اختصاص عنوان تعاونی ملی برتر به تعاونیهای استان
- شناسه خبر: 207
- تاریخ و زمان ارسال: 15 شهریور 1397 ساعت 03:28
- بازدید : 18 بازدید
- نویسنده: karafarin

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تعاونیهای ما برای چهارمین یا پنجمین بار به ویژه در حوزه مرزنشینان و دانش بنیان، عنوان تعاونی ملی برتر را به خود اختصاص دادند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد سنجری امروز ۱۴ شهریور ماه در سیزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر خراسان رضوی در سالن اجتماعات تلاش، اظهار کرد: در هفته تعاون برنامههای مختلفی با محوریت بخشی مردمی تعاون برگزار شد که یکی از برنامههای مهم که میتوان به آن اشاره کرد، برگزاری نمایشگاهی در خصوص دستاوردهای بخش تعاون در میدان شهدا بود.
وی ادامه داد: از دیگر برنامهها، تجلیل از تعاونیهای برتر بود تا به وسیله آن بتوانیم فرهنگ تعاونی را ترویج دهیم. ثبتنام تعاونیها در جشنواره تعاونیهای برتر، در ابتدای تیرماه سال جاری آغاز و زمینه رقابت در ۲۵ گرایش فراهم شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: خراسان رضوی با مشارکت تعاونیهای خود رتبه اول را در حوزه تعداد شرکت تعاونیها در جشنواره کسب کرد. پس از آن داوری به صورت میدانی انجام شد و ۸ تعاونی استان به عنوان تعاونی ملی، انتخاب و به وزارتخانه معرفی و از این تعداد، چهار تعاونی، به عنوان تعاونی ملی شناخته شدند.
سنجری عنوان کرد: این باعث افتخار است که تعاونیهای ما برای چهارمین یا پنجمین بار به ویژه در حوزه مرزنشینان و دانش بنیان، عنوان تعاونی ملی برتر را به خود اختصاص دادند. همچنین ۱۲۰ تعاونی در سطح استان امتیاز رقابت را کسب کردند و تعاونیهای برتر بر اساس شاخصههایی اعم از برگزاری جوامع عمومی، نداشتن شاکی و بدهی معوقه، سودآوری و مهمترین شاخصه یعنی نوآوری، در سطح استان انتخاب و ۲۱ تعاونی برتر در این همایش معرفی شدند.
وی افزود: در حالی که در استان ۴۴ طرح با حضور انوشیروان محسنی، سرپرست وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح شد که میزان سرمایهگذاری این طرحها بالغ بر ۴۸۰ میلیارد تومان در حوزه تعاونیها بود که به بهره برداری رسید و زمینه اشتغال بیش از ۷۸۰۰ نفر را فراهم کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص عملکرد تعاونی استان، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰۰۰ تعاونی فعال با اشتغال ۱۱۵ هزار نفر در سطح استان داریم که بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این تعاونیها عضو هستند و بالغ بر ۳۵۱۳ میلیارد ریال میزان سرمایهگذاری تعاونی استان است. حدود ۴۹ درصد از تعاونیهای ما تعاونیهای تولیدی، ۴۴ درصد تعاونیهای خدماتی و ۱۳ درصد تعاونیهای توزیعی در سطح استان هستند.
سنجری در رابطه با سهم تعاونیهای استان، بیان کرد: سهم تعاونیها در تعاونیهای خدماتی۳۴ درصد، تعاونی کشاورزی ۲۳ درصد، تعاونی صنعتی ۱۴ درصد و سایر تعاونیها مانند مسکن، حمل و نقل و… ۲۱ درصد است.
وی با اشاره به میزان تولیدات تعاونیهای استان در حوزههای مختلف، تصریح کرد: بیش از ۱۰ درصد تولیدات دامی، ۸ درصد تولیدات کشاورزی، ۵ درصد تولید گوشت سفید، مرغ و تخم مرغ و ۳ درصد بهرهبرداری از معادن بوده و سایر فعالیتها نیز اعم از نساجی، مواد شیمیایی و سلولزی توسط تعاونی ما در سطح استان صورت میگیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه از شهریورماه سال گذشته تاکنون ۳۹۴ تعاونی در سطح استان با اشتغال بیش از ۷۰۰۰ نفر ایجاد شده، عنوان کرد: از نظر تعداد کمی و فرصت شغلی تعاونیها شاهد ۲۹ درصد و ۷۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه هستیم. برای آنکه بتوانیم در حوزه تعاون به جایگاهی که در برنامه ششم و ماده ۲۴ هدفگذاری کردهایم، برسیم، برنامههایی را در راستای تحول بخش تعاون در ۷ برنامه راهبردی تدوین کردیم.
سنجری با بیان اینکه اولین راهبرد، آموزش و ترویج بخش تعاون است، عنوان کرد: برنامههای مختلفی اعم از برگزاری همایشها، به کارگیری وسایل ارتباطی و اطلاعرسانی، تولید برنامههای جذاب با همکاری صداوسیما و… را در نظر گرفتهایم.
