جزئیات اختصاص یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی با نرخ ۳.۵ درصد برای اشتغال زایی
- شناسه خبر: 1594
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آذر 1397 ساعت 04:46
- بازدید : 60 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
حسین بردبار:رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی از اختصاص یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی با نرخ ۳.۵ درصد دراختیار دولت برای بخش خصوصی خبر میدهد که پس از موافقت مقام معظم رهبری برای طرحهای اشتغال زا با معرفی بانکها اختصاص مییابد. جزئیات بیشتر را در گفت وگوی اختصاصی خراسان با دکتر مرتضی شهیدزاده میخوانید.
به تازگی آقای نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه)اعلام کردند که یک میلیارد دلار با اذن رهبری برای موضوع اشتغال اختصاص پیدا کرده است، نحوه تامین این منابع آیا به صندوق توسعه ملی بر میگردد؟
-حتما، از محل منابع صندوق توسعه ملی است، تقاضای رئیس جمهور خدمت مقام معظم رهبری رفته است و با این مورد به عنوان تسهیلات برای دولت موافقت کردند، بنابراین بلاعوض نیست، یعنی دولت این را به کار میگیرد و در سالهای آینده در بودجه میبیند و به تدریج به صورت اقساط به ما پرداخت میکند.
به چه صورت، به کجاو با چه نرخی؟
-نرخش مشخص است، ما چون تسهیلات را ارزی میدهیم، نرخ آن ۳.۵ درصد است.ارز میدهیم ارز هم میگیریم،ما ریال نمیدهیم.خودشان آن را تبدیل به ریال میکنند.
چه نوع ارزی اختصاص میدهید، یورو، دلار یا چیز دیگری است؟
-متفاوت است، یک سبد ارزی است، هرچه در بانک مرکزی باشد، ما همان را میدهیم.
برای چه طرحهایی اختصاص میدهید؟
-اشتغال، نمونه اش طرحهایی است که در بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری وجود دارد، خود سازمان برنامه و بودجه متولی قضیه است و تخصیص میدهد، ما یک وامی به دولت میدهیم و تضمین نامه اش را نیز میگیریم در بودجه سالهای آینده هم میبینیم که به ما بدهند.
برای بخش خصوصی است؟
-بله، همه اش برای بخش خصوصی است.
پس چرا شما فرمودید که دراختیار دولت قرار میگیرد؟
-دولت موظف است که پول ما را به بخش خصوصی بدهد.
نحوه معرفی بخش خصوصی به چه صورت است؟
-از طرف بانکها صورت میگیرد.
برای بازپرداخت آن چه نظارتی دارید، چون نمونههایی داریم که وام گرفتهاند ولی نتوانستهاند بازپرداخت کنند؟
-چون این ارقام تسهیلات بوده است، دولت بر اساس نظر مقام معظم رهبری طی سالهای مختلف باید این را در بودجه اش ببیند و به ما پرداخت کند.
ناظر بر پرداخت و کسی که بازپرداخت را تضمین میکند، چه کسی است؟
-صندوق یک هیئت نظارتی دارد متشکل از سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و سازمان حسابرسی که اینها حسابهای ما را چک میکنند و میبینند که پول واریز شده است یا نه و به مقام معظم رهبری مینویسند که فلان کار انجام شده یا نشده است.