باشد، دولت امروز بیش از صادرکنندگان به این پشتگرمی نیاز دارد.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، محمدرضا مودودی شب گذشته در مراسم تجلیل از صادرکنندگان خراسان رضوی در اتاق بازرگانی استان، اظهار کرد: از شما صادرکنندگان میخواهم رویکرد خود را در مورد صادرات پرقدرت ارائه داده و نگاه خود را از سمت ضعفها به قدرتها تغییر دهید.
وی افزود: شاید تمام شاخصهای امروز ما در رویایی با تحریم منفی بوده و آسیبدیده باشیم اما در بُعد صادراتی این ظرفیت وجود دارد که سهم خود را از بازارهای جهانی افزایش دهیم. اگر آمریکا تحریمها را دنبال میکند، شاید مقاصد دیگری دارد، گرچه تمام هدفش تجارت خارجی ما است. تحریم دو چیز را به طور مشخص دنبال میکند، اینکه مسائل فرضی را افزایش و درآمد ارزی را در ایران کاهش دهد.
مودودی بیان کرد: انتخاب ایران ریسک بزرگ برای آمریکاییها بود زیرا ایران در همسایگی ۱۵ کشور قرار دارد که بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار در سال واردات داشته و این کشورها نیز بیش از این میزان صادرات دارند، ما هزاران کیلومتر خطوط دریایی و مرز زمینی داریم که مدیریت و کنترل آن توسط آمریکاییهایی که در منطقه دور قرار دارند، ممکن نیست. اگر ما تنها بخواهیم سهم کوچکی از بازار پیرامونی خود را بگیریم، بیش از میزان امروز است. مشکل در جای دیگری قرار دارد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: آمریکا در انتخاب ایران به همان بلایی در اقتصاد دچار خواهد شد که در جنگ نظامی ویتنام داشت زیرا ظرفیتها و پیوندهای امروز ما با همسایگان بسیار عمیقتر از این است که کشوری به صورت تکلیفی فاصلهها را عمیقتر کند و مسیرها را ببندد. صادرات با توجه به نرخ امروز ارز به نفع شما است و باید حداکثر استفاده را از آن ببرید.
وی با بیان اینکه مشکلات ما در بخش صادرات از جنس دیگری است، عنوان کرد: یک بعد به این بحث برمیگردد که ما کالاهای ۴۲۰۰ را وارد میکنیم که وظیفه دولت است تا حمایت و امنیت قضایی از مردم خود را ادامه دهد و متاسفانه این امر نباید بر مبنایی باشد که کالای ۴۲۰۰ صادر شود، این خیانت است و صادرکنندگان شناسنامهدار ما هم عقیده دارند که آنچه برای مردم یارانه داده میشود، نباید از کشور خارج شود.
مودودی ادامه داد: در بعد دوم بحث برگشت ارز حاصل از صادرات مطرح است، ارزی که کمک میکند تا تولیدات داخلی ما بر اساس ارزی که از محل صادرات تامین میشود به چرخه اقتصاد وارد شود، حتما باید به چرخه اقتصاد بازگردد، مشکل در تعریف این مکانیسم است. شکافی که امروز بین بانک مرکزی و صادرکننده ما وجود دارد ناشی از مکانیسم برگشت ارز است. ما در مواردی که بحث پیمانها و تعهدات ارزی را در تاریخ جمهوری اسلامی تجربه کردیم، هیچ زمان این پول بر اساس آنچه بانک مرکزی پیشبینی میکرده به چرخه اقتصاد برنگشته و هیچ زمان نیز اقتصاد کشور فرونپاشیده است، این خود مهمترین دلیل است که ارز برمیگردد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه امروز شما صادرکنندگان نقش بسیار کلیدی را ایفا میکنید، تصریح کرد: دولتها در طول تاریخ ۴۰ ساله از بخش کارآفرینی حمایت کردند و در طول ۲۰ سالی که گذشته، ۲ هزار درصد رشد صادراتی را تجربه کردیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز بخش خصوصی باید پشت دولت قرار بگیرد و به دولت بگوید که دغدغه نداشته باشد. دولت امروز بیش از صادرکنندگان به این پشتگرمی نیاز دارد، باید از نگاه دولت به صادرات نگاه شود. ما مشکلات زبرساختی عمیقی در کشور داریم که باید برای آنها راه حل پیدا کنیم. ما به لحاظ اقلام صادراتی نیز کشور بسیار محدودی هستیم، تعداد اقلام صادراتی بالای ۱۰ میلیون دلار ما کمتر از ۳۵۰ قلم و تعداد اقلام صادراتی بالای ۵۰ میلیون دلار ما کمتر از ۱۰۰ قلم کالا است.
مودودی اضافه کرد: ما ۷ هزار کد اچ اس صادراتی داریم. در زمینه صادرکنندگان نیز زمانی که ما افراد و شرکتهای بالای ۱۰ میلیون دلار را مقایسه میکنیم، تعدادشان کمتر از ۵۰۰ شرکت است و شرکتهای بالای ۵۰ میلیون دلار ما کمتر از ۱۰۰ شرکت هستند، این در قیاس با ترکیهای است که دارد بازار ایران را میگیرد که بالای ۱۰ میلیون دلارش نزدیک به ۱۴۰۰ شرکت است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ما به عنوان سازمان توسعه تجارت یک وظیفه و رسالت ذاتی داریم که باید به صورت جدی دنبال کنیم و آن توانمند و بین المللی کردن شرکتهای داخلی خودمان است، عنوان کرد: شرکتهایی که باید با مفهوم صادرات بهتر آشنا شوند و در راستای تبدیل شدن به شرکتهای بالای ۱۰ میلیون دلار تلاش کرده و آمادگی لازم را کسب کنند.
وی بیان کرد: رسالت دیگر ما این است که اقلام صادراتی را افزایش دهیم که ما در سازمان توسعه تجارت به صورت ویژه روی مگاپروژهها بحث میکنیم که باید اقلامی که در سبد صادراتی آینده کشور است را اضافه کنیم، در مقطعی از تاریخ روی پتروشیمی سرمایهگزاری کردیم و امروز نزدیک به ۱۲میلیارد دلار صادرات ما را محصولات پتروشیمی تشکیل میدهد. امروز وقت آن رسیده که بخش خصوصی با ایدههای نابی که دارد مگاپروژههای خود را در سطح ملی نه استانی مطرح کند.
مودودی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف ذاتی سازمان توسعه تجارت این است که کمک کند تا ساختاری که ۳۵۰ میلیون دلار میتواند صادر کند به ساختاری ۳.۵ میلیارد دلاری تبدیل شود. ما ۱۰ مگا پروژه را شناسایی کردیم و تلاش میکنیم تا منابع فعلی کشور را به سمت این محصولات ببریم. ۲۵ هزار میلیارد تومان وزارتخانه در رونق تولید دو سال پیش هزینه کردند، آیا من نباید این اثر را در کمک به صنعت در صادرات خود میدیدم؟
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: باید به این سمت برویم که کشش صادراتی را مبنا قرار دهیم و با منابع محدودی که داریم در خدمت توسعه صادرات باشد.با رویکردی که در شما وجود دارد و تجربه ۴۰ ساله، میتوانیم از این پیچ تند تاریخ نیز به سلامتی عبور کنیم، اگر در این شرایط با هم باشیم و صادرات را به صورت جدی دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه مهمترین معضلی که با آن مواجه هستیم و خطرناکترین بخش تحریم متوجه آن بوده، بخش اشتغال است، عنوان کرد: این مشکل حل میشود. امروز به ارز صادرات و صادرات نگاه نکنید، به این نگاه کنید که چرخه اقتصادی باید کامل شود و این امر تنها با فروش شما در بازارهای جهانی و برگشت آن در قالب مواد اولیه، تجهیزات و ماشینآلات است که میتواند چرخ اقتصاد مملکت را به گردش در بیاورد، اشتغال را پویا نگه دارد و ما بتوانیم معضل امروز که هدف آمریکا است را ناامید کنیم و بتوانیم ثمره آن را نیز در آینده ببینیم.