وی بیان کرد: دومین راهبرد بسیار حائز اهمیت است. این راهبرد در خصوص مدیریت و توانمندسازی نیروی انسانی در بخش تعاون بوده که بدین منظور اصلاح ساختار آموزشی را در سطح استان تغییر دادیم؛ در واقع آموزش مجازی را جایگزین آموزشهای حضوری کردیم زیرا ممکن است امکان برگزاری آن نباشد و این در حالیست که سال گذشته بیش از ۱۷ هزار نفر ساعت مورد آموزش قرار گرفتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: آموزشها را به سمت برونسپاری حرکت دادیم به طوری که این آموزشها بر اساس نیاز تعاونیها انجام میشود. همچنین بیش از ۳۰ هزار نفر ساعت آموزش توسط اتحادیه تعاونیها برگزار شده است. در بهرهوری سیستم مدیریتی و منابع مالی، ۱۰ تعاونی را تامین کردیم. در خصوص عارضهیابی، ایجاد و اخذ استانداردهای ایمنی و ایزو نیز از محل کمکهای بلاعوض دولت اقدامات خوبی برای تعاونیها صورت گرفت.
سنجری با اشاره به اینکه راهبرد سوم تحکیم تعاملات شبکهای میان خود تعاونیها و خارج از شبکه است، خاطرنشان کرد: این مسئله بسیار حائز اهمیت است زیرا میتوان تکمیل زنجیرههای اقتصادی را انجام داد که اقدامات خوبی نیز در این راستا صورت گرفته است. همچنین به دنبال تقویت ارتباط بین دستگاهی هستیم. انعقاد تفاهمنامهای با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سه هفته گذشته موجب شده که تعامل و ارتباط تعاونیها با سایر دستگاهها بهبود یابد.
وی اضافه کرد: به عنوان یکی از اولویتهای دولت، ایجاد تعاونیهای جدید در خصوص تشکیل تعاونیهای فراگیر، توسعه و عمران شهری و بهیاریها پیگیری شد که ۲۴ تعاونی استان به عنوان تعاونیهای اولویتدار وزارتخانه کار شناخته شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: کمک مالی به تعاونیها، نیاز اصلی آنها به شمار میرود که توسط بانک توسعه تعاون به عنوان بانک تخصصی این حوزه با اعتبار ۵۸۱۰ میلیارد تومان منابع مالی در اختیار تعاونیها قرار گرفت. همچنین مبلغی بالغ بر ۱۰۹ میلیارد ریال ضمانتنامه بانکی توسط صندوق ضمانت برای ۸ تعاونی فعال شده است.
سنجری افزود: در راستای تامین منابع مالی تعاونیها، در سال گذشته و در سطح استان ۷ تعاونی اعتبار تشکیل داده شد. ساماندهی تعاونیهای قبلی را نیز به صورت جدی در سطح استان پیگیری میکنیم و در حال حاضر ۵۲ تعاونی مالی و اعتباری فعال استان مشغول به فعالیت هستند که زمینه اشتغال ۶۹۵ نفر را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه راهبرد دیگر ما توسعه بازار تعاونیها و تقویت برند تعاونی است، عنوان کرد: ۹۹ میلیون صادرات توسط تعاونیهای ما انجام شد. همچنین برای برندسازی کمکهای بلاعوضی را نیز پرداخت کردیم. با توجه به شرایط فعلی کشور، ۴۵۳ تعاونی تامین نیاز داریم که میتوانند نیاز صنوف مختلف در سطح استان را تامین کنند. همچنین بیش از ۸ نمایشگاه داخلی و خارجی در سطح استان و کشور برگزار کردیم و تعاونیها را مورد حمایت قرار دهیم. ۴۴ اتحادیه تعاونی در حوزههای مختلف وجود دارد که میتوانند ظرفیت بسیار مهمی به شمار روند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص اینکه آخرین راهبرد نیز نظارت بر تعاونیها بوده که دارای اهمیت بسیاری است، خاطرنشان کرد: در حقیقت اگر بخواهیم از حیثیت بخش تعاون دفاع کنیم، چارهای جز تقویت نظارت بر عملکرد خود نداریم. همچنین سعی داشتیم که به عنوان بخش مردمی تعاون از ظرفیت تعاونیها و بازرسان آن استفاده کنیم که در سال گذشته بیش از ۲۹۵۶ تعاونی را در خصوص صورتهای مالی مورد نظارت قرار دادیم.
وی ادامه داد: همچنین ۱۵۹ روستا را بر اساس مزیتهایی که داشتند، شناسایی کرده و ۱۳۳ تعاونی در روستا تشکیل دادیم که از این محل ۱۹۲۰ عضو و اشتغال ۱۹۶۰ نفر فراهم شد. از طرفی دیگر در بخش روستایی موفق به پرداخت ۲۰ میلیارد تومان توسط بانک توسعه تعاون به تعاونیها شدیم.