برای از سرگیری تبادل کالا از مرز دوغارون تلاش میکنیم
- شناسه خبر: 7743
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1399 ساعت 08:33
- بازدید : 64 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: بعد از وقوع حادثه آتشسوزی در گمرک اسلام قلعه، با تعاملات صورت گرفته درصدد سرعت بخشی در فعالیتها در مرز دوغارون هستیم، زیرا بیشترین بار ترانزیتی و صادراتی از این مسیر وارد ایران میشود.
محمود سیادت در خصوص وقوع حادثه در گمرک اسلام قلعه ضمن اعلام مراتب همدردی خود به آسیبدیدگان این حادثه و ابراز نگرانی نسبت به از دست رفتن سرمایه بسیاری از تجار دو کشور و فعالان حوزه حملونقل اظهار کرد: امیدواریم که این حادثه هشدار و زنگ خطری برای ارتقا و تامین زیرساختهای مناسب در مرزهای مشترک دو کشور به ویژه در طرف افغانستان باشد و براین باورم که اگر به بخش خصوصی افغانستان فرصت داده شود، کاستیهای موجود را به سرعت جبران خواهد کرد و میتوانند با سرمایه گذاری لازم، فضای مناسب را برای تردد کامیونها و اقلام صادراتی ایجاد کند.
وی با اشاره به هشدارهای متعدد بخش خصوصی دو کشور در باب ضعف زیرساختها در این منطقه تصریح کرد: در فضایی نامناسب و بدون امکانات زیربنایی و حداقلی مثل باسکول و یا تجهیزات اطفای حریق و حتی سرویس بهداشتی و نبود رستوران مناسب و در شرایطی که چند صد دستگاه حامل سوخت در محیطی محدود قرار دارند، چنین اتفاقی قابل پیشبینی بود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی عنوان کرد: بعد از وقوع انفجار و آتشسوزی در گمرک اسلام قلعه، در تعامل با سرکنسول ایران در هرات و رئیس اتاق تجارت و صنایع هرات، درصدد حل این مشکل بودیم تا بهانه و دلیلی برای توقف فعالیت در مرز دوغارون ایجاد نشود، زیرا بیشترین بار ترانزیتی و صادراتی دوستان افغانستانی از این مسیر وارد ایران میشود. کشور ما نیز تامین کننده بسیاری از کالاهای افغانستان است و این توقف علاوه بر ضربه به روند تجاری دو کشور، به بازار شکننده افغانستان هم ضربه میزند و مردمی که در شرایط سخت اقتصادی هستند، با افزایش قیمت مواجه می شوند و این موضوع برای آنها قابل تحمل نیست.
سیادت گفت: امیدواریم که تلاشهای بخش خصوصی، والی هرات، نمایندگیهای ایران و رایزن تجاری کشورمان در افغانستان، منجر به بازگشایی سریعتر مرز برای تردد کامیونها شود و همزمان پاکسازی محیط نیز صورت بگیرد.
پیگیری های مستمر برای برقراری تردد دوباره در مرز
وی ادامه داد: همان طور که ایران برای اطفای حریق در اسلام قلعه کمک کرد، برای پاکسازی آن گمرک نیز اعلام آمادگی کرده است. ما برای تردد کامیونها از مرز دوغارون درحال مذاکرهایم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی تاکید کرد: حدود ۱۵۰۰ کامیون حامل سوخت مایع و گاز در مرز مانده است که امور گمرکی آنها در اسلام قلعه انجام و مقرر شده تا فضا برای انتقال سریع تر این دستگاهها فراهم شود. بخشی از این کامیونها، بعد از انفجار با اجازه مرزبانی ایران بلافاصله وارد دوغارون شدند تا از حریق نجات یابند. باید به خاطز این واکنش سزیع از مسئولان استان تشکر کرد که در انتقال کالاها و اطفای حریق همکاری موثری انجام دادند. این مسئله مورد توجه و قدردانی بخش خصوصی افغانستان نیز است. از دیروز هم کانال پذیرش و تردد مسافر بازگشایی شده است.
وی با بیان اینکه «با وقوع این حادثه، همه چیز در محوطه گمرک اسلام قلعه از بین رفته است»، توضیح داد: البته از قبل بنا بود که گمرک اسلام قلعه بار دیگر به شهر هرات منتقل شود. امور گمرکی دو سال پیش به صورت موقت و برای جلوگیری از قاچاق و فساد، به اسلام قلعه سپرده شد که البته این موضوع چندان موفق نبود و پیش از این حادثه هم دولت افغانستان به دنبال این بود که گمرک بار دیگر به هرات منتقل شود و وقوع این اتفاق، این انتقال را تسریع می کند.
لزوم تسریع در فعالیت مسیر راه آهن خواف- روزنک
سیادت با تاکید بر لزوم تسریع در فعالیت مسیر راه آهن خواف- روزنک تصریح کرد: فعال شدن این مسیر میتواند از اینگونه آسیبها جلوگیری کند و از ترافیک دوغارون بکاهد تا در این وضعیت ما صادرات را از مرزهای خراسانرضوی ادامه دهیم؛ در غیر این صورت بسیاری از بارها به سمت مرزهای ماهیرود و میلک میرود که این موضوع از نظر اقتصادی به زیان استان ما و هرات است. برای جلوگیری از این اتفاق، بهترین گزینه، فعال سازی مسیر راه آهن است و باید تلاش مجدانهای برای بازسازی مرز اسلام قلعه صورت بگیرد.
نایب رئیس اتاق مشهد خاطرنشان کرد: خوشبختانه با حضور قدرتمند بخش خصوصی در راهآهن خواف که مورد حمایت راهآهن جمهوری اسلامی است، ایجاد تاسیسات به صورت مناسبی در حال انجام است. پیش از این، عملیات گمرکی در خواف انجام میشد و قرار بود سال آینده این امور به گمرک شمتیغ منتقل شود. هم اکنون هم میتوان این امور را تا یک الی دو ماه دیگر در خواف انجام داد تا تاسیسات شمتیغ ایجاد شود.
وی با اشاره به مزیتهای مسیر تردد کالاها به افغانستان از خراسانرضوی تصریح کرد: مسیر استان ما تا هرات، سریعتر و امن تر از دیگر نقاط این کشور است زیرا امکانات خوبی در هرات وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: از فعالان بخش حملونقل و صادرکنندگان ایرانی که در این حادثه دچار ضرر و زیان شدهاند، درخواست میکنیم تا مراتب میزان خسارت وارد شده به خود را با انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بین المللی استان، اتاق مشهد و سازمان صمت در میان بگذارند تا هر چه سریع تر برآوردی از میزان خسارت وارد شده به ایرانیان داشته باشیم و در کنار پیگیری حقوقی افغانستانیها از دولت شان، بتوانیم برای دریافت خسارت شرکتهای ایرانی مراتب را برای پیگیری به وزارت خارجه، سرکنسولگری و رایزن تجاری ایران در افغانستان اعلام کنیم.