تسهیلات کرونا در استان؛ تقاضا زیاد، پرداخت کم!
- شناسه خبر: 6189
- تاریخ و زمان ارسال: 30 مرداد 1399 ساعت 05:24
- بازدید : 22 بازدید
- نویسنده: karafarin

در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری با انتقاد از عملکرد دستگاه ها و بانک ها مطرح شد:
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار به دستگاههای اجرایی کمکار استان در رسیدگی مناسب به پروندههای مشمولان دریافت تسهیلات حمایتی دولت ویژه آسیبدیدگان ناشی از کرونا هشدار داد. به گزارش ایرنا، رسولیان در نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان همچنین به مسئولان دستگاههای اجرایی که خود یا نمایندگانشان در نشست حضور نداشتند، تذکر جدی داد و گفت: مسئولان دستگاههای اجرایی موظف هستند خود یا نمایندگانشان در نشستهای این کارگروه حضور یابند و درباره عملکردشان درخصوص رسیدگی به متقاضیان تسهیلات حمایتی دولت پاسخگو باشند. وی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی وظیفه دارند نسبت به جذب تسهیلات ویژه آسیبدیدگان ناشی از کرونا حساس باشند و به هر شیوه ممکن متقاضیان را از مزایای این تسهیلات آگاه و آنان را به ثبتنام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ترغیب کنند.
وضعیت پرداخت تسهیلات کرونایی در استان بههیچوجه خوب نیست
معاون استاندار گفت: وضعیت پرداخت تسهیلات ویژه آسیبدیدگان ناشی از کرونا در استان به هیچوجه خوب نیست و وضعیت خراسان رضوی در این زمینه از متوسط کشوری کمتر است؛ بروز این مهم یا از اهمالکاری دستگاههای اجرایی در اطلاعرسانی به متقاضیان یا از سختگیری در پرداخت تسهیلات توسط بانکها نشأت میگیرد. رسولیان افزود: صرف پیامکدادن به متقاضیان برای اطلاعرسانی درباره تسهیلات کافی نیست و باید دستگاه اجرایی ابتدا مسئولان ادارات تابعه در شهرستانها را توجیه و به همه مشمولان دریافت تسهیلات زیرپوشش خود مراجعه کرده و از صاحبان آنان بخواهند تا برای ثبتنام در سامانه کارا اقدام کنند. وی تصریح کرد: هرچند در شرایط کنونی با وجود شیوع ویروس کرونا، محدودیتهایی برای بانکها و دستگاههای اجرایی در رسیدگی به پروندههای مشمولان دریافت تسهیلات حمایتی دولت وجود دارد اما این مهم فرصتی برای استان به شمار میرود و باید همه سهمیه استان از این تسهیلات جذب شود. رسولیان تاکید کرد: خراسان رضوی همواره جزو استانهای برتر در جذب تسهیلات بوده است لذا باید این شرایط را برای استان حفظ کرد و با عزم و مطالبهگری جدیتر در مهلتدادهشده برای جذب این تسهیلات، خراسان رضوی را جزو پنج استان اول کشور قرار داد.
اختصاص ۲۸ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونایی
همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این نشست گفت: ۲۸ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ۶۷ هزار و ۳۹۶ بنگاه اقتصادی متضرر از کرونا در استان با اشتغال ۱۸۳ هزار و ۴۱۹ نفر اختصاص یافته است که تاکنون ۷/۵ درصد از تسهیلات ابلاغی به این استان و ۲۱ درصد از تسهیلات درخواستی به مشمولان پرداخت شده است. سنجری افزود: تاکنون ۳۴ هزار و ۸۱۹ پرونده با اشتغال ۷۳ هزار و ۱۵۳ نفر و تسهیلات درخواستی ۸۰۴ میلیارد و ۲۵۱ میلیون تومان از مشمولان دریافت تسهیلات ویژه آسیبدیدگان از کرونا در سامانه کارا ثبت شده است. وی تصریح کرد: از این تعداد ۲۷۳ پرونده با اشتغال ۲ هزار و ۶۸ نفر و تسهیلات درخواستی ۲۹ میلیارد و ۴۴۴ میلیون تومان توسط دستگاههای اجرایی خراسان رضوی در دست بررسی است. وی اظهار کرد: ۳۴ هزار و ۵۴۶ پرونده باقیمانده با اشتغال ۷۱ هزار و ۸۵ نفر و تسهیلات درخواستی ۷۷۴ میلیارد و ۸۰۷ میلیون تومان توسط بانکها در حال بررسی است که از مجموع تسهیلات درخواستی ۱۶۴ میلیارد و ۲۳۱ میلیون تومان را پرداخت کردهاند؛ خراسان رضوی در زمره استانهای دارای بیشترین تقاضا در دریافت تسهیلات ویژه آسیبدیدگان از کرونا قرار دارد اما در میزان پرداخت رتبه استان بین ۱۰ تا ۱۵ در نوسان است.
عملکرد نامناسب بانکها و دستگاههای اجرایی
مدیرکل کار استان اظهار کرد: گزارشها حاکی از آن است که عملکرد بانکها و دستگاههای اجرایی در پرداخت تسهیلات ویژه کسب و کارهای متضرر از کرونا در استان مناسب نبوده است به طوری که برخی بانکها ضامن کارمند از متقاضی خواستهاند، در صورتیکه به هیچوجه چنین چیزی در شیوهنامه دیده نشده است. سنجری دریافت ۲۵۰ هزار ریال هزینه کارشناسی، استعلام تقسیط معوقه، فتوکپی برگ سبز و صورتبرداری از وسایل محل کسب و کار، مطالبه سند تاکسی، معرفی ضامن، لیست بیمه، سپردهگذاری به میزان ۳/۱ برابر مبلغ وام درخواستی را نمونهای از شکایات متقاضیان از بانکهای عامل تسهیلات کرونا ذکر کرد.
شرایط تولید صنعتی استان رو به بهبود
همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در بازدید از چند طرح توسعه واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی توس مشهد گفت: شرایط تولید صنعتی در استان رو به بهبود است و آمارها نشان میدهد که فضا برای سرمایهگذاری در استان فراهم شده و این مهم در شاخصهای اقتصادی نمود پیدا کرده است. رسولیان افزود: هرچند امسال شاهد رشد نرخ تورم، افزایش نرخ ارز و قیمت کالاهای مختلف بودیم اما با تسهیلاتی که دولت به بخشهای مختلف اختصاص داده و شرایطی که مهیا کرده است، به نظر میرسد زمینه برای تولید بهبود یافته است. معاون استاندار با اشاره به بازدید از دو واحد صنعتی تولید چینی واقع در شهرک صنعتی توس گفت: بهرهبرداری کامل از طرحهای توسعه این دو واحد صنعتی زمینه اشتغال حداکثر ۸۰۰ نفر را فراهم میکند. رسولیان همچنین به بازدید خود از بخشهای مختلف یک واحد تولیدی قند و نبات در شهرک صنعتی توس اشاره کرد و افزود: محصولات این شرکت در زمره کالاهای ویژه و منحصربهفردی است که استاندارد کشورهای دیگر را در تولید خود دارد و داشتن چنین استانداردی و امتیاز صادرات به کشورهای دیگر، نشاندهنده برخورداری از مواد اولیه مرغوب و شرایط مناسب تولید است. وی تصریح کرد: با مشارکت دوطرفه بین کارگروه تنظیم بازار و این شرکت از یکسو شکر سهمیه استان بهتر توزیع میشود و از سوی دیگر قند مورد نیاز با قیمت مناسب در بازار عرضه میشود.