تداوم رایزنیها برای ازسرگیری تجارت خراسان رضوی با ترکمنستان
- شناسه خبر: 5915
- تاریخ و زمان ارسال: 24 تیر 1399 ساعت 04:04
- بازدید : 87 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی از رایزنیهای این مجموعه با سرکنسول جمهوری ترکمنستان در مشهد برای ازسرگیری تجارت از طریق مرز زمینی با این کشور خبر داد.
احمد زمانیان یزدی روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در هفته جاری جلسه مشترکی با سرکنسول جمهوری ترکمنستان در مشهد با حضور سفیر ایران در عشق آباد در دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور برگزار شد اما توافقی برای بازگشایی مرزها حاصل نشد.
وی افزود: در این جلسه طرف ترکمنستانی پیشنهاد کرد سه روز در هفته و به تعداد ۲۰ دستگاه کامیون و فقط ناوگان حامل کالای صادراتی به مقصد ترکمنستان بار خود را در نقطه صفر مرزی تحویل رانندگان ترکمن نماید.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی ادامه داد: براین اساس باید یدک و بار ناوگان ایرانی در نقطه صفر مرزی از کامیون ایرانی جدا شده و تحویل راننده و خودرو کشنده ترکمنستانی شود و پس از تحویل بار در ترکمنستان بعد از یک هفته، یدک کامیون ایرانی به راننده کشورمان در نقطه صفر مرزی برگردانده شود.
وی گفت: با توجه به مشکلات حقوقی و امکان پذیرنبودن این رویه، طرف ایرانی با این پیشنهاد مخالفت کرد و پیشنهاد انجام ترانسشیپمنت کالا در اولین گمرک ترکمنستان یا ایران را ارائه نمود.
زمانیان افزود: بر این اساس باید کالای صادراتی به مقصد ترکمنستان در یک مرز رسمی مانند مرز سرخس در فرایند ترانسشیپمنت به کلی تحویل راننده ترکمن شده و اسناد بار مجدد تنظیم و کالا از نظر حقوقی به طرف مقابل واگذار گردد که طرف ترکمنستانی با این استدلال که اکنون اتباع ترکمنستان حق خروج از کشور را ندارند با این پیشنهاد مخالفت نمود.
وی ادامه داد: در نهایت مقرر شد طرف ایرانی پیشنهادات خود را طی یادداشتی به دولت ترکمنستان اعلام نماید.
بر اساس اعلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی تردد مسافر و بار در مرزهای سه گانه زمینی سرخس، لطفآباد و باجیگران خراسان رضوی با ترکمنستان از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ در پی شیوع ویروس کرونا متوقف شد.
۲۵۰ شرکت حمل و نقل ترانزیتی در خراسان رضوی فعالیت دارند که از سه پایانه مرزی با کشور ترکمنستان و پایانه مرزی دوغارون با کشور افغانستان به فعالیت در امر ترانزیت مشغولند.
خراسان رضوی پس از تهران دارای بیشترین شرکت حمل و نقل بینالمللی در کشور است که این مجموعهها توانستهاند با تعامل مناسب با بازرگانان پنج کشور آسیای مرکزی و افغانستان جهت حمل بار این کشورها بازاریابی مناسبی انجام دهند.
شرکتهای حمل و نقل خراسان رضوی افزون بر ۱۵ هزار خودرو را زیرپوشش دارند و علاوه بر آن چهار هزار خودرو خارجی نیز در این قالب با شرکتهای خراسان رضوی در حوزه ترانزیت همکاری میکنند.