ایران باید تکلیف خود را در زمینه برجام و پذیرش FATF مشخص کند
- شناسه خبر: 8861
- تاریخ و زمان ارسال: 2 شهریور 1400 ساعت 08:37
- بازدید : 108 بازدید
- نویسنده: kanoonkarafarini
محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی هم با بیان اینکه بایستی تکلیفمان را در ارتباطات بینالمللی روشن کنیم، میگوید: دولت سیزدهم باید تکلیفش را با شرق مشخص کند و از شرق کمک بگیرد و قراردادهای چین، روسیه و هند را مشخص کند؛ این موارد میتواند با شرط حفظ استقلال، منافع دوجانبه را در پی داشته باشد.
روشنک البته خاطرنشان میکند که نباید با غرب از سر جنگ برخورد کرد. او تاکید میکند: غرب باید بداند ایران کشوری قوی و مقتدر است و قصد ایجاد دردسر در عرصه بینالمللی ندارد. موید این مطلب آن است که ایران برجام را پذیرفت و نظام جمهوری اسلامی این مهم را تایید کرد. بنابراین هماکنون جمهوری اسلامی نباید طوری رفتار کند که دنیا گمان کند ایران قصد همکاری در عرصه بینالمللی را ندارد.
ایران باید تکلیف خود را در زمینه برجام و پذیرش FATF مشخص کند
«ایران باید تکلیفش را در زمینه توافقات برجام و پذیرش FATF مشخص کند؛ هیچ کشوری در دنیا بدون ارتباطات بینالمللی نمیتواند اقتصادش را اداره کند و هیچ کشوری نمیتواند مدعی شود که با درهای بسته به روی دنیا، میتواند اقتصادش را بچرخاند. چنین چیزی به هیچ وجه امکانپذیر نیست. ایران برای تعاملات بینالمللی به دنیا نیاز دارد و دنیا هم به ما نیازمند است.» روشنک با بیان این نکته میافزاید: ایران باید در شرایط برابر و بدون تحکم دوطرف به یکدیگر، چه با غرب و چه با شرق ارتباط داشته باشد؛ این مساله بسیار ضروری است و بدین طریق میتوانیم با آمریکا و اروپا همکاری داشته باشیم. درباره کشورهای همسایه هم نکته مهم این است که ایران از طریق مذاکره در تعاملات بینالمللی با این کشورها پیشقدم شود؛ زیرا هیچ یک از آنها به جز اسرائیل، دشمن بالقوه و بالفعل کشورمان نیستند. اولویت تعاملات بینالمللی ما با کشورهای همسایه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه است.
فعالان اقتصادی معتقدند دولت سیزدهم باید متقاضی گفتوگو در عرصه بینالمللی باشد تا دنیا بر این مساله واقف شود که ایران صلحطلب و آرام است. رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد هم دراینباره میگوید: باب مذاکره و گفتوگو باید با دنیا باز باشد؛ گفتوگو محل دادوستد امتیازهاست و همانگونه که امتیازاتی دریافت میکنیم باید امتیازاتی نیز بدهیم. در شرایط فعلی مذاکره با غرب باید تداوم پیدا کند؛ زیرا تداوم این مذاکرات هیچ ضرری نخواهد داشت.
وضعیت کنونی تعامل کشورها با ایران از دید فعالان اقتصادی
روشنک درباره وضعیت کنونی تعامل دیگر کشورها با ایران تصریح میکند: در حال حاضر برخی از کشورها از جمله غربیها با فعالان اقتصادی ایران همکاری ندارند. دسته دیگری از کشورها نیز از ترس غرب، حاضر به همکاری با ایران نیستند؛ هیچ بانک بینالمللی، بانکهای ایران را به رسمیت نمیشناسد و تا هویت ایرانی برای آنها هویدا میشود، همکاری نمیکنند. بازرگان کشورهای منطقه و کشورهای شرقی هم از ترس تحریم شدن از سوی آمریکا، تمایلی به دادوستد با تجار ایرانی ندارند. فعالان اقتصادی در شرایط فعلی به بنبست رسیدهاند. قانون FATF بینالمللی است و تمامی کشورها نیز آن را پذیرفتهاند و بانکهای کشورهای تابع این مقررات، حاضر به تعامل با تجار ایرانی نیستند.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه میدهد: باید تکلیفمان را با دنیا در حوزهFATF روشن کنیم. ایران که به دنبال پولشویی نیست. آقای رئیسی عنوان کردند که «شفافیت ضد فساد است». پذیرفتنFATF هم یکی از مصادیق شفافیت است؛ پس چرا نباید تابع این قانون بینالمللی باشیم؟