بخش خصوصی، پیشرو در مقابله با کرونا
- شناسه خبر: 12927
- تاریخ و زمان ارسال: 9 مرداد 1401 ساعت 03:56
- بازدید : 109 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
محمدحسین روشنک، دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا و رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی : بخش خصوصی و به ویژه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، از همان نخستین روزهای شیوع کرونا، بدون هیچ حبّ و بغض و چشمداشتی، کمر همت برای مقابله با کرونا بست و گامهای موثری در این حوزه برداشت؛ به طوری که دبیرخانه پویشهای تشکل های مردمی مقابله با کرونا در استان خراسان رضوی، این حوزه اقدامات ارزنده ای انجام داد.
کانون کارآفرینان، انجمن مدیران صنایع، خانه صنعت، اتاق اصناف، اتاق تعاون و اتحادیه های وابسته به اتاق بازرگانی و قرارگاههای جهادی مردمی، از جمله تشکل هایی بودند که در کنار اتاق بازرگانی مشهد، در این حوزه ورود جدی داشته و فعالیت های عظیمی برای مقابله با کرونا چه در حوزه های فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و فضاسازی و چه در بحث اقدامات اجتماعی و کمکهای مالی و خرید ملزومات بهداشتی و پزشکی انجام داده اند.
بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی و هیات نمایندگان اتاق استان خراسان رضوی در حوزه کمک های مردمی پیشرو سایر استان ها بوده اند.
با همه همراهی هایی که بخش خصوصی در مقابله با دولت داشته، امروز این سوال را از مسئولان دارد که چرا به تحلیلها و پیش بینیهای این بخش درباره اوج گیری کرونا توجهی نشده و نمی شود.
از شروع کرونا در هر پیک هشدار دادیم که شاهد موج جدیدی از شیوع کرونا خواهیم بود و دلایل آن را نیز با استناد به منابع بهداشتی و درمانی خود شرح دادیم. دبیرخانه پویشهای مردمی مقابله با کرونا، مشاورانی در حوزه پزشکی دارد که اطلاعات را در این حوزه به ما ارائه کرده و مشاوره لازم را میدهند؛ ضمن اینکه پیش بینی از طریق شرایط موجود و آنچه در رسانه ها منتشر میشود نیز، کار سختی نیست.
با این حال و متاسفانه، به هشدارها توجهی نشد. پیش بینیها حاکی از آن بود که به دلیل کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در میان مردم، موج جدید کرونا در اواخر شهریور به وقوع بپیوندند؛ اما آنچه باعث شد موج هفتم کرونا زودتر خود را نمایان سازد، عادی سازی شرایط توسط وزیر بهداشت بود. حال حق آن است که مسئولان ذی ربط که قصور متوجه آنان بوده، مانند مسئولان خاطی سایر کشورها استعفا دهند.
جدای از این مسائل، سوال اینجاست در شرایطی که بخش خصوصی به طور جدی برای مقابله با کرونا به دولت کمک کرد؛ چرا مقامات دولت به ویژه وزیر بهداشت اولا در هیچ موردی به نظرات بخش خصوصی توجه نمی کند و دوما، در هیچ مراسمی از عملکرد بخش خصوصی در مقابله با کرونا تقدیر به عمل نیاوردند؟
سال نخست شیوع کرونا در یکی از ستادهای مردمی مقابله با کرونا اعلام کردم که کرونا همواره با ما خواهد بود؛ لذا باید آموزش دید و یاد گرفت که چگونه با کرونا زندگی کنیم. برای مقابله با کرونا باید استفاده از ماسک الزامی باشد و فاصله گذاری اجتماعی و مسائل بهداشتی رعایت گردد و مهمتر آن که در اماکن عمومی و مقدس از جمله حرم رضوی، دلیلی ندارد شرایط عادی انگاری شود؛ زیرا حفظ جان مردم از اوجب واجبات است. همچنین، به هیچ وجه نباید مجالس عروسی و عزا در فضای سرپوشیده و بدون ماسک برگزار گردد.
طبق آمار رسمی در پیک پنجم کرونا، روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنانمان را در اثر شیوع این بیماری از دست دادیم که متاسفانه هیچ مسئولی در این خصوص پاسخگو نبود و هیچ فردی حاضر نشد مسئولیت های خود را قبول کند. هر بار عادی سازی کرونا سبب شد با پیک جدیدی از شیوع کرونا مواجه شویم و قطعا این پیک تا پایان ایام محرم و صفر تداوم خواهد داشت.
شاید سوال باشد که در مشهد مقدس که از همه مناطق ایران و جهان میهمان دارد، برای مقابله با کرونا چه باید کرد؟ پاسخ این سوال را باید وزارت بهداشت و درمان بدهد؛ اما پیشنهاد بنده این است که مسئولان دولتی مقابله با کرونا اعلام کنند که افراد فاقد کارت واکسن نباید به مشهد سفر کنند و همچنین استفاده از ماسک باید در مشهد الزامی شود. پروتکل های بهداشتی نیز باید در وسایل حمل و نقل عمومی رعایت گردد. همچنین، تیمی متشکل از وزارت بهداشت و درمان، استانداری و اماکن باید از هتل ها و مسافرخانه ها بازدید کنند تا پروتکل ها بررسی شده و آموزش های لازم ارائه گردد. ضمن اینکه باید به بازاریان و فروشندگان برای استفاده از ماسک تذکر داده شود و با خاطیان به طور جدی برخورد گردد.
متاسفانه ضوابط بهداشتی در فرودگاه ها به خوبی رعایت نمی شود. در واقع ساده سازی و عادی انگاری کرونا، تناقض گویی مسئولان، عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و… سبب شده است که با موج های جدید کرونا مواجه شویم.
آن چه مسلم است مقابله با کرونا نیازمند عزم جدی است. بخش خصوصی باید به طور جدی برای مقابله با کرونا همچنان پای کار باشد و مردم نیز باید بر این مساله واقف باشند که برگزاری هرگونه مراسم و شعائر دینی باید با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام گیرد.