راه اندازی بازارچه مرزی سرخس درگرو اما و اگرها !
- شناسه خبر: 7834
- تاریخ و زمان ارسال: 10 اسفند 1399 ساعت 07:18
- بازدید : 62 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
پیگیری راه اندازی بازارچه مرزی سرخس در آستانه تبدیل منطقه ویژه به آزاد
سال ۷۳همزمان با افتتاح گمرک مرزی سرخس، بازارچه ای توسط استانداری در جوار این گمرک احداث شد اما ناتمام ماند . بعد از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی سرخس توسط منطقه ویژه ، پاساژی به عنوان بازارچه مرزی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس ساخته شد که عملا بدون استفاده مانده است و استانداری هم بازارچه چسبیده به مرز را نا تمام رها کرد. این روزها که زمزمه های تبدیل منطقه ویژه به آزاد سرخس شنیده می شود، این سوال مطرح است که چرا بازارچه مرزی را ناتمام رها کردند؟ مردم سرخس امیدوارند که ایجاد بازارچه مرزی به معیشت شان کمک کند.
اظهارات مردم
عضو شورای شهر سرخس در این باره گفت: ساخت بازارچه مرزی سرخس در اواخر دهه ۷۰ اتفاق افتاد و ۲۲۰ میلیون تومان توسط استانداری خراسان رضوی اعتبار گذاشته و هزینه شد، چون مجری بازارچه های مرزی آن زمان استانداری خراسان رضوی و کارفرما هم استانداری بود . در همین حال، سازه عظیمی در جوار گمرک سرخس بنا و کارهای سفت کاری، شن ریزی
کف سازی و دیوار چینی هم انجام شد ولی با توجه به شرایط مرز ما با ترکمنستان و دلایلی که برای خود ما هم مشخص نیست، متاسفانه این بازارچه از سوی مجری آن که خود حوزه استانداری است، رها شد و شهرداری عملا نقشی در این حوزه ندارد. لالوی بیان کرد: با توجه به مباحث پیش آمده بین کشورمان و کشور ترکمنستان ، اکنون بازارچه مرزی در خراسان رضوی با ترکمنستان فقط در باجگیران در حوزه تجاری فعال است و ما در سرخس آن را پیگیری خواهیم کرد.آقای ارباب خالص هم قول پیگیری موضوع را دادند که چنان چه به سرانجام مطلوبی در وزارت خارجه رسید، به ما هم اعلام کنند اما متاسفانه تا الان در این حوزه چیزی اعلام نشده است.
پاساژی که درسال ۸۲ساخته شد
شایان ذکراست ، پاساژی دو طبقه در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در سال ۸۲ ساخته شد که از آن زمان تا کنون بدون استفاده مانده است. در این باره ،مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: این محل در منطقه برای فعالیت بازارچه ساخته شده و آماده صدور مجوز برای فعالیت است. احمد صادقی گلمکانی افزود: مکانی که برای بازار درنظرگرفته شده ، با ۱۱۴ غرفه مجهز فروشگاهی و نمایشگاهی در دو طبقه و مساحت ۵ هزار مترمربع برای عرضه انواع کالاها از قبیل ارزاق، پوشاک و لوازم منزل کارایی دارد . این مجتمع فروشگاهی و نمایشگاهی از انواع زیرساختهای لازم مانند پلهبرقی و آسانسور حمل بار برخوردار است و می تواند به مرکزی برای عرضه انواع کالاهای با کیفیت تولید داخل در عرصه داخلی و بینالمللی تبدیل شود. وی در پاسخ به سوال خراسان که این محل از مرز دور است، برای این موضوع چه تمهیداتی درنظرگرفته شده است گفت: برای رفت و آمد اتباع ترکمنستانی در داخل منطقه به مرز سرویس های رفت و آمد قرار می دهیم. فرماندار سرخس گفت: بازارچه مرزی جزو ملزومات منطقه آزاد است که زیر ساخت آن در منطقه ویژه فراهم شده و جاده ترانزیتی تا مرز در حال کامل شدن است. محمد رضا رجبی مقدم افزود: چند ماه دیگر ترددهای مرزی از محل فعلی گمرک سرخس در بعد مسافر و بار به داخل منطقه منتقل می شود و از طریق منطقه ویژه انجام خواهد شد و کریدور مرزی هم به مرز وصل می شود بنابراین چنان چه بازارچه مرزی در آینده راه بیفتد، در منطقه ویژه یا منطقه آزاد خواهد بود که در آن جا هم مجموعه ای با ۱۱۴ واحد تجاری ساخته شده و آماده است، باید شرایط فراهم بشود که راه بیفتد. وی در باره چگونگی دریافت مجوز بازارچه مرزی گفت: تا منطقه آزاد نشود، بازارچه موضوعیت پیدا نمی کند. رفت و آمدها و خرید و فروش و این که از کشور ترکمنستان هم بیایند و واحدهایی را ایجاد کنند و ما هم ایجاد کنیم ،در وضعیت فعلی خیلی کارکرد ندارد.
فرماندارسرخس با بیان این که الان حمل کالا از طریق راه آهن و تردد کامیون و مسافر از طریق گمرک فعلی شهید شوشتری سرخس انجام می شود، افزود: قبلا مجموعه گمرک منطقه ویژه جلوی در منطقه بوده اما الان داخل ساختمان اداری منطقه ویژه مستقر شده اند. وقتی کد جدید گمرکی صادر شود، همه کارهای گمرکی ریلی و جاده ای داخل منطقه انجام می شود. گرچه الان کار گمرکی ریل بیرون و در ایستگاه راه آهن انجام می شود ولی کامیون داخل منطقه است